| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem vykopala zásadu

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 342 [Dalších 312 >>]
Verča
  • 
5.2.2008 8:45:25
Tak u nás(2dospělí a 2děti) se pere pravidelně každý týden: 1x spodní prádlo, 1x trička, 1xkošile a halenky, 1xrifle a tepláky

Nedovedu si představit, že bych si vzala dva dny po sobě halenku nebo tričko - jsou zapocené a to používám prostředky proti nadměrnému pocení. O manžových věcech ani nemluvím. Jak přijdu z práce, převlíkám se do trička, takže jenom já mám denně dva "vršky". Děti si trička tak často nemění, jsou celkem čistotné, ale neumím si představit, že by si měly oblíct tričko umazané den předtím od jogurtu.

Ale pokud to jde, tak peru na 30, nebo na 40, na 60 jenom spodní prádlo atp..

Ručníky se nám nastřádají jednou za 3-4týdny, ložní měním po dvou týdnech...
  • 
4.2.2008 23:21:11
Jak psala Markéta, tak "extendor" jsem koupila na mamaja.cz. Mam popolinky - viz predchozí reklama (plinky.cz) a jsou poměrně široké, ale zase vydrží celou noc ;-)
Inka, chlapec
  • 
4.2.2008 21:37:41
My taky plánovali látkovky. Plna nadšení jsem to oznámila v těhotenském kurzu a porodní asistentka se na mě nechápavě podívala pohledem,, zase jedna uvědomělá ekoložka. A radila spíše jednorázovky s tím, že do nich máme vložit látkovou. Tak to jsem celkem nechápala.
Nicméně jsme se tím nenechali odradit a nakoupili látkovky. Jenže jaké kalhotky? Byly různé a když jsem je pak chtěla používat, zdálo se mi, že toho moje zlatíčko má okolo zadečku nějak moc. Že ho to musí tlačit. Měl otisklou gumu okolo nožiček i bříška. Zkoušela jsem asi tři typy plenkových kalhotek a nakonec jsem je dala do skříně a začala používat jednorázovky, které nejsou tak objemné.
Možná jsem mohla používat ty froté plenkové kalhotky, jenže se mi zdála pořizovací cena vysoká a s tím sušením byl u nás taky problém, protože déle schnou a my rok a půl bydleli v garsonce a s narozením malého a častějším sušením se nám z vysoké vlhkosti v bytě začala tvořit plíseň na stěně v rohu u okna. A venku žádný prostor k sušení nebyl. Takže ekologie, nebo u nás původně šetřící důvody a zdravější zadeček miminka, byly přebity.
Inka, chlapec
  • 
4.2.2008 21:18:25
No, myslím, že nejsem žádná špína, ale mě většinou vychází tak dvě pračky týdně. (občas třetí) Někdy i za deset dní. To podle toho, jak se malému povede či nepovede umazat. Jsme tři. Nechápu, jak se může denně naplnit pračka, i pokud bych tam hodila veškeré oblečení všech nás tří. Nemluvě o tom, že většinou nejde prát všechno dohromady.
4.2.2008 21:03:42
Vážně máš problém s bodýčkama? Já ne, nosí většinou o číslo větší než při papírovce, ale protože mám celkově "hubené" děti (a je jedno jakou mají zrovna plenku), tak prostě kupuju bodýčka, která se nevytahují do šířky (např. G-mini, HaM, CaA). Myslím, že opravdu záleží pouze na střihu bodýčka a správném výběru.
MarkétaP + 4 dcerky
4.2.2008 20:56:57
Škoda, že jsi nakoupila jen popolinky, to jsou snad nejobjemnější plenky na trhu :( Zkusila bych jich pár prodat a koupit nějaké štíhlejší :) Ten extendor se dá koupit tady: http://www.mamaja.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=316,ale můžeš si ho i ušít ze strašího kompatibilního bodýčka - ustřihneš oba díly s patentkami, obroubíš a přišiješ na širokou gumu ...
4.2.2008 20:55:20
Máme velmi tvrdou vodu, do praní proto přidávám sodu. Místo aviváže se taky dá použít ocet - desinfikuje a změkčuje, opravdu není z prádla cítit. Takže nad tvrdou vodou se dá zvítězit.
Romana a Péťa 03/07
  • 
4.2.2008 20:21:36
Ahoj všem!

byla jsem pevně rozhodnutá používat látkovky, nejsem žádný ekolog, ale přece jen se mi argumenty pro látkovky zdály rozumné. Nakoupila jsem - Popolinky a brzy jsem začala řešit problém, že nemám malého do čeho obléknout. Ano dupačky o číslo větší, to ničemu nevadí, ale co body??? Bodýčka mi přijdou fajn, krejou zádíčka, nic s nehrne při chování, ale o číslo větší, to jsou zase nahá ramena a hrudníček. Látkovky mi proto skončily v krabici a je mi to moc líto. Co je to ten prodlužovač na zapínání, jak to vypadá a kde se to dá sehnat??? Trička mi přijdou stále ještě nepraktická.

Děkuji
Bára
  • 
4.2.2008 16:41:07
VÝHODY PRATELNÝCH PLENEK VE ZKRATCE

Pratelné kalhotkové plenky jsou finančně značně výhodnější: Jejich nákupem ušetříte ve srovnání s jednorázovými plenkami v průměru 18.000,- Kč za jedno plenkové období dítěte.

Pratelné kalhotkové pleny jsou prodyšné a zachovávají optimální teplotu. To je velmi důležité pro předcházení vzniku kožních plísní. Optimální teplota je také předpokladem pro zdravý vývoj varlat. Studie Univerzity Christiana Albrechta v Kielu prokázala, že teplota varlat je při používání jednorázových plenek průměrně o 1,1 stupňů vyšší, což může vést i k pozdější neplodnosti mužů.

Při používání pratelných kalhotkových plenek je Vaše dítě automaticky abdukčně baleno, čímž jsou zajištěny optimální podmínky pro vývoj zdravých kyčlí (ty se vyvíjejí v průběhu prvního roku dítěte).

Na rozdíl od klasických bavlněných plenek jsou pratelné plenkové systémy velmi jednoduché na údržbu.

Pratelné kalhotkové pleny jsou tvarem podobné plenám jednorázovým, takže přebalování bude pro Vás hračkou.

Pratelné kalhotkové pleny nemají chemickou sací vrstvu, proto nasají o něco méně než jednorázové pleny. To ale lehce vyrovnáte jedním přebalováním denně navíc.

Podle zkušeností mnoha maminek se děti, které používají látkové pleny, naučí rychleji chodit na nočník.

Každé dítě, které používá látkové pleny, ušetří JEDNU TUNU odpadu!

Při výrobě pratelných kalhotkových plenek se spotřebuje méně energie a surovin než při výrobě plenek jednorázových.

Nemusíte domů tahat objemné balíky plenek, protože vše, co k přebalování potřebujete, už doma máte!

www.plinky.cz
Liaa
4.2.2008 16:05:35
Nikoli, já peru v hodně tvrdé ;)
Řeším to částečně bambusovými plenkami (bambusové froté netvrdne ani při praní v tvrdé vodě), částečně jsem našla kalhotkové plenky, které, ač bavlněné, rovněž příliš netvrdnou (třeba one size biobavlna od Popolini).
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 342 [Dalších 312 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.