| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku "Pomoc, já ty lidi neznám !"

 Příspěvky 110 z 24 [Dalších 14 >>]
25.3.2008 21:36:55
Mně se líbí, že píšeš, že je to povaha. Já mám pocit, že je nárok na to být takový. Pak ovšem nechápu, proč ho vlečeš léčbou.
Mám pocit, že moje nejmladší je také samotářská, rp. roste mezi dospělými a děti jí připadají zvláštní.
Hodlám ji v tom podporovat:)
Chtěla jsem zjednodušeně říct, že nedopustím, aby měla pocit, že je něco horšího, pokud se nepřetrhne, když vidí bandu vrstevníků. Věřím, že všechno má svůj čas a při jejím zařazování do kolektivů budu volit pečlivě a velmi se posnažím, aby její sebevědomí nebylo ohroženo.
25.3.2008 21:09:06
Dito, mám stejný problém. Mám syna 5,5. Je to prostě samotář. Bojí se kolektivu, dětí cizích lidí. Ve školce je to pro něj utrpení, nějaké karnevaly a akce jakbysmet.Chodíme k psychologům, zkoušíme kdeco. Nějaké minimální pokroky jsou, ale nic extra. Prostě má takovou povahu a nedá se s tím nic dělat. Pokud máte zájem můžeme si o tom napsat více na meil. Ditavichova@seznam.cz
DENISA
  • 
3.2.2008 18:09:24
Moc dekuju za poucny clanek. Syn ma presne 9 mesicu a ze dne na den ho to chytlo. Travili jsme cele vanoce u babicky a ona s nim byla porad, zatimco ja mela moc prace a byla jsem s nim minimalne. Jen co jsme se vratili domu, tak vyse popisovany stav nastal. Pricitala jsem to tomu, ze ho babicka rozmazlila, ale ted vidim, ze to tak neni.
Lara
  • 
29.1.2008 15:07:23
Strach se zvuků může být z prenatálního života, upozorňovali nás na to na cvičení pro těhotné. Dříve "budili" dítě kvůli monitoru nějakým zatroubením. Ale těžko říci.
Usínání je fakt vyčerpávající, "třešnička na dortu". Zřejmě si brzo vyrazím někam na vínečko a nechám je osudu:-). L.
29.1.2008 14:16:25
Syn (něco málo přes dva roky) začal ve třech měsících reagovat strachem ani ne před cizími lidmi, ale před neznámými zvuky a velmi silnými zvuky(vrtačka, sekačka...). Stačilo, aby jeho malá kamarádka trošku víc zapištěla a rozbrečel se tak, že se někdy uklidnil až venku. Ani ne za rok už se z podobných zvuků těšil a sám je doteď moc rád sám vydává:-)Strach z cicích lidí, se taky objevil, ale stačilo, když jsem je poprosila, aby si Matějka vůbec nevšímali (ani verbální ani oční kontakt)a za chvíli už je přijal a chtěl si s nimi hrát a tak.Mamínek taky trošku je (např. foukání bolístek), ale je zvyklý být i sám s tátou a někdy mě i odhání:-)S usínáním - s manželem se střídáme, ale když se kvůli něčemu stane, že častěji uspávám já, tak Matěj taky vyžaduje mámino uspávání, ale stačí aby tatínek začal vykládat něco moc zajímavého (třeba o benzince, myčce nebo výtahu a tak) a syn na mě okamžitě zapomene. Tak vám přeju,ať se vám podaří v uspávání s manželem střídat. Někdy je to opravdu velká úleva:-)
Petra + 3
27.1.2008 23:10:32
To taky znám - dcera (20 měsíců) se taky bojí mužů (kromě taťky). A čím starší, tím hůř.... To nejenom že odmítne se "kamarádit", ale při přiblížení dostává záchvat pláče a křičí. Přičítám to ale tomu, že nemá ani jednoho dědečka. A jinak se vídá jen občas se dvěma strýci (které teď už ale tak nějak zvládá, i když potřebuje vždycky nějakou tu chvíli, než se v jejich přítomnosti otrká), takže ten kontakt s jinými muži, než je tatínek, je docela malý.
26.1.2008 21:55:28
Hmmmmmmmm, tak u nás začalo rozlišování "vlastní" a "cizí" už ve čtyřech měsících... do té doby si mohl malého chovat kdokoliv, mohli jsme chodit na návštěvy atd...teď mi vadí ty hlášky typu že je rozmazlený závislák...alespoň vím, že je to normální a ten strach je opravdu reálný (taky je to jekot jako když ho na nože berou a pokud ho dám někomu pochovat tak se propíná, je úplně v křeči, jakmile ho vezmu do ruky je vpohodě), teď už vím, že ho nemám nikomu proti jeho vůli dávat, že se to tím teď stejně nezlepší, spíš naopak...tak snad časem:-)
Iva,tři dcery
  • 
26.1.2008 21:54:23
Dito,buďte v klidu,moje prostřední se bála úplně všeho.Lidí,nového jídla,nového oblečení,hraček....Tmy i světla.Skoro do 11let jsem s ní musela chodit na záchod i doma.Prostě hrozný.Jak zvládala sama školku,potom školu a kroužky,to raději ani nebudu popisovat.Třeba na klavíru jsem s ní musela sedět a poslouchat každou hodinu,jinak tam nešla.Dnes,brzo jí bude 15,jsem jí vysvětlovala,že na hasičský ples jí samotnou opravdu ještě letos nepustím a na diskotéku,nebo na nějakou večerní akci taky ne.No a je zas problém,protože nechápe,proč ne.Ona je už přeci velká a samostatná,tak co...Z extrému do extrému.Starší(18) a mladší(5) jsou tak nějak normální,teda jako se strachem...Iva
26.1.2008 10:39:23
U naší holčičky jsme se s manželem od jejího půl roku střídali - 4 dny byla hlavně se mnou a 3 dny zase hlavně s ním. Strach osmého měsíce jsme zaregistrovali, ale do skupiny "moji nejbližší" jsme patřili s manželem oba, nejenom já. Rozhodně Barunka neměla nějaké trauma, když měla s tátou strávit celý den. Myslím, že se v tomhle role maminky někdy trochu přeceňuje. Spíš myslím, že je důležité, aby s tím daným člověkem bylo dítě hodně a ten člověk ho dokázal dostatečně zabavit.
Lara
  • 
25.1.2008 21:24:14
Lucka bude mít dva roky a začíná se to lepšit. Jediné co z mých zkušeností funguje je trpělivost a nechat to na dítěti. Hodně fungovalo, když si dotyčná osoba Lucky chvíli nevšímala, povídala si jen s námi, pak se pomalu připojila ke společné hře. Nebo jsme se setkali venku na procházce a pak teprve šli domů.
Teď ji upozorňujeme hodně dopředu, že např. přijede babička. Naštěstí se je už pamatuje, takže si zvyká rychleji, jen babičky na ni nemůžou hned sahat. Ale myslím, že taky funguje jistá "uara", některé lidi prostě nebere, i když se vídají několikrát týdně.
Přetrvává problém s usínáním. Nechce to dělat s někým jiným než se mnou. Taky ukonejšit např. pri pádu či setkání s cizí osobou snese pouze ode mě. Snad to taky odezní. L.
 Příspěvky 110 z 24 [Dalších 14 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.