| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak se rodí v Krnově s dulou

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 185 [Dalších 155 >>]
toni
  • 
18.11.2007 12:52:29
A kolik jsi jich viděla ty? Dítě neprochází při císařském řezu pevnou kostěnou pánví, při které si musí konformovat hlavičku, tzn. přizpůsobit se pevným částem pánve. Při porodu císařským řezem, jde pouze měkkými částmi a proto má po porodu hlavu mesocefalickou, tedy kulatou.
17.11.2007 9:59:51
Lado, ono to bude tím, že všechno je o statistice, takže i když statisticky vzato máš třeba pravdu, vždycky se najde spousta těch, kteří mají opačnou zkušenost (protože statistika je jenom statistika) ;o) MMCH když jsem byla těhotná já, tak se říkalo, že velké děti se rodí po Materně (nebo jiných těhuvitamínech???) - statisticky vzato. Část gynekologů na to reagovala tím, že je to nesmysl, neb těhuvitamíny rozhodně neobsahují růstové hormony, část gynekologů zas tvrdila, že to dává smysl - dítě má zaručený dostatek veškerých potřebných látek a může se soustředit jenom na to, aby si hezky kynulo... :o)


----------------------
17.11.2007 9:02:16
Tak jste mi to pěkně nandaly! Dobrá, uznávám, že každý má jiný metabolismus. Nicméně to, že strava s cukry způsobuje, že plod hodně roste, je fakt. Osobně jsem se při druhém těhotenství cpala melasou a na dítěti to bylo znát. Další věc, která hraje roli, je rozdílná zásoba tuků i jiných látek u matky ještě z předtěhot. období. A to, že strava má dalekosáhlé (většinou netušené) zdravotní i jiné důsledky, je taky fakt (podotýkám, že řeč nebyla o PŘEJÍDÁNÍ, nýbrž o SLOŽENÍ stravy). Trvám na tom, že to, co si z plodu vypěstujete, ovlivňujete svým jídlem. Asi se moc neví, že třeba málo minerálů ve stravě v počátku těhotenství může způsobit pozdější polohu "koncem pánevním", ale to se vám, milé dámy, bude nejspíš také zdát jako nehoráznost, že? Málo minerálních prvků po porodu může zase zapříčinit popor. depresi atd. Jinak se omlouvám všem, kterým se zdá, že jsem mimo diskusi; prostě diskutuji, to se tady, myslím, může. A pokud jde o úvodní článek, je super, gratuluji Víťovi, chápu a sdílím jeho pocity a postoje, také jsem rodila v podobném duchu (i když bez duly); bylo to ve Šternberku.
Michaela+Mirek 9 let, Praha
  • 
16.11.2007 12:05:46
Krásný zážitek z porodu. Je to nádhera být tam spolu. Neberte zřetel na Ty závistivé ženské.
Míša
  • 
13.11.2007 22:51:33
Víťo, gratuluji ke zdravému miminku, ale takto formulovanou větu bych ze sebe nevypotila, a přiznám se, že mi nejde přes pysk ani teď, když jsem v pohodě. I když mi nesedí to jakým způsobem se vyjadřuješ, jak porod popisuješ, a stojím si za tím, že platit si dulu je zbytečnost, pokud to vám přineslo psychyckou pohodu a klid a mír a pocit, že porod lépe zvládnete, proč ne. A tu tvou uklidňující větu jsem si taky vlastně říkala, jen jinak, po svym, sama od sebe, i bez duly.
Myslím si, že pokud je člověk trošku víc intuitivní (já mám podle numeroložky intuici dost silnou) vycítí dost věcí sám od sebe.
Káťa
  • 
13.11.2007 21:09:35
Proboha, jen se, maminky s miminky i nastávající nestresujte blbostma, které tady píše LADA.Připadá mi až trapné a urážející se před někým obhajovat, co jím nebo nejím, případně podrobně vypisovat svůj těhotenský nebo předtěhotenský jídelníček.A navíc LADA je ve svém příspěvku úplně mimo téma, diskusi jsem sledovala, jedenkrát i přispěla, ale její slova jsou fakt nehorázná...
Kori
  • 
13.11.2007 19:58:55
Lado, nedá mi to, ale dovolím si ještě jednu všetečnou otázku. Jakých maminek je víc, těch, které se oddávají nezřízenému těhotenskému obžerství (maminky, ať prosím prominou ten výraz), mají v těhotenství nadváhu a porodí průměrně vážící dítko nebo těch, které se oddávají nezřízenému těhotenskému obžerství, mají nadváhu a porodí nadprůměrně vážící dítě? Troufám si tvrdit, že prvních případů je podstatně víc... tak teda zase nevím ;o)
Kori
  • 
13.11.2007 19:00:50
Lado, mohu Tě ubezpečit, že sladkosti nejím téměř vůbec a ani těhotenství nebylo vyjímkou (nezřízené chutě mě nepřepadaly). Sladké nápoje už vůbec ne. Jogurty preferuji bílé (a ne jenom já, ale i celá rodina, dokonce i zmíněný kluk jako buk :o)), ale ne nízkotučné (ne smetanové). Sladké pečivo nekupuji. Pečivo celozrnné, ale nejím ho samozřejmě po kilech, jelikož očekávám tvojí námitku, že se přibarvuje karamelem ;o) Pravda, maminčinu buchtu si občas dám. Zkrátka zelenina, ovoce, libové maso a ryby jsou na jídelníčku naší rodiny normální víc než řízky, svíčková a kynuté knedlíky. Sport je pro mě/nás také nedílnou součástí našeho životního stylu. Lado, nechci se s Tebou dohadovat, jenom jsem chtěla vyjádřit nesouhlas s Tvým kategorickým přípěvkem, toť vše. Pěkný večer!
13.11.2007 17:42:46
ahoj Verčo,
moc děkujeme. u porodu nás Zuzka naučila "kouzelnou" větu, která se bude třeba hodit i Tobě zní: "Přeji si, aby se situace zharmonizovala ve prospěch všech zúčastněných" my jsme si to říkali u porodu, když nám bylo úzko.přejeme ti aby se vše zharmonizovalo... : )
suzann
  • 
13.11.2007 15:33:06
a je to super Víťo!!! víc takových chlapů:-)
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 185 [Dalších 155 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.