| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Poručíme větru...

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 105 [Dalších 75 >>]
  • 
22.8.2007 15:41:06
Rektální rourku můžeš zavést jako teploměr,tak na špičku prstu,ale před zavedením ji namaž mastičkou na zadeček.Zavedenou ji můžeš nechat přibližně 10 min a několikrát denně dle potřeby.V nemocnici se běžně používá u dospělých i u dětí při potížích s vyprazdňováním stolice i vzduchu ze střev.V případě potřeby napiš na můj mail.Pa
22.8.2007 10:20:05
I náš poklad trpí tímhle "prokletím" cca od 2týdne života :o(. Zkoušela jsem všechno možný - co zde bylo vyjmenováno a nám nejrapidněji pomohla změna polohy při kojení ( doporučuji případně kontaktovat poradkyně z Lalig FTN Krč www.kojeni.cz ) - Anička nenapoliká určitě tolik vzduchu jako předtím a moc se jí ulevilo. Náš miláček je totiž takové to špatně odkrkávací miminko a navíc po kojení většinou vždy navíc pěkně vytuhne. Takže kojíme v pozici " fotbalového míče " :o))), po kojo 15 kapiček Sabíku, já si hlídám žrádýlko, piju na střídačku čajík vlastní výroby - kmín, nebo fenykl či majoránku - přiměřeně na hrníček ( cca čajová plná lžička ??? )nechat namočené přes noc louhovat, pak svařit asi 5 minutek a vypít teplé. Plus to kombinuju přes den s kojo čajem od Lerosu a HURÁÁÁ - strašně se nám ulevilo - prořvané noci se změnily na 5-8 hodinové maratony spánku. Přes den taky úleva, jen jako pozůstatek si občas navečer breknem, ale je to kombinované asi i s celodení únavou. Jo a p.s. - nepít moc mléka - miminka neummějí zpracovat tolik laktozy. Držím moc palce a trpělivost při hledání té osobní cestičky z prdícího pekla :o)))! Páčko
  • 
22.8.2007 8:41:18
Mám 3 deti - 2synov, tí nemali s prdkaním žiadne problémy a kojení boli do 2.rokov. Všetko bolo OK bez ohľadu na to, čo som zjedla alebo vypila. Dcérka (2roky) mala však problémy od narodenia. Zo začiatku som skúšala jesť len "doporučené veci", no skončila som na čistej ryži, zemiakoch a vode a aj tak malá trpela kolikami. Lekár nam dal SAB SIMPLEX a trošíčku pomohol. Nie vždy a úplne, ale bola to zmena. Najrýchlejšie však pomohli laktobacily z lekárne pre mimi od 1mesiaca. Potom sa stratili problémy aj so stolicou (napr.pri zavádzaní prvej tuhej stravy ju začalo zapekať z banánov, hoci chalanom i mne pomáhajú stolicu upraviť pri problémoch). S laktobacilmi sme boli zrazu OK. Takže skúste :-))... a mimochodom - malú som nosila v šatke viac ako rok, takže netrpela nedostatkom mamičkinej prítomnosti či niečoho podobného. A šumy na ňu tiež nezaberali, skôr naopak.
Jitka - autorka
  • 
21.8.2007 8:30:19
Máte pravdu, že ne každý řev je od koliky. V našem případě však bohužel - nebo bohudík, ano. Protože miminko se uklidní jakmile se vyprcká (někdy samo od sebe, někdy po zacvičení nožičkama a někdy po pouřití trubičky), ale vždycky se potom uklidní!!!

Jinak matka je obvykle schopná rozeznat, proč mimi pláče. To naše řve podobně jako při kolice i třebas když má hlad. Taky se kroutí jako v křeči, ale navíc u toho otvírá pusenku a hlavičkou mydlí ze strany na stranu jak hledá cecíček.
A někdy taky řve, když jsem trošičku nervózní, protože třebas nestíhám něco udělat (obvykle uvařit) a to obvykle stačí, aby mimi pochoval tatínek a ono během pár minut klidně spinká.

Jinak s tím šumem máte naprostou pravdu. Naše mimi spinká celý den v kočárku kuchyni a k tomu mu krásně šumí digestoř nebo myčka. Ale takhle jsem ho mívala i když mělo prdíky, abych nemusela neustále z kuchyně odbíhat do ložnice utěšovat - takhle ho mám krásně při ruce a kdykoliv můžu pohoupat nebo i pochovat, podle potřeby.
Horez
  • 
20.8.2007 16:25:00
Takovýchto odpovědí očekávám hodně. Já jsem jenom vyjádřil svůj názor a manželka potvrdí, že názor rozumný. Klidně masírujte bříško apod., stejně to k ničemu není. V roce se budete vymlouvat zase na zoubky apod.
20.8.2007 12:58:45
Musím s Vami nesúhlasiť! Moja malá má 3 týždne a koliky po každom jedle. Nekojím ju, lebo to boli koliky silné aj 2,5 hod. Keď zaspala, tak zhruba po pol hodine spánku zrazu očervenela a začala plakať od bolesti. Kým sa nevyprdkala tak neprestala plakať. Potom zasa zaspala a zobudila sa až keď to na ňu opäť prišlo, asi o 5 min. tak mi nehovorte, že si to vymýšľa a že to nie je kolika!!! Rozoznám plač od bolesti a len také fingované plakanie.

Kamarátkin syn mal také 10 minútové revanie presne o 4.00 ráno. Nepomohlo nič, len sa vyreval a spal ďalej. Toto nebola kolika! Takže si nemýľte pojmy s dojmami.

Bohužiaľ kolika existuje a je to normálny jav, nie výmysel.

Koniec koncov nie ste matka, tak sa nečudujem, že máte takýto názor. Ja Vám ho však neberiem.

20.8.2007 12:47:13
Ahoj, kde ste zohnali tú protikolikovú fľašu? Ja som zohnala len dudlík, ktorý je protikolikový, ale fľašu som nikde nevidela.

Dík za radu
  • 
20.8.2007 12:21:58
Nechci vám tady kazit nadšenou diskuzi "jak na prdíky", ale po jejím přečtení musím přidat svůj názor. Když měl syn tak 3 měsíce, stalo se pravidelnou domácí atrakcí, že v čase mého příchodu z práce jsem našel doma nešťastnou manželku s řvoucím synem v náručí. Prý nějaké prdíky .... Když po pár dnech vidíte, jak syn pravidelně v 16:00 začne mít koliky, musí člověk uznat, že je v tom něco divného. Když jsem pak tvrdil, že ho vlastně nic nebolí když řve, že se jenom tak rozjel, babičky apod. říkaly, že to není pravda. Přece "podívej se, jak se strašně u toho řvaní svíjí, to ho musí strašně bolet". Na netu jsem jednou našel informaci, jak dítě uklidní nějaký šum (vysavač, fén, krásně naladěné rádio na frekvenci 90,0, na které nikdo nevysílá apod.) Zkusili jsme a v momentě zapnutí malý ztichl a krásně přes jeho šílené bolesti poslouchal tyto "líbezné" tóny. Zapnutí přístroje byl zpravidla lék na všechny neduhy. Mimochodem tyto problémy nám začaly, když malý už nespal tak často a byl docela problém ho uspat. Z toho plyne, že nevyspané dítě postupně bylo čímdál víc přetažené, až to vyvrcholilo známou 16.tou hodinou. Takže vám chci říct, že hlavním důvodem pláče novorozence rozhodně nejsou nějaké koliky. Pokud je dítě vyspané, tak ho žadný prdík nerozhodí. Kdo ale chce, ať si klidně maže a masíruje bříško, aspoň mu rychlej uteče čas s řvoucím potomkem :)
zuzi
  • 
19.8.2007 22:50:11
To mas pravdu, ono totiž jak ricinus, tak lac caninum jsou na oboji. 5CH na podporu(ja je brala take) no a na zastavení jiné, ale to přesně nevím kolik CH. Upozornila me na to laktacni poradkyne i pediatr a navic vetsinou v lekarne k tomu davaji letacek a tam to je vse rozepsane.
Simona, Justýnka 04/05 + mimi 12tt
  • 
19.8.2007 22:11:42
Zdravíme Vás, holky,

teorie o jídelníčku matky je výborná, ale v našem případě nezabírala. Justýnka trpěla křečemi až do 1. roku. Ať jsme dělali, co jsme dělali, ať jsem jedla, co jsem jedla, vlastně nejedla, nic nepomáhalo. Na poznámky ohledně stravy matky jsem byla po 6. měsících opravdu alergická (a asi mi to zůstalo). Jedla jsem ve finále pouze kořenovou zeleninu, minimum ovoce, suchou rýži, rajčata nepomáhala ani oloupat atd. Fenykl jsem jedla po lžičkách rovnou ze sáčku, žádné odvary. Nakonec jsme to prostě museli jen tak přežít. Když byl Justýnce 1. rok, dostaly jsme se na rehabilitaci kvůli rozestupu břišního svalstva, kterým Justýnka od narození trpí. Dozvěděla jsem se zajímavou věc. Rodiče dětí, které trpí touto vrozenou vadou, si prý velice často stěžují na tyto problémy. Paní doktorka mi přímo nepotrvdila, že by to bylo tím, není prý diagnostik, ale já to pochopila tak, že to může být ten důvod.

Asi bych řekla jen jedno, obrnit se trpělivostí, nosit na rukou a střídat se s partnerem.

Teď jsem jen zvědavá, co mimi, jestli to budeme absolvovat znovu.

Ahojky, Simona
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 105 [Dalších 75 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.