| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zadeček v bavlnce aneb látkové plenky v praxi

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 281 [Dalších 261 >>]
Bumbi&05,08,10
5.7.2008 20:42:16
Osminko, drtivá většina studií končí opatrným tvrzením, že je možné, že to tak je, nicméně 100% jistotu tato studie nepotvrzuje.

Mě osobně stačí hypotéza a pravděpodobnost ohrožení, nehodlám to testovat na svých dětech. To přenechám jiným.
  • 
13.6.2008 20:25:49
ja mam prvni dite, pouzivam jednorazovky ,malyho vzdy namazu a problemy nemame, bohuzel, neni ani misto, kde mit latkove pleny povesene, a i kdyz asi nesetrim zivotni prostredí, jsem rada, ze to delaji druzí, za pleny jsem, ale nikdy nedala, 1000 mesicne, v dnesni dobe plne akci, jsou i jednorazove pleny dostatecne kvalitní, aby vydrzeli a jejich spotreba neni tak vysoka. stejne vam fandim, ja jen slysim latkove, pripada mi jen to slovo, strasna spousta prace, s namacenim, pranim vesenim a skladanim, i kdyz jsou povesene poskladane. presto obdivuji vas ostatni, ze se toho nebojite, ja jsem asi hodne pohodlna a to nejmensi je vynyst ten kyblik do popelnice, pa pa
26.4.2008 22:05:27
Dobrý den,
také jsem na třetí mimčo začala používat látkovky. Ale protože už je třetí, nechtělo se mi tolik investovat. Na druhou holčičku jsem se k látkovým plenkám nerozhoupala... Myslím ty lepší plenky.

První dítě začínalo v látkovkách- čtvercovkách, pak jsem nezvládala a pokračovala jednorázovkami. Taky jsem plenky žehlila.

Druhé dítě si užilo látkovky až kolem osmého měsíce, střídavě s papírovými plenkami.

A náš poslední - zatím čtyřměsíční- má většinou látkové čtvercovky a na noc (od půlnoci) lepší savější plenku. Docela nám to funguje, na šňůře na zahradě plenky dobře schnou a zároveň se bělí. A nežehlím, skládám. A když někam jedu, máme jednorázovky. Ale často mi je pročůrá a je mokrý. Že bych je neuměla zabalit?

Nové látkovky jsou dobré, že udrží i řídkou stolici. Mají totiž kolem nožiček gumičky. Co mi ale vadí, že je gumička i kolem pasu a zdá se mi, že to škrtí. Tak je zapínám hodně navolno, ale malý už pořádně přibral a tak to úplně nejde :-). A jak se říká, že jsou děti jako v bavlnce - tyhle pleny nejsou tak měkké jako klasické čtverce.

Chtěla jsem trochu ušetřit finance, trochu životní prostředí - prostor na skládce a vlastně se mi ten princip líbí víc. A protože jsme se přestěhovali na vesnici, neřeším papírovky. Mám rozbalený druhý balík, první už je nám malý. Ale každý si to musí rozhodnout sám. Pro dítě a pro nás je lepší být v pohodě, než si něco dokazovat.


Markéta Doleželová
  • 
4.11.2007 17:55:56
Jinými slovy, Vy se řídíte nikoli racionální rozvahou, ale čistě pocitově. Možná je ale dobré si toto uvědomit, protože ne vždycky je to zrovna ideální snad pouze pro dobrý Váš pocit.
Lucka
  • 
29.10.2007 17:54:36
Určitě bych se nevrátila k takovému typu vložek. Ale to jen proto, že jsem objevila něco daleko lepšího než vůbec vložky jsou. Je to menstruační kalíšek. Víc si o něm můžete přečíst zde www.kalisek.cz
Je to ekologické, žádné vložky ani tampony (no možná sem tam tu malou slipovou vložku na podchycení začátku...ale pořád je to minimum)a hlavně je to cenově výhodné. Koupíš si jeden kalíšek (600 Kč) a pak už vlastně nic ...
Já jsem s ním spokojená. Vožky jsem nenáviděla. Teď je mi fajn, nic mě neomezuje.

Mimochodem také uvažuji o látkových plenkách. Možná občas budu kombinovat s jednorázovkami, uvidíme...
9.10.2007 13:35:40
Syn má právě rok, od narození používám látkové čtvercové pleny, žehlila jsem do dvou měsíců, ale prý stačí jen do šesti týdnů. Pleny peru na 60 stupňů, jen občas jsem je vyprala na 90. Když jdeme ven, používám už jednorázovky, po zkušenosti, kdy se mi jednou venku "pročůral" až na oblečení a musela jsem jej obléct do růžových oblečků kamarádky, která má holčičku, zachránila mě :)
Jsem s textilními plenami spokojená, pračka vypere, já pověsím, sundám, poskládám a nanovo... Ale taky mám dobrý pocit, že jednám ekologicky, nemám věčně plný odpadkový koš plínek a taky jsme nikdy neměli problém s opruzeninami.
18.9.2007 13:17:05
Jé to jsem ráda - taky mi to nějak nešlo do hlavy....tolik nevýhod a nakonec se za ně přimluvíš :-)))
želvička, 2 děti (4roky,3měsíce)
  • 
9.9.2007 20:48:09
Jani, zas tak hrozný časově to není. Pokakaný plínky nepřepírám v ruce, většinu kakání zachytí separačka a zbytek pračka v pohodě vypere. Peru v "mýdlovém slizu", tj. rozpuštěné mýdlo na praní ve vodě se sodou, takže žádné fosfáty a co se týká el. energie, spotřeba na výrobu jednorázovek je hooooooooooooooooooooodně větší, ale to vy jako uživatelé už nevidíte. A co se týká vložek, používám taky biobavlnu a od té doby mám pokoj od všech ženských potíží spojených s nošením umělých vložek.
Lenka + dvojčata
  • 
26.7.2007 17:27:18
Já jsem se pro látkové plenky (nebo spíše plenkové kalhotky) rozhodla už v těhotenství (s dvojčaty), ale pořídila jsem si je až po šestinedělí - pro jistotu. Dnes mají dvojčata 5 měsíců a zatím si nemůžu stěžovat. Za celkovou výbavu jsme pro oba dali 10 tisíc a peru každý den - tzn. cca 12 plen + vkládací vložky + separační plenky. Dát do pračky, pověsit a zase sebrat plenky mi trvá opravdu asi 15 minut, takže taková hrůza to zase není. Peru na 60 stupňů a v běžném prášku pro miminka, když jsou jenom počurané, tak s klidem přidám i ostatní jejich prádlo a plenky. Přebalovaní je jednoduché, protože jsou to kalhotky, takže je to jako s jednorázovkou, jenom jsou větší a miminko v nich má velký zadeček :). No a ty mají jako ze žurnálu :), čisťunké, hlaďunké a růžovoučké - zatím jsme neměli žádný problém s opruzeninama ani ničím podobným. Určitě se víc vyplatí používat je od narození, než začínat třeba v půl roce, ale i tak když se začne později a cenově se srovnají obě varianty, tak máte alespoň dobrý pocit z toho, že nevytváříte tuny odpadu.
Prostě je to zdravější, levnější, ekologičtěší a malilinko namáhavější :), ale co byste pro své děti neudělali..
Lenka a Kačenka a Davídek
  • 
24.7.2007 16:02:22
Jak to tady pročítám tak zjišťuji, že všechny jste hrozné slepice, dokážete dlouze vypisovat jak nežehlíte plenky, místo toho abyste chytly žehličku a makaly až se z vás bude dýmit. Zdravím všechny a je mi líto chlapů, kteří musí doma trpět s tak blbýma ženskýma.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 281 [Dalších 261 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.