| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co mě překvapilo na mateřské dovolené?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 113 [Dalších 93 >>]
Andulka
  • 
14.11.2006 14:07:38
To je přesné!!!Na jednu stranu jsem šťastná,když je táta doma a na druhou stranu je to pro mě mnohem větší zápřah. Táta totiž vnáší do příjemně zajetého režimu naprostý chaos. Ve všední den mám v 10 dopoledne všechno hotové a můžu se zbytek dne věnovat naší 10ti měsíční berušce,ale o víkendech jsem uhoněná,žádná práce za mnou není za chvíli vidět,až nakonec rezignuji. :o))
  • 
14.11.2006 13:58:52
Ahoj Veverko, tak nejsi sama komu zustali deti na krku a dluhy. Mne nastesti zustalo jen jedno a taky nam aliky neplati a jeste se vyzul z toho tak, ze mi neuznal ani otcovstvi. Hold se soudim, ale kdyz on je porad nekde jinde, pohybuje se totiz jak litosfericka deska, tak pak je to tezky. Ale hlavu vzhuru, zivot jde dal a i kdyz je to tezky, musime se divat dopredu. Preju Ti hodne stesti.
14.11.2006 11:38:52
Milá Petro,vystihla jste to úžasně,díky za pobavení a za to,že jsem se díky Vám opravdu od srdce zasmála...Mám 2 velké kluky a čekám po 14 letech další mimi,a tuším,že přijde ještě spousta věcí,které mě překvapí.. :-)) Ať máte často důvod k smíchu,mějte se fajn...Linda
14.11.2006 9:37:01
Mě na tom nepříjde nic překvapujícího, je to prostě přirozený. A já si tuhle dovolenou užívám jako žádnou jinou..;-)
Luckaaa
13.11.2006 21:37:02
jo jo ,můj manžel ja také takový táta. nikdy neměl problémy třeba s přebalováním...u druhého dítka dokonce vstával i v noci houpat abych se já vyspala (protože ten kdo se nesmí v první řadě položit je mamka)snad kromě žehlení zvládne a dělá když je potřeba vše. ale hlavně se věnuje dětem. já si ráda v klidu umyju nádobí ,po dni co třeba hodinu kreslíme potápěčské brýle komukoli a čemukoli :-),zjišťuji jaká je to odpočinková činnost. o tom jsem prve nepsala.
shodou okolností dostal manžel pár dnů po porodu výpověď a celkem dobré odstupné (půl roku bychom s tím vydrželi) a tak jsme si řekli,že se nikam nebude hnát a využijeme toho volna.pomůže mi ,užijem se a doděláme co budeme potřebovat na bytě(měs před porodem jsme se stěhovali a stačili tak max vymalovat) mě ale překvapilo,že i když jsme byli na vše dva,tak stejně se neudělalo nic víc než to, že jsme obstarali děti a sebe a že když byl třeba občas na brigádě tak jsem zjišťovala,že je to doma bez táty nějak ve větším klidu. a to jen z provozního hlediska. to že také už bušila na dveře ponorka, to je věc jiná. přijít ta výpověď o půl roku později bylo by vše asi zase jiné podle toho jaký je synek pohodář.to se ale těžko srovnává.od listopadu zase fungujeme podle většinového vzoru a hlava rodiny vydělává. určutě nelituje toho,že s náma byl a že si užil dětí.i když byli dříve zapojen do domácnosti,myslím že stejně pocítil jaké to opravdu je starat se o ty drobky a dříve netušené asi pochopil.já jsem také ráda.přišli i krize a museli jsme si i vyřikat jiné postoje třeba ve výchově. což byla další věc která mě překvapila,ale nějak se to objevilo až teď.když dřív přišel manžel z práce domů akorát na koupání není se vlastně čemu divit. no a také to dosud na žádnou velkou výchovu nebylo, což se s obdobím vzdoru atd začíná měnit :-)
tak jsem se rozepsala, ale doufám že jste pochopili,že jsem nekritizovala mužské plémě, ale situaci ,kdy jsme ani ve dvou nepociťovali,že bychom to doma zvládali nějak lehce,což mě překvapilo
Lýdie , 2letý syn
  • 
13.11.2006 18:30:46
že manžel dojde z práce a heká jak je strašně unavaný a vy jsete přece za celý den odpočatá a plná sil ještě skákát kolem něj
3mari
12.11.2006 22:16:21
Magdo, absolutní souhlas!!!!! I když jsem tak nevyspalá jak nikdy před tím za život, nikdy jsem nezvládala vykonávat péči o domácnost v takovým fofru a nikdy jsem se necítila bezradněji, než když moje zlatíčko brečí a brečí a já nevím proč, i když nemám čas na žádný svůj koníček atd., tak bych nikdy neměnila!!!! A nikdy bych pobyt na mateřské dovolené nevyměnila za rychlý návrat do práce - pracovní stres je totiž pro mě taky nesrovnatelně horší a navíc si chci co nejvíc užít tu dobu, kdy je moje holčička maličká a maminku potřebuje a chce u sebe. Až vyroste, tak si práce zas užiju až až... Takže já si mateřskou dovolenou maximálně užívám, i přes všechny těžkosti, které péče o miminko často přináší. Ale jak píšeš - bude to možná jen jednou za život....
12.11.2006 20:14:52
Aleneo, moc záleží na tom, jaké kdo má rodinné zázemí. Jen se prostě musí počítat s tím, že bez cizí pomoci je malé dítě pořád, všude a vždy s mámou - a odpočinek je jen když spí (nebo se zabaví samo, ale to nebývá pravidlem). Máma malého dítěte je prostě odkázaná na to, jestli jí někdo pomůže - někdo vystřídá, anebo jestli bude mít dost peněz na zaplacení občasné chůvy. Mně babičky hlídaly poměrně často, manžel mi taky vždycky pomáhal, takže nějaký ten čas pro sebe jsem mívala (že jsem si neuměla jít cíleně za tou správnou zábavou, která by mě naplnila, to už je jiná věc). Ale to prostě záleží na okolnostech: když jsou babičky stovky km daleko, manžel do pozdního večera v práci, a peníze na chůvu nevystačí, mamina to prostě musí vydržet víceméně sama (ještě mohou vypomoci kamarádky, ale asi těžko pravidelně).
Luckaaa
12.11.2006 17:54:05
musím říci že prvn rok a půl jsem semusela 100% věnovat dcerce a byl to opravdu zápřah. také jsem hledalačas na to vyčistit si vůbec zuby a tak.alespoň ze začátku.o d toho roku a půlvelká změna a z mateřské nedovolené se stala opravdu dovolená. v tu dobu naopak bych řekla i dcerce prospělo být někdy pohlídán někým jiným. teď mám 5 měsíčního synka anedá se jako miminko s dcerkou srovnat. spinká, je klidný vydrží si sám hrát a objevovat nemusí být stálenošem ale také si to samozřejmě žádá. jsem ráda že jsou ty jejich povahy rozdělené takto, protože přijítto obráceně byla bych asi více než rozčarovaná, te´d se divím,jak to může být pohodové. opravdu záleí na dítěti,ale také na vašich priorutách. já napřklad ze začátku ani netoužila někam chodit,až když jsem viděla že to dcerce naopak přináší nové podněty být hlídán někým jiným jsem se také začala trochu věnovat jen sobě.
dasa
  • 
12.11.2006 15:18:30
Hodně taky záleží na tom, kolik máš dětí - moje první mateřská s prvorozeným dítětem byla celkem pohoda. Měla jsem na sebe víc času a chvílemi ubíjející stereotyp jsem si s pomocí rodičů a manžela mohla nabourat jinými aktivitami.
Nyní mám tři děti, rodiče už nemohou hlídat, tchýně je hodně zaměstnaná a jezdí často na chalupu, takže si děti nikdo nebere. Maximálně občas zafunguje manžel a mohu se sejít alespoň někdy s kamarádkami nebo kolegy z práce. Ale jít s manželem do kina nebo na večeři, to je pro mě dávná minulost a to je to, co mi teď na mateřské chybí.
Někde jsem četla, že existuje takzv. SMD - syndrom mateřské dovololené. Stereotyp v domácnosti, výlučná přítomnost pouze dětí a manžela atd. způsobuje nespokojenost a někdy pocit vyhoření, který může vést k problémům ve vztahu partnerů, k odcizení, bohužel taková krize může vést k rozvodu. Ten psycholog měl proti tomu preventivní obranu: udělat si čas na sebe, své koníčky, nebýt pořád "zavřená" doma a nebo jen trávit čas s dětmi na dětském hřišti. Prý alespoň jednou týdně mít odpoledne nebo večer pro sebe.
Chytrá a pravdivá slova. Jen mně se nějak nedaří si z toho vzít příklad, nemá mi kdo hlídat děti.
No nic, musím končit, kňučí mi tu malá, že ji bolí ucho......
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 113 [Dalších 93 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.