sara, dcera (rok a pul) |
| • |
21.7.2009 17:01:07
ahoj, nesedela jsem nekolik tydnu a nemyslim,ze by za to mohl doktor. proste jsem byla potrhana i zevnitr a kdyby me sil kdokoli,asi by to lip nezvladl. stehy proste holt boli... :o)) za par dni jdu zase na sal,snad to bude tentokrat rychlovka (nadeje umira posledni :o)).
|
Líza |
|
|
8.8.2008 7:11:21
Ty nevíš, jak se jmenuješ?
|
Hanka |
| • |
8.8.2008 0:20:26
je muj gynekolog uz 7 let, sverila jsem se mu v 1. tehotenstvi a ted jsem tehotna zase a zase chodim k nemu. Dela velky ult. pri kazde prohlidce, ackoliv by nemusel. Nikdy jsem se nesetkala s neochotou, na druhou stranu ano, je fakt, ze lina huba hole nestesti. Nechci ho branit, ale pro me je to skvely doktor
|
Lucie |
| • |
9.5.2007 14:53:44
Můžu opravdu říct, že jsem v Pomadu ve Frýdku-Místku byla 100procentně spokojena. Kdybych nenavštivila jejich předporodní přednášky Kojení, Příprava k porodu a Péče o novorozence, tak bych teď byla ztracena. Chodila jsem tam i na těhotenské cvičení a bylo to super, cvičí tam zdravotní sestřičky nebo porodní asistentka a ví přesně jaké pohyby jsou pro těhotné dobré, pokud máte nějaký problém vždy vám tam poradí i telefonicky. Teď se tam s malou chystám na nástřel náušniček. Takže na POMAD nemůžu říct křivé slovo.
|
Pavla a tři kluci |
| • |
25.1.2007 22:19:40
Protože jsem z Frýdku a doma už mám dvě děti, nechtěla jsem být v porodnici moc daleko. Místo Ostravy-Fifejd, kde jsem rodila už dvakrát a byla jsem moc spokojená, jsem si řekla, že nebudu vše komplikovat dojížděním / ještě k tomu nás zlobilo auto, tak bych byla nervozni z odvozu /a budu rodit tady. Byla jsem i na prohlídce porodnice, která se mi líbila, tak jsem šla do toho. Rodila jsem císařským řezem a na doktory nemůžu říct nic špatného. Vše udělali dobře, ani já ani náš třetí syn nemáme problémy. Bohužel to samé nemohu říct o poporodní péči.Malého mi pouze na chvíli ukázali, manželovi také, takže o nějakém kojení jsem si mohla dát jen zdát.A to má tato nemocnice titul Porodnice přátelská dětem. Po císaři jsem se příliš nemohla hýbat, dělalo mi velké problémy k malému vstávat, nebo i jen ho vytáhnout z postýlky. Kromě jedné starší zdravotní sestry mi ale žádná jiná sestra nepomáhala, nikdo mi nepomohl ukázat, které polohy jsou pro kojení po císaři vhodné, nepřišla nás ani navštívit rehabilitační sestra, jak to bylo slíbeno.Bohužel se v takové chvíli člověk nedokáže bránit, ani se přihlásit.Měla jsem štěstí, že jsem rodila po třetí, takže jsme kojení zvládli, ikdyž první dva měsíce jsme trochu bojovali. A já myslím, že je to kvůli tomu, že mi malého na kojení přinesli až po několika hodinách.Nevím jak dopadne má švagrová, která je prvorodička a nyní ji propustili z téže nemocnice, neukázali ji koupání miminka, o kojení jim všem pustili film. Co má dělat když se jí nalijou prsa a jak odstříkávat, na to se ptala mě. Nevím, proč tato nemocnice má tento titul, když si ho podle mě nezaslouží.Neříkám, že je tu vše špatné, ale v sestrách vidím ještě velké nedostatky.A je mi to líto.Jestli bude ještě nějaké "příště" tak tady rodit nechci.
|
marcela 1 syn a druhe je na ceste |
| • |
27.7.2006 10:16:12
Ja mam s frydeckou nemocnici spatne i dobre skusenosti. Prijela jsem do porodnice v 11 hodin kvuli tomu ze mi praskla plodova voda a nemela jsem kontrakce a byla jsem otevrena jen na 2 cm. Odvedli me na hekarnu a tam mi rekli at lezim ze mi ten porod vyvolaj. Vecer v 8 hodin mi rekly ze uz je pozde ze mi to vyvolaj rano ze mam spat. Pak mi zacaly bolesti ale ty se na monitoru vubec neukazaly t.Tak jsem tam trpela do rana stale jsem byla na 2 cm. PAK ME SESTRICKA REKLA CEMU JSEM JI NEREKLA ZE MAM SPODNI BOLESTI TY SE PRY NA MONITORU SPATNE Z OBRAZUJOU. To bylo 10h porad jsem tam lezela a nic se nedelo nikde a ni doktor co by mi rekl co a jak . Ve 13 h jsem zacala tlacit stale jsem byla jen na 2 cm ale uz to neslo drzet maly se narodil ve 14 hodin . Pak uz bylo vse v pohode siti nebolelo pece o mne a o dite v klidu ale ten porod uz se toho hrozim,ale jeste jedna vec pri vizite mi lekar rekl vy jste to porodila normalne no jak jsem to mela asi porodit. No ale jdu tam rodit z nova treba to ten porod uz tak hrozny nebude.
|
Petra |
| • |
26.7.2006 21:07:16
Pokud je to tak jak říkáte, není divné, že se to paní dozvídá až tady od Vás? Často mám ze zdravotníků pocit, ža s pacienty příliš nekomunikují, jediná zmínka o plánu by možná uklidnila a posílila důvěru.
|
majka |
| • |
4.7.2006 7:17:46
Rodila jsem před 27 lety ve F-M syna KP, po porodu měl na hlavičce krvavý shluk cévek a byl vždy výchovně nezvladatelný. Dodnes mám výčitky, že to nešlo císařem. Vybrat jsem si však nemohla ani porodnici, ani způsob porodu. Druhé dítě jsem rodila pouze za přítomnosti porodní sestry rovněž ve F-M a všechno bylo v pohodě. Dnes doporučuji vše pečlivě probrat s lékařem.
|
Karla |
| • |
26.6.2006 12:28:42
Možná jsem se špatně vyjádřila - nezdá se mi to moc pro odborníka na svém místě, což ve Vašem případě samozřejmě nemohu posoudit (k posouzení by bylo třeba také vědět,jaká je např. Vaše týdenní pracovní doba...),ale zdá se mi to příliš pro lékaře, který zanedbává péči o své pacienty a nepostupuje "lege artis"! Odborná veřejnost to o něm dobře ví, ale nic neudělá, protože o jejich zdraví tady přeci nejde a pan "doktor" je revizním lékařem jisté zdravotní pojišťovny a kdyby se někdo z lékařů ohradil vůči jeho práci,mohl by jim pěkně zavařit. To nemluvím o stavovské cti "mafie v bílém" (jak se lékařům občas přezdívá), která jim prý nedovoluje poukázat na šlendrián ve vlastních řadách... Evidentně termín stavovská čest nebyl mezi lékaři správně pochopen. Neznamená totiž, že je třeba krýt neumětely jen proto, že mají stejný titul, ale znamená to nedopustit, aby kdokoliv vykonávající stejné řemeslo poškozoval tento "stav" v očích ostatních lidí...
Možná kdyby to tak fungovalo, zbývalo by pro kvalitní lékaře více peněz na ohodnocení, protože by se léčily příčiny za mnohem menší peníze než následky nezodpovědného postupu některých lékařů a pacienti by nebyli tak nabuzení vůči lékařům, jejich platům atd. |
Porod |
| • |
24.6.2006 10:11:36
Štěstí že vše dobře dopadlo a gratuluji k miminku... u mě to také vypadá na porod KP, ale musím říct, že už na předporodním kurzu v nemocnici jsem upozorňovala na tento fakt a ptala jsem se na rizika normálního porodu či císařského řezu. Také jsem o tom dost četla a u normálního porodu KP jsou pro hlavičku velká rizika. Toho bych se bála - raději ten císařský řez. V každém případě bych ale - narozdíl od pisatelky, hned po příjezdu do porodnice upozorňovala, že se u mě jedná o porod KP a vůbec bych nečekala, že si toho někdo v těhotenské průkazce všimne (člověk se nakonec vždycky musí spoléhat jen sám na sebe)....
|
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.