| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Víkend s tátou

Příspěvky 110 z 56 [Dalších 46 >>]
JáJa
  • 
9.12.2007 9:31:10
stejně důležitej, jako vztah k matce, takže by všichni zúčastnění měli udělat všechno proto, aby se dítě s otcem vídalo a jeho vztah k otci byl dobrej. Novej tatínek je sice fajn, ale za dva roky se může zbláznit do dvacítky, zdrhnout a jakej byl. A dítě pak nebude mít nic.
Kristian
  • 
1.6.2007 15:13:05
a ja by som zas chcel vidiet vobec na tejto planete takeho chlapa:-)
Cim dalej, tym viac som presvedceny, ze ste obetami nedostatocnej vychovy od vasich rodicov. Ked dospely clovek neviem to zakladne pravidlo, ze neexistuje chlap podla predstav zeny a neexistuje zena podla predstav chlapa, tak odporucam zamysliet sa nad dostatkami popr. nedostatkami vo vasej vychove. Asi ste mali rodicov velmi hlupych, ked vam dovolili nosit cely zivot ruzove okuliare a nechali vas houpat sa v celozivotnych klamstvach a predstavach o tomto svete. Co vam tlkli do hlavy? Matka svoje sny a vysnenom muzovi, pretoze nelubila toho svojho? Kto vam takto ublizil? Otec? Pretoze vam tlkol do hlavy, ze to on je to najlepsie na celom svete?
Chodte sa stazovat svojim rodicom alebo do zrkadla!
  • 
27.1.2007 20:05:50
Mám podobný problém, otec se o syna také nikdy moc nezajímal, několikrát nepřišel a syn na něj čekal, je to velmi těžké mu pak vysvětlovat proč se jeho otec takto chová a místo 2x do měsíce chodí jen jednou. Jen teď řešíme jinou věc, syn se u otce který se mu celý víkend nevěnuje nudí a protože přichází do puberty je velmi kritický a k otci nechce, ale bojí se mu to říct. Stále telefonuje domů že neví co má dělat, odmítá otcovo kárání a výtky, poraďte jak se zachovat, vezme soud ohled na názor 10 letého dítěte? Neuškodí to ještě více synově psychice pokud by soud trval na návštěvách u otce? Jsem bezradná.
  • 
11.10.2006 20:52:46
Ahoj Ondro a Kamile. Mám úplně stejný problém, s rozdílem že mi žena ukradla dvě děti. Absolutně mě izoluje, podává předběžné opatření na zákaz styku s nezl. Když si s dcerou hraji před jejich novým bydlištěm se štěňaty, volá na mě policii jako bych byl zločinec. Stresuje tak programově dceru, když ta vidí, že na tatínka přijede policie. Samozřejmě že jsem se nedopustil žádného přestupku, tak to také policisté vysvětlí manželce, ale dítěti ? Navíc žena vypadá křehce a umí komunikovat, kdo by jí nevěřil že jí a její děti ohrožuje otec, který se vždy o děti staral a bohužel se chce starat dál ! Pokud máte ještě někdo podobné zkušenosti, ozvěte se mi prosím. Chci situaci řešit, snažím se o všemožné ale nemám zkušenosti. Autiik@seznam.cz
  • 
12.7.2006 9:08:03
To mně upřímně mrzí, že to dopadlo jak to dopadlo. Než jsem dočetla na konec doufala jsem, že se syn třeba po měsíci vrátí....bohužel.
Mám dvě děti, každých 14 dní tráví u otce víkend, musí, máme rozsudek, žádná úleva neexistuje, máme to jako jízdní řád. Vlastně pokud by jim odpustil kvůli akci třeba 2 hod. tak se ptá kdy je nahradíme.
Momentálně jsou u něj. Dcera má 11 let a je z toho úplně "odvázaná".
Pokud jsi pořád sama tak to musí být opravdu nepříjemné. Přeji Vám, aby se vše dostalo do takové roviny, která bude vyhovovat Vám všem.

Silva , syn 12
  • 
22.6.2006 0:23:11
Milá Šárko,
moc by mě zajímalo, jak to ten čas vyřeší.Jsem rozvedená 2 roky.Manžel
se rozvedl ,aby měl víc času na koníčky a slečny.Vztahy zčerstva po rozvodu byly všelijak nažhavené, ani jsem neměla moc chuti,aby syn odkoukával exmanželovy manýry.Ve chvíli,kdy jsem měla pocit,že jako soumar táhnu tu káru každodenních starostí, zatímco můj bývalý jezdil se svou přítelkyní na dovolené do Itálie,Thajska,Indie a nevímkam, mi prostě ruply nervy, sbalila jsem synovi tašku a poslala ho k tátovi.Tatínek byl pro syna obdivovaný polobůh. Jenže ona každodenní starost o cizí dítě se rychle přejí. Takže dnes už se o něj stará v pořadí třetí přítelkyně.Když syn přijde za mnou, chová se vyhýbavě, moc nemluví a když už , tak má na jazyku samou kritiku každé mé činnosti. Tatínek má časově velmi náročnou práci,takže aby synka zabavil, kupuje stále nové a nové počítačové hry.Kluk u toho sedí celé hodiny. Když je
u mě, o ničem jiném nemluví, na nic jiné nemyslí a dívá se na hodinky,kdy už bude moct odejít,aby zase mohl hrát. Jsem z toho hodně smutná . Takhle jsem si to nepředstavovala.
  • 
14.6.2006 13:20:11
Jsem 6 let rozvedená a děti mám 11,8 let.
Mám přítele a ex je opět ženatý, v novém domě a vyženil 2 děti téměř stejného věku. Člověk by si řekl, budou si mít kde hrát. Máme rozsudek každý sudý víken, 3 týdny prázdnin. Přesto nejede vlak. I když mají horečku, a já nevím co, tak musí jet.Přesto, že s dětma cestuje a nedodržuje režim nemocného, nebo že nakazí druhé děti nebo naopak.
První rok jsme to dělali domluvou, ale bez jediného upozornění přišel papír od soudu, otec požadoval 50000,- kč za nedodržování soudem. Problému máme spousty, pracovnice OPD řeknou běžné problémy, zatím se nic nestalo... a pokud se stane, děti nesmí nic říct, by si dcera ublížila ve škole. atd...jeho paní řekla doslova:" nasereš si do vlastního hnízda" Dcera tu druhou slečnu zavřela v místnosti a ta na ni přišla se sekáčkem na maso.Pokoušela jsem se s ex domluvit, vždy přijede s paní a za všechno můžou naše děti, ještě nikdy jsem neslyšela, že by se jich zastal (myslím vlastní)
Když bylo dceři 8 bylo to tam hezký, nový byt atd...TeĎ jí bolí břicho, když mají přijet, s dětma se hádají, otec se jich nezastane a dcera prohlásila, já vím že tam to není o lásce, ale teta viděla peníze. Pokud jí dcera jeho paní řekne, ať táhnou atd. otec nereaguje, jenom řekne, že ho to mrzí. Už se dcera těší až nebude muset jezdit, holky můžou ven a my musíme k tatovi. To jsou bohužel její slova, okřiknu, ale...TeĎ řešila narozeniny, co si mám přát, když veškerý spotřební věci jí má koupit máma a stejně si nemůže dovést vůbec nic domů, nikdy.... Syn je ve věku 8 let tak se ještě těší, ale jak myslíte, že to dopadne. Při požádání o výměnu víkendu je spousta řečí a odpustit nejde ani hodina. Dcera nastupuje na gymnázium a nemá se tam kde učit, už teď mám hrůzu jak to učení bude zvládat, když je doveze o 5 hod odpoledne. Než se vybalí, protože tam nic nemá, než se nají a popovídá je 6 a učení ???
Poradí mi někdo, já už jsem se vyrovnala, ale co mám pořád říkat dceři.
  • 
13.6.2006 15:51:45
prosím o radu či názor.
Před osmi měsíci opustila moje manželka s 3.5 letým synem domácnost.Začala tvrdit,že je psychicky týrána a,že se mě náš syn bojí.To tvrdí po celou dobu co probíhá soudní jednání.Naš syn po celou dobu každý večer u večerníčku říká "dobrý večer tatínku a dobrou noc tatínku". vždy ze znělkou večerníčku.U babičky to má zakázáne říká to potichu pod stolem .Maminka mu zase tvrdí,že říká hlouposti.manželka podala trestní oznámení ,že psychicky týrám našeho syna a nutím ho tohle říkat/po celou dobu bydlí u maminky/ když je u mě říká u večerníčku "dobrý večer maminko a dobrou noc maminko".za to jsem ho pochválil.Naš syn mi řekl,že to říká proto,že když je u maminky tak je mu smutno po tatínkovi a když je u mě je mu smutno po mamince.Zájímal by mě názor odborníka na toto téma 27.června mame další stání.děkuji Kamil
13.6.2006 12:25:34
Báro, tvého exmanžela určitě pracovnice OPD nebere jako skvělého otce a tebe jako nemožnou matku. Jestli si on stále chodí stěžovat, tak jej berou jako "věčného stěžovatele", kterému prostě řeknou jaké má možnosti,protože jim nic jiného nezbývá. Protože kdyby tebe brali jako neschopnou matku, tak by ve tvé domácnosti šetření určitě provedli. Ber to tedy tak, že i sociální pracovnice se domnívá, že tvá péče o dceru je dobrá a nepovažuje za nutné se ti vtírat do domácnosti. Naopak tvůj exmanžel dosud nepřesvědčil, že by něco bylo v nepořádku. Označuješ se za problematický případ, ale věř, že takových rodin, resp. tatínků, kteří si stále chodí stěžovat je mnoho a sociální pracovnice musí přednostně chodit do rodin, kde je skutečně problém - a na ten spíše upozorní "třetí osoba" - škola, lékař, školka, policie, sousedé, atd.
Bára a Natálka
  • 
13.6.2006 8:45:37
Milá Sašo,
díky za odpověď. Moje představa samozřejmě není taková, že budu mít soc.pracovnici doma 3x týdně. Nicméně, nechápu, jak si může udělat názor na péči jednoho či druhého rodiče a dávat otci dítěte rady a v podstatě ho podporovat ve štvaní dcery proti mně a partnerovi. Zejména, když nemá nejmenší tušení o jakém dítěti se vlastně mluví. Když bylo dceři 18 měs. byla u nás soc.pracovnice, která už v současnosti je v důchodu. Ta co pod ní spadáme nyní, holčičku neviděla NIKDY. Nicméně při rozvodu ji zastupovala. Jak může zastupovat někoho, koho nezná. V tom vidím ten zásadní problém. Pokud má problematickou rodinu ( v našem případě jsou to neustálé spory s otcem dítěte, který by se nejraději ubytoval v naší kuchyni, aby mohl rozhodovat o každé vteřině našeho života), tak by přeci měla občas zkouknout, jesli má otec k výhradám skutečně důvod, dřív než mu dá automaticky zapravdu.
 Příspěvky 110 z 56 [Dalších 46 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.