| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Je zamilovanost důležitá pro trvalost a štěstí párového vztahu?

Příspěvky 110 z 47 [Dalších 37 >>]
  • 
14.9.2012 19:43:15
Jsou asi v zásadě tři druhy "lásky" a každá se stará o něco jiného. Sexuální pud, zamilovanost a partnerská láska a všechny plní každá jinou funkci. Jsou to tři provázané systémy v mozku.

Sexuální pud nám vybírá vhodný objekt. Zamilovanost nás upevňuje k onomu objektu a partnerská láska zajišťuje, abysme s partnerem zůstali... je to hezky popsáno třeba tady http://psychoanalyza.com/jak-funguje-laska/

Lásce zdar!
Zdeňka
  • 
27.3.2006 16:30:12
Taky si myslím. I ty závěry mi přijdou nějaké divné.
  • 
27.3.2006 7:25:14
Statistika je věda, které vybere z deseti metráků pšenice náhodně patnáctset zrníček a podle nich určí vše. Je prostě zjednodušením a jakékoliv zjednodušené řešení se musí brát vždy s rezervou. Vždyť i ti "nejlepší z nejlepších" z ČSU se dopustili takového přehmatu, že ráno vyskočilo DPH země o čtyři procenta nahoru, aby v poledne spadlo o 2 procenta dolů.....až to donutilo ČNB zakročit.
  • 
27.3.2006 6:57:16
Neřekl bych , že chlap se může změnit, spíše trošku přizbůsobit, ale to mluvím jen o chlapech, nikoliv o "hovadu", které dokáže uhodit ženu....
Klára
  • 
26.3.2006 19:11:26
Vladane, zahoď mindrák a dostuduj!:-). A to, co Pavla napsala, je něco jiného, než že považuje středoškoláky za "odpad", to jsi z její odpovědi udělal ty. Navíc jsi se sám odkryl, nejvíce opovrhují statistikou ti, kteří do ní nikdy nepronikli.
Klára
  • 
26.3.2006 18:51:39
Hlavně aby si její muž po určité době aplikování této metody nenašel nějakou štíhlejší..
Klára
  • 
26.3.2006 18:51:31
Hlavně aby si její muž po určité době aplikování této metody nenašel nějakou štíhlejší..
Klára
  • 
26.3.2006 18:45:53
Ano. Nechtěla jsem to sem psát, abych nevypadala jako škarohlíd, kterému není nic dobré, ale myslím si totéž.
Magda
  • 
26.3.2006 13:09:31
Jasně, příroda to tak zařídila, abychom se zamilovaly, zblbly, neviděly chyby partnera, a vůbec byly schopné mít děti. Protože bez toho jiskření by člověk těžko šel do něčeho závazného, povinného praní ponožek a každodenního vaření a příšerných zkušeností s porody. Důvěra a opora toho druhého je určitě větší hodnota než zamilovanost, ale osobně bych asi propadla velké depresi, kdybych se ujišťovala, že on je ten můj poslední a že už žádnou vibraci neprožiju - možná ne, ale zase se fixovat na jeden vztah je hodně nebezpečné. Tím nenabádám k nevěrám, ale mít pocit, že jsem přitažlivá i pro jiné muže a lehce s nimi koketovat, to mi osobně taky dodává životní jiskru, i přesto, že bych toho svého nedokázala podvést. Na lásku za hrob moc nevěřím
Magda
  • 
26.3.2006 13:02:07
Na světě je 5 miliar lidí, kteří se kombinují do obrovského počtu svazků. Každý svazek je naprosto unikátní, a dokonce tentýž svazek prochází vývojem. Jakékoliv tabulky jsou totálně mimo. Vy, co píšete, že jste šťastné, můžete být ve vztahu totálně na dně třeba za měsíc, a naopak. Cokoliv zobecňovat je naprosto mimo mísu.
 Příspěvky 110 z 47 [Dalších 37 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.