|
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Buďme pyšní - a naučme se skloňování a vzory podstatných jmen:-)1.11.2006 13:56:34
hmm hmm myslete si o mě co chcete, ale já bych napsala " se dvama malinkatýma myšima" ;-)))
ale já dělám chyby furt ;-) pořát |
| • |
24.7.2006 20:05:07
Nejšle- našeljsem jen dvě nožnosti.
1. synonymum pro dřeváky 2.Dřeváky přepásané koženým páskem nebo pásky. Patrně je ale možností více. Svoboda |
| • |
24.7.2006 20:04:19
Nejšle- našeljsem jen dvě nožnosti.
1. synonymum pro dřeváky 2.Dřeváky přepásané koženým páskem nebo pásky. Patrně je ale možností více. Svoboda |
|
|
12.5.2006 14:16:02
Johanko,
rozhodně ne. Musí být "dvěma", protože to je tvar duálu (dvojného čísla). |
Johanka |
| • |
12.5.2006 14:03:36
malá opravička: se dvěmi malinkými myšmi - koncovka by měla být u všech slov stejná... :)
|
PajaMM |
|
|
10.5.2006 7:11:01
Ahoj Libiku!
Ja s tebou souhlasim a abych si to potvrdila, divala jsem se do pravidel ceskeho pravopisu a je to vazne tak :-) Ale zni to divne, co? :-))) |
|
|
9.5.2006 23:22:35
Jé, nikdo si netroufá a já jsem tak zvědavá:))
můj typ je: se dvěma malinkými myšmi... a nesmějte se mi, když tak:) |
veronika, Martínek 11/00, Tomášek 4/03 |
| • |
9.5.2006 23:12:15
Potřebuju poradit, jak je 7. pád od "dvě malinké myši".
Mělo to být v televizi, nestihla jsem to a od té doby mě to trápí. U nás v Kroměřížu bych řekla "S dvóma malinkatéma myšama" a bylo by to, ale jak je to správně? Spolubydlící na kolejích se hrozně smála, když jsme řekla, že náš pes je "malé chlupaté". Ptala se, jestli je to opravdu pes a ne třeba kotě :-) Dík za radu Veronika |
Milada, 2 deti |
| • |
3.5.2006 9:28:32
Kdyz byla moje dcerka mala a pomahala mi pri vareni, chtela kridlu a zufan. Taky chtela, abych ji koupila faldufky. Kdyz prijela od druhe babicky, chtela pumrovici s kvaslikem.
|
jahudkaa |
|
|
7.4.2006 12:37:54
Jako kdybych ho napsala já, protože všechny ty výrazy tam uvedené jsem se taky musela já - severočeška - naučit od svého přítele jihomoraváka a od jeho přátel a rodiny. Takže teď už také plynně rozumím moravsky a někdy tak i mluvím. Mluvím tak hrozně ráda, protože se mi ten "jazyk" moc líbí. A někdy se s "moravskými" přáteli moc nasmějeme, když používám ryze české výrazy.
A taky jezdíme "na Moravu" a tam se nám všichni smějí, jako bychom prý jeli na Kypr. Nikdo tam neříká -"jedeme do Čech", řeknou "jedeme do Liberce". Krásný článek. |
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1
Tříkrálový průvod PrahouPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.