| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Homeopatická léčba ptačí chřipky

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 316 [Dalších 296 >>]
Olga F.
  • 
6.3.2006 17:27:32
Oprava: zabrousily a mohly :-)
Olga F.
  • 
6.3.2006 17:14:08
Dobrý den,
přečetla jsem si článek o homeopatii a chtěla bych Vám napsat svůj názor.
Jsem lékařka a musím říci, že jsem homeopatii nikdy příliš nevěřila.
Pracovala jsem ovšem v nemocnici, kde se mnou pracovala jedna lékařka před důchodem, byla to úžasná žena, ve svých 60 letech stále sledovala novinky v medicíně, pacienti se za ní doslova "táhli" v zástupech. Myslím, že byla jedním z nejlepších lékařů, jaké jsem kdy poznala /a podotýkám, že k některým bych nešla ani s kuřím okem/ :-).
Jednou jsme zabrousili na téma homeopatie, paní doktorka - jak jinak - též měla absolvovaný kurs homeopatie a používala ji. Řekla mi tehdy, a já jí věřím, že homeopatiky ůspěšně léčí lehké poruchy imunitního systému projevující se opakovanými infekcemi, recidivující opary, bradavice, atopické ekzémy... Nechám teď stranou, jakým principem homeopatie funguje, jde-li o skutečnou "paměť vody" či placebo efekt. Chci jen říci, že je-li možnost použít úspěšně homeopatika u "nezávažných" diagnoz, proč to neučinit? I když to bude třeba jen placebo efekt, vyhnu se tím elegantně
"klasickým" lékům, které by třeba mohli mít některé nežádoucí účinky.
Nesouhlasím ovšem s tvrzením, že homeopatiky lze vyléčit cokoliv.
Důsledně bych varovala před homeopatickou léčbou závažných onemocnění hrozících trvalým poškozením zdraví či úmrtím /nádorová onemocnění, těžké infekce apodob./, na to už nejeden pacient "dojel".
Zdravím Olga F.
lekar
  • 
5.3.2006 19:14:59
spis jsem jeste nevidel jedinou studii, ktera by prokazovala ucinnost homeopatik, bud nejsou nebo jsou podovodne nebo metodicky spatne, tj. nemaji vypovidaci hodnotu,
homeopatie je jeden velky megapodvod a nechapu, jak tomu muze tolik lidi verit a vubec nechapu, kde berou nekteri lekari tu odvahu, postavit se na stranu sarlatanu, minimalne je to neeticke, ale to je svedomi kazdeho



Sosan
  • 
26.2.2006 0:55:56
Na titulek s článkem o homeopatické léčbě ptačí chřipky jsem kliknul s pocitem upřimné zvědavosti, protože na první pohled mi to přišlo jako úplná pitomost. Po přečtení neslaného nemastného článku jsem se pouze ubezpečil v tom, že můj dojem byl správný. Inu, sem asi může kdokoliv napsat do článku jakýkoliv nesmysl a nikdo se nad tím už nepozastavuje. Chápal bych to u komentářů, ale u článku mne to překvapilo. Možná by mohla rodina.cz kandidovat na Bludný balvan :-)

Nicméně téma to není nezajímavé. Zmutuje-li virus ptačí chřipky a budou-li po světě miliony mrtvých, bude to krásná příležitost pro všechny homeopaty, aby prokázali, jak je jejich léčba účinná.

Zatím zastávám názor, že není-li souvislost mezi dvěma jevy prokázána, je oprávněné předpokládat, že tam žádná není. Toto tvrzení však kupodivu není valnou většinou lidí přijímáno.
Kača,syn 16 měs.
  • 
21.2.2006 17:37:28
Milý Bobe a Milado,
myslím, že ostatní lidé, kteří netrpí předsudky, bludy a dogmaty by se rádi při zajímavé diskusi s evidentně zasvěcenými lidmi rádi něco dozvěděli. Mě opravdu zajímá, že můžu zkusit proti ptačí chřipce i homeopatikum. Mám ročního syna, kerému po několika lécích a mučení na alergologii pomohly právě homeopatika. Já v žádném případě nebrojím proti klasické medicíně, ale jsem ráda, že mám možnost volby a tu nám prosím nechejte a neotravujte tady vzduch. Nikdo vás nenutí homeopatii používat. Je zajímavé, ža klas.medicína je mnohdy taky neúčinná, na ptačí chřipku zatím žádný účinný lék není, ale to vás kupodivu nerozčiluje.Děkuji za vaše pochopení a prosím vás o toleranci.
Díky
19.2.2006 21:12:55
Lízo,
díky za reakci. Možná jsem fakt mimo, teď si nějak nemůžu vybavit žádný přesný citát - ale vlastně jo: když jsem po synově první negativní reakci na očkování trvala na tom, že než bychom dál očkovali, chci udělat nějaké testy, jeho tehdejší lékařka řekla něco jako "ale v Motole mají stop stav, těch dětí je hrozně moc". Tak to možná neznamenalo, že jich přibývá, jen že Motol nestíhá (ať už z jakéhokoliv důvodu). Jestli máš pravdu ty, tím líp:-).
Líza
19.2.2006 10:22:13
Hanko, to je zvláštní. Já jako dítě jsem byla nemocná pořád, v posledním roce školky si máma musela vzít několik měsíců neplacený volno a být se mnou doma, když jsem měla třetí zápal po sobě. Další rok už šly ven mandle. Pak to bylo trochu lepší.
Moje starší sestra byla do té míry nemocná a na hromadě, že i za reálného socialismu musela máma platit paní na hlídání, protože nebyla schopná docházet do kolektivního zařízení a v práci by jí tolik ošetřovaček netolerovali.
Můj synovec, narozen začátkem 80. let, byl taky nemocnej furt, střídali jsme se u něho celá rodina, aby si ségra udržela zaměstnání. Můj manžel musel bydlet u babičky asi do 4 let, protože tam, kde bydleli s matkou (otec služebně pořád pryč), neměli hlídání a v jestlích nebyl schopen existovat - zápaly plic, angíny, uši.
Mně naopak připadá, že to tak bylo vždycky, ale zatímco tehdy se to neřešilo, nebo nanejvýš u těch hodně nemocných se občas píchl gamaglobulin, dneska se ty imunomodulátory dávají, protože existujou. Tehdy se taky ovšem nedala vyšetřit hladina protilátek a ten imunodeficit diagnostikovat. Dneska ano.
Miladin syn je trochu jiný případ a nevztahují se na něj věci, které se týkají dětí s "normálně" slabší imunitou.
19.2.2006 10:16:25
Milado,
sorry za pozdní reakci, pár dní jsem tu nebyla.
Ohledně dětí s imunodefekty čerpám pouze z toho, co jsem zaslechla od různých lékařů, nemám to nijak "vědecky" podepřené. Koneckonců různé Luivaky apod. bere čím dál víc dětí, protože chytnou všechno, co kolem nich prolítne, tak možná i tohle jsem brala jako podpůrný argument. Nejsem doktor, nedokážu posoudit, jak vážný je IgM (nebo tak nějak) tvého syna, ale rozhodně znám víc dětí, které se s imunitou potýkají. Moje máma trvdí, že z doby, kdy ona měla malé děti (60. až 80. léta), nic takového nepamatuje, což samozřejmě zase není absolutní argument, ale když se to všechno poskládá dohromady, pořád mi vychází, že jsem dost možná měla pravdu, když jsem řekla, že dětí s problematickou imunitou přibývá. Myslíš, že to tak není? (to nereju, možná jsem opravdu mimo, tak jestli máš víc informací, budu za ně ráda)
Bob
  • 
15.2.2006 20:25:41
To je důmyslná spiklenecká teorie. Lékaři vlastně léčit neumějí, ale všichni svorně udržují status quo, protože na tom vydělávají.
Připadá mi to podobné jako tvrzení, že levné ekologické automobily jsou už dávno vynalezeny, ale ropná lobby to tají.
Obojí je to úplná blbost.
Můžeš mi tohle přesvědčení vyvrátit nějakým argumentem, popřípadě důkazem o spiknutí lékařů?
  • 
15.2.2006 13:13:18
Když se tak opíráte o vědecké práce, kolik homeopatických léků jste vyzkoušela?
Nebo opravdu věříte všemu co kdo kde napíše?
Pokud vím tak věda kdysi taky tvdila že z nebe nemůžou padat kameny.:-)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 316 [Dalších 296 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.