Líza |
|
|
7.1.2006 10:03:24
A pokud by se snad, podle tvého návodu, Susan, taková holka ke mně jako k psychiatrovi dostala, tak snad jí pomohu nejlíp tím, že ji naučím, jak s takovými jako ty vyběhnout.
MMCH, já jsem kojila obě děti. |
|
|
6.1.2006 21:27:31
Susan,
to je teda hodně netolerantní názor a absolutně s ním nesouhlasím. |
Susan |
| • |
6.1.2006 21:09:41
Máte pravdu, blbě jsem to přečetla. To ale nic nemění na tom, že podle mého názoru by gynekolog, kterému náhodou budoucí matka sdělí, že nebude kojit, měl tuto matku okamžitě doporučit na vyšetření k psychiatrovi!
Když píšete o matkách, které nemohou nebo "z nějakého důvodu nechtějí" kojit a jejich problémech vyplývajících z přílišné propagace kojení, vysvětlete pojem, který jsem dala do uvozovek. Co znamená nějaký důvod, proč upírat dítěti jeho přirozenou stravu? Pod tímto důvodem si nelze představit nic jiného než nějakou psychózu či neurózu. |
Mirka |
| • |
5.1.2006 16:20:44
to dítě už ti asi vypilo i mozek, že neumíš číst...
Promiňte, vy ostatní připěvovatelky, tu vulgaritu, ale ona je fakt debilní. |
Radka,David10/05+Gabča11/07 |
|
|
4.1.2006 21:05:56
Vydržet se to dá, nejvíc mi pomohlo, když jsem si uvědomila, že pro prcka je důležité to, aby byl najezený a spokojený a né to, že já chci být matka hrdá na to, že ho plně kojím. Mlíčko se mi nejvíc začlo vracet tehdy, když jsem došla k rozhodnutí, že kojení budu dál zkoušet a když to nepude, tak prcka docpu z láhve, co se dá dělat, spokojení budem oba dva, on že je najezený a já že je spokojený (tak trochu uzavřený kruh). Nechala jsem to na matce přírodě a snažila se na to nemyslet, chodím plavat, hrát sqash, trajdám po obchodech, po večerech šiju kapsáře, čtu...Máme príma tatínka, který je ochotný prcka hlídat a mě tak uvolnit z koloběhu péče o Davídka. Jak jsem psala, vyrovnaná a klidná duše je nad zlato a všechny rady.
|
|
|
4.1.2006 20:00:06
Radko, máš můj obdiv. Fakt obdivuju všechny, kteří si takhle zkusili a bojovali. :-) |
Eva K |
| • |
4.1.2006 15:58:48
Tak hlavně, že jsme si to vysvětlili:-). Připadá mi trošku vyhrocené, jak se tady odsuzují knížky o kojení. Ale samozřejmě chápu, že se maminek může /či snad dokonce musí/ bolestně dotknout. A určitě je to záhul, sladit svůj život s miminkem a do toho ještě válčit s mlékem:-)
V té knížce taky k příkrmům zdůrazňovali, že jsme to my, kdo rozhoduje o výživě dětí a že ne každý příkrm je skutečně vhodný pro uvedenou věkovou kategorii. A že příkrmy, pokud vybereš správně, jsou kvalitní a nejsou konec světa:-). Tak uvidíme, třeba se pak taky zmůžu na nějaký příspěvek:-). Eva |
PajaMM |
|
|
4.1.2006 14:08:22
Evi,
nemusis to dal cist, ja te nenutim:-) Jen vysvetluju, na co jsem reagovala a proc. A s temi prirozenymi porody je to jako s kojenim, to mas pravdu:-) Proste se vsechno musi posoudit a videt ze vsech moznych stran a u maminek to plati dvojnasob... To jsem tim vsim chtela rict... Preju ti, aby ti tvuj strizlivy pohled vydrzel i po porodu :-) Hezky den! Daniela P.S.: Ta kniha je vazne pokrokova:-))) |
Eva K |
| • |
4.1.2006 13:53:24
Já už to dál nečtu, myslím, že další příspěvky budou podobné.
Myslím, že podobná propagace jako u kojení teď probíhá o přirozených porodech, o tom se mluvilo u císařských řezů:-). Ono obecně dle časopisů a brožur bychom měly být dokonalé matky, manželky a navíc mít čas sami na sebe a rozvoj své osobnosti:-). Naštěstí moc časopisů nečtu a na rady chodím hlavně k jiným maminám a ty jsou v realitě:-). Ještě uvidíme, co s mým nyní střízlivým přistupem udělají hormony po porodu:-). Ale už jsem si koupila i knihu o výživě dětí od 0 měsíců, kde radí o příkrmech. A dokonce tam zdůrazňují, že nekojící neznamená krkavčí matka:-). Pokroková kniha:-)). Eva |
PajaMM |
|
|
4.1.2006 13:08:13
Ahoj Evi!!!
V tomto prispevku, na ktery jsem reagovala, Susan nenapsala, zeje nekdo hloupy, ale o par prispevku nize uz ano. A mne se nechtelo reagovat na oba zvlast, tak jsme to shrnula... A myslim si, ze propagace a informovanost o kojeni je moc a moc spravna, ale melo by se zaroven taky maminkam sdelovat, ze kdyz jim to proste z nejakeho duvodu nepujde, i kdyz se budou pres to vsechno snazit, svet se nezbori, nejsou z nich o to horsi maminky a jejich deti budou chytre, zdrave, sikovne...prave proto, ze jsou maminky mnohem citlivejsi na sve "nezdary"... Ale to uz jsem tu jednou psala, ze? Takze tak. A nemuzeme prece odsuzovat nekoho, ze z nejakeho duvodu nekojil, ne? Jsou to jen a jen jeho duvody a on sam vi, proc to dela nebo nedela. A nejdulezitejsi je prece vyrovnana a spokojena maminka a tim i mimi, ne? Jen tim chci rict, ze co je dobre pro jednoho, neni dobre pro druhe - ze proste neexistuje jedna spravna cesta pro vsechny bez vyjimky... Hezky den! |
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun
Předsilvestrovský výstup na BrdoKroměříž
Pražský Nový Svět pod rouškou nociPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.