| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Úvahy jednoho městského člověka

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 326 [Dalších 296 >>]
Milada.
4.10.2005 11:18:50
Jeno,

pockej, pockej :-)

Zrovna v te oblasti se na zadny pristroje lidi nespolehli, tam zadny varovny system nebyl :-)
PajaMM
4.10.2005 10:19:08
Jeno,

ja vam to neberu...ale pro me to proste neni. Bez elektriny i auta se obejdu - na par dni. Ale cely zivot bych to nechtela ani za nic. A vstavat ve ctyri rano a nastoupit tvrdou drinu v hospodarstvi, tak to odmitam...
4.10.2005 10:12:56
Danielo, ono to s tim pokrokem je takový všelijaký - se podívej kam jsme to pokročili - ničíme si vlastní planetu. V tomhle ohledu bych řekla, že jsou zvířata moudřejší. Nedávno jsme o tom mluvili v jiné diskusi - vem si jen jak jsou lidi najednou v háji, když vypadne elektřina, nebo když jim ráno nenaskočí auto. A jak se lidi spolehli na přístroje v případě tsunami, zatimco zvířata kterým ještě neotupěly instinkty utekla do bezpečí. Si myslim, že je dobrý umět využívat věci, které nám pomáhají, ale taky je dobrý umět se o sebe postarat sám...
PajaMM
4.10.2005 9:55:49
Ted to ctu po sobe znova, omlouvam se za preklepy, ale hlavne NASIJU!!!! Ja uz snad neumim psat:-)
PajaMM
4.10.2005 9:49:24
Betko,

tomu, co tvrdis, ja neverim....
Neberu ti zpusob, jakym chces zit, ale myslim si, ze vetsina lidi tohle nechce. A ja patrim mezi ne. Mne dat nekdo hetktar pudy, tak si tam asi necham postzavit dum (nebo svepomoci kvuli penezum), vsude nasyju jinak travu, mozna par zahonku s kvetinkama udelam a jinak nic. Nechci nic pestovat, protoze je to moc prace, kterou vazne nesnasim. Radeji si vsechno nakoupim. Jo na te zahradce bych jeste mela nejaky ten bazen a sezeni s krbem a tak, prolezacky a pisek pro deti....

A taky nechci byt vegetarian!!! Ja mam maso rada a myslim, ze clovek je vsezravec...takze tohle take odmitam.

A hlavne - kdyby tohle byl ten nejlepsi zpusob ziti (co ty popisujes), tak proc by byl pokrok? Proc by si lidi rozdelovali praci a kazdy zacal delat jen specializovanou cast prace a ne uplne vsechno? Proc doslo k delbe prace? A to uz hoooooooooooooodne davno... Mne se teda uprimne opravdu nechce vracet se o nekolik set nebo tisic let zpet...

Ale nikomu neberu, ze takhle zit chce, at tak klidne zije, ale nevnucuje to mne:-)
Alicee
4.10.2005 5:02:47
Bětko, díky za odkazy na stránky ekozahrady co jsi sem dala včera. Začetla jsem se do toho a docela mě to inspirovalo. Něco zkusím. Dík:)))
3.10.2005 23:32:49
A ještě něco, Bětko: hlavně mi vadí různá tvrzení typu "až to poznáte, URČITĚ se vám to zalíbí". Třeba ve stylu, že když se jednou uklidí pořádně, budeme to tak chtít udržovat pořád. Houby, ani náhodou. Nebo horování o "posvátnosti mateřství", a tak. Je mi vcelku fuk, co si kdo myslí, ale jen do té doby, než to začne vnucovat ostatním. Mně vyhovuje žít ve městě a většinu věcí, co potřebuju, si kupovat v krámě. Nešla bych ani na malé město. Nikomu ale neberu to, že se třeba ve městě necítí dobře, a chce žít na venkově.
3.10.2005 23:21:04
Bětko,
a já kdybych zdědila nebo dostala hektar zemědělské půdy, tak ji obratem pronajmu nebo prodám, a spokojeně zůstanu u počítačů. Rozumím jim a baví mě, což se o rostlinstvu nedá říct ani náhodou. :-)
  • 
3.10.2005 23:11:13
Lído - abych si ještě přisadila - až dosáhneme vyšší duchovní úrovně, nebudeme potřebovat ke komunikaci internet :-) a té vyšší úrovně dosáhneme právě životem v kontaktu s přírodou :-) a neubližováním zvířátkům (takže žádné starosti o dobytek, protože nebude proč ho pěstovat) :-)
Tak a teď už se tu se mnou nebude bavit vůbec nikdo :-) :-) :-)
  • 
3.10.2005 23:08:09
Lído, :-) jasně, Tvou výtku beru, samozřejmě máš pravdu. Jestli Tě popudila moje aktivita v poslední půl hodině, pak věz, že se jen snažím odpovědět lidem, kteří odpověděli mně.
Jinak jsem celý den seděla v práci u počítače stejně jako skoro každý den za poslední 2 roky a musím říct, že se těším, až budu stát na svém hektaru a budu moct dát v práci výpověď.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 326 [Dalších 296 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.