| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hračky - pomáhají rozvíjet, nebo tomu naopak brání?

Příspěvky 110 z 55 [Dalších 45 >>]
TerezaKri
18.9.2006 9:41:57
Nepročítala jsem všechny reakce, tak je možné, že zopakuji názor, co už tu někdo vyslovil. Myslím, že hračky nejsou to podstatné. Je celkem jedno, zda si dítě hraje s něčím "na čudlík" nebo "bez čudlíku", důležitý je způsob, jakým se používají. Neboli-pokud posadíme dítě před elektrické piáno s pokynem Hrej si, moc dlouho ho to bavit nebude a příliš mu to nedá. Sedneme-li si s ním a ukážeme mu, jak se hrají jeho oblíbené písničky, jak vypadá rytmus, jaký zvuk mají jednotlivé klávesy, popovídáme si o tom, jak fungují baterie, zatancujeme taneček na hudbu atp., je i piáno rozvíjející hračka.
Honza
  • 
21.2.2005 17:12:48
Já reaguji pouze na Tvé argumenty. Vůbec netvrdím, ze jsou od věci. Je fakt, že ta televize opravdu svádí k tomu čučet na blbosti.

Jenže ty píšeš, že je to zbytečnost. S tím může kde kdo polemizovat. Je to například "informační kanál" jako třeba internet, který očividně využíváš. Nesvádí tě to někdy na internetu pročítat a hledat informace, které jsou zbytečné? Tebe možná ne. Možná prostě víš co chceš a hledáš tam skutečně jen to, co potřebuješ. Ale jistě už si slyšela o lidech, kteří si na internetu vytvořili svůj vlastní virtuální svět ve kterém žijí a ten skutečný svět a život jim protéká mezi prsty.

Není tedy internet doma zbytečnost, když může mít tak (dle mého názoru) devastační (na duši, či na duchu) účinky?
Psychouš
  • 
20.2.2005 11:02:14
Doporučuji prostudovat tohle:
http://www.hudebnifond.cz/piana.htm
19.2.2005 21:20:55
Mirko, občas někdo dává třeba porouchané pianino za odvoz a potom by jeho cena byla podle ceny opravy. Mně to takhle někdo kdysi nabízel (pianino bylo po zemřelé příbuzné a on na něj neuměl hrát, takže se mu nevyplatilo ho opravovat) a říkal, že by mě ta oprava vyšla do pěti tisíc. Ale to záleží dost na náhodě na co trefíš - tohle byla asi vyjímečně levná možnost.
19.2.2005 19:08:04
Ahoj Aleno! Dík za povzbuzení. No, problém je, že my taky nemáme klasické piano kam dát. Máme sice 3+1, ale máme spoustu věcí, se kterými se nám nechce loučit (buď mně, nebo manželovi), a taky spoustu knížek (asi třináctset svazků), takže bychom potřebovali ještě o nějakou tu místnost víc... Čili museli bychom eventuálně kupovat pianino, a to bude patrně dražší. Byla jsem se dívat do Petrofu, nová pianina stojí od 80 tis. výš... --- Ono ani já ani manžel na klavír hrát taky neumíme, a ve skutečnosti si nedovedu představit, že bych vydržela den co den hodinu cvičit, kór kdyby se třeba půl roku nehrálo nic jinýho než stupnice. A ani si nedokážu představit, že bych zvládla přidržet u učení klavíru syna. Takže to je skutečně spíš jen sen... --- Ovšem přesto se zeptám - možná máš větší přehled, než já: kolik myslíš, že lidi chtějí za starší pianino?
Měj se hezky a dík.
M.
19.2.2005 12:57:01
Ahoj jmenuju se Alena a ted jsem se prihlasila do"Rodiny" takže v tom ješte lehce tápu tak omluv nějaké ty chybičky.Přečetla jsem si tvuj članek na hračky a píšeš,že klavír je tvuj velky sen muj taky,ale zatim stejne nesplitelný protože mame 1+1 a jsme tu hlava na hlavě a navíc teorve někoho shaním kdo by mě na něj naučil.Ale piano i klavír se dají sehnat za odvoz nebo do 5000,- což si myslím,že jde takže pokud maš místo v bytě tak není zas takový problém se něco sehnat,kdýž budeš chtít.
Měj se moc krásně a nevěš hlavu určitě ho jednou mit budeš. Zdraví Ala a Mony
19.2.2005 11:09:29
Souhlasím s Monty i s Pettinou.

Také při dítěti doma pracuji a nemám pocit, že by náš syn nějak šíleně strádal. Je rád, když s ním občas někdo trochu blbne, ale taky vříská radostí, když se mu zpřístupní například nová část bytu, kterou si může úplně sám prošmejdit (je mu teprve 9 měsíců), často si docela spokojeně hraje sám a mám pocit, že je skoro nejspokojenější, když se mu nikdo tak moc nevěnuje, ale když se naopak stane jakoby součástí našeho života. Když vařím a může se mi motat pod nohama, když buším do klávesnice a může si to taky zkusit, když vytírám podlahu a může mě pozorovat. Co se týká hraček – nejradši má klávesnici od počítače, televizní ovladač, mobilní telefon, všechny možné klíče, papíry, které se dají pomalu a systematicky roztrhat, občas v nouzi vezme na milost i nějakého plyšáka nebo oficiální hračku (koupenou na hraní!), kterých má už taky pěknou hromadu. Čím dál víc si myslím, že děti hračky ani moc nepotřebují - že jim tak nějak stačí ten reálný svět a rodiče, kteří je občas pohoupou, vyhodí do vzduchu nebo pověsí za nohy...
Monty se zmiňovala o té práci - je relativní, jak moc dítě potřebuje, aby mu máma celé dny ukazovala nové hračky, ale není pochyb o tom, že dítě potřebuje slušné bydlení a dobré jídlo. Máma, která pracuje, aby pomohla tyto věci zajistit, je pro mě dobrá máma (nemluvím o extrémních typech, které dítě odloží nebo zcela ignorují...).
  • 
19.2.2005 7:10:01
Souhlasím, mám doma šestiměsíční dítko a máme různé hračky. od kousátek až po stavebnice a spoustu dřevěných hraček kterých vyrobil děda. Dětských knížek máme plnou knihovničku , nových i starých.Má na výběr a to je dobře. Nejsem zastánce extrémů a duhovou kuličku nemůžete dát dítěti do tří let, mohlo by se zadusit. Četla jsem, že děti preferují hodně barevné hračky a to jsou hlavně ty nové . My jsme takové jako děti neměli, když mu koupím barevnou hračku, která píská, šustí a štěrká, je z šesti materiálu, tak se učí poznávat zvuky, barvy a povrchy nateriálu. Takže je kreativní.
Haluška
18.2.2005 19:31:05
Honzo, můžu se zeptat, na co reaguješ? Nějak mi to uniká. Vždyť jsem snad o vybírání nic nepsala, nebo jo? Už se v tom nějak přestávám orientovat. Jen krátce: nejde mi tolik o to, vybírat si, i když taky, spíš co se TV týče, tak ji považuji za zbytečnost. Nemyslím si, že by moje děti byly o něco ochuzené a já sama si taky ochuzená nepřipadám. Prostě nám to tak vyhovuje. A vždycky budu knížky upřednostňovat před filmem, čtení před koukáním. Nicméně zrovna dneska jsem koupila DVD s Krtkem. Už se na něj těším :-)
Honza
  • 
18.2.2005 16:27:47
To, co jsi napsala, je určitě pravda a není o tom třeba polemizovat.

Problém je ale v tom, že to bys nemohla poslouchat ani rádio. Sice tam nejsou obrázky, ale také do Tebe tlačí spoustu nesmyslů, které k životu rozhodně nepotřebuješ. Jasně, můžeš si vybrat tu "svou" frekvenci a ten svůj žánr, jenže to můžeš v televizi také.

Můžeš namítnout, že neposloucháš ani rádio, jen alba svých oblíbených skupin (Yes, atd. :-)) Jenomže tam taky vstřebáváš jen pocity a názory někoho druhého způsobem, jaký chce on. Jasně, můžeš si vybírat, ale to můžeš v televizi také.

A co třeba divadlo? V určitých dobách bylo i to považováno v jistých kruzích za nemravnost. A bylo jedno, co se tam hrálo. Prostě to bylo "fuj". Jistě, mohla a můžeš si vybírat, ale to můžeš v televizi také...

A co třeba náboženství? Existuje jich spousta a jejich vliv je všude kolem. Potkáš Svědky Jehovovy, kteří mlčky nabízejí "Strážní vež" a nabádají Tě "Probuďte se". Potkáváš muslimské ženy, které jsou smířlivě zahaleny od hlavy až k patě. Hinduisty s "hvězdou" na čele. Křestany, kterých je taky spousty větví a každá z nich nabízí trošku jiný přístup. Nebo "ateisty", kteří věří v sebe a své schopnosti a žádného Boha nepotřebují, anebo to alespň trvdí... :-) Ty sama si ale, Bohu díky, můžeš vybrat. Ale to můžeš v televizi také...
 Příspěvky 110 z 55 [Dalších 45 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.