| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsem rodila v továrně na děti

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 152 [Dalších 132 >>]
Milada.
1.5.2005 12:51:55
Lindatko,

jak pisu: syn mel salmosku 4 mesice, takze se klidne priprav na to, ze uz letosni skolni rok Tvoje dcera skolku nenavstvi :-(

Milaad
eLeSka
30.4.2005 23:38:02
Moje dcera na infekcnim se salmonelou lezela, ale to jen proto, ze mela ty prujmy tak urputne, ze uz mela i primes krve. Nechali si ji tam 3dny, jistili jestli hodne pije nema horecku a pak ji pustili domu s tim, ze jeste by tam neco mohla chytit viroveho. Taky ze jo. Pustili ji bez priznaku a za 2 dny zacala zvracet, pry tam asi neco chytla. Byla to takova ta 24hodinova viroza. Potvrzuji, ze hygiena volala, ptali se jen na nase zamestnani, ale kde k tomu prisla nikdo neresi. Bohuzel uz ji ma v sobe dva mesice. Testy nam vychazeji porad neg, neg, poz.... takze se skolka zatim nekona.....uz je z toho docela otravena...Mejte se
Helča
  • 
17.4.2005 21:21:46
Velmi se mě dokla kritika podolského ústavu.Momentálně již jako minulý zaměstnanec musím čest Podolí bránit.Pracovala jsem na nedonošencích-tedy novorozeneckém Jipu a jako sestra vím,že rodit jinam bych nešla a to se splnilo začátkem ledna,kdy se mi narodil krásný zdravý syn.
Přístup ostatních zaměstnaců byl bezvadný a nevěřím,že to bylo tím,že jsem jeden z nich.
I když bydlím přes 100km daleko,rozhoda jsem se rodit "u nás",protože kdyby nastaly nějaké komplikace,vím,že by to "naši" dokoři zvládli a mimčo by mi zachránili.Říkala jsem si,že ať já mám péči špatnou,ale mimčo ať žije-sestra z Resus.odd.poznamenaná prací.Naštěsí i já měla péči úžasnou a až budu rodit znovu opět půjdu do továrny na děti.I když se tu rodí průměrně 25 dětí denně,snaží se být všichni vstřícní,ikdyž někdy únava dá zabrat,zvlášť v 5h ráno:)
Milada.
2.4.2005 21:56:51
Pavlo,

hahaha :-) Salmonela patri na infekcni oddeleni? KDE to prosim Te beres ?:-)))
Muj syn chytil salmonelu TEZ ve zdravotnickem zarizeni, a to pri jednodenni hospitalizaci na ORL oddeleni jedne nemocnice.
MEL JI 4 MESICE A opravdu na infekcnim nebyl :-) Dokonce si s ni zaletel i k mori:-)), pediatricka to schvalila. Jedine co jsme peclive dodrzovali - jako cela rodina - byla desinfekce po kazdem WC a nesmel se stravovat verejne - cili zadne skolni jidelny, bezne restaurace apod. Tu uzasnou zpravu, ze ma breberu mi volali z hygieny a jedine, co je zajimalo, bylo to, zda ja nebo manzel nepracujeme nekde u potravin.

NIKDO NEZJISTOVAL, KDE k te uzasnosti prisel, bylo vsem uplne jedno, ze to ma z nemocnice a ze treba v te nemocnici pracuje nejaky bacilonosic bylo vsem take uplne jedno.

Znam plno deti i dospelych, ktere salmonelu mely a zadne z nich v nemocnici na infekcnim nebylo, opravdu nevim, kde jsi tuto informaci vzala.

Milada
Klára 2 děti
  • 
2.4.2005 21:30:16
S petrou vůbec nemohu souhlasit.Jsem porodní asistentka a určitě je porodním asistentkám zcela jedno,zda mají maminky známého doktora,a hlavně,v Podolí není pomalu ani čas přemýšlet,čí je která maminka známá.Nikdy jsem neměla s maminkama sebemenší konflikt,ale když čtu Vaše některé příspěvky,je mi bolno.Dnes toto povolání musíte dělat z lásky,protože finančně tato práce je silně podhodnocená.Ale domnívám se,že péče o maminky a miminka se zlepšuje.A pracovala jsem v zahraničí(západ),a tady je péče nyní lepší i na vyšší úrovni,mohu srovnávat.
Klára 2 děti
  • 
2.4.2005 21:29:09
S petrou vůbec nemohu souhlasit.Jsem porodní asistentka a určitě je porodním asistentkám zcela jedno,zda mají maminky známého doktora,a hlavně,v Podolí není pomalu ani čas přemýšlet,čí je která maminka známá.Nikdy jsem neměla s maminkama sebemenší komflikt,ale když čtu Vaše některé příspěvky,je mi bolno.Dnes toto povolání musíte dělat z lásky,protože finančně tato práce je silně podhodnocená.Ale domnívám se,že péče o maminky a miminka se zlepšuje.A pracovala jsem v zahraničí(západ),a tady je péče nyní lepší i na vyšší úrovni,mohu srovnávat.
pavla 2 děti
  • 
2.4.2005 21:06:20
salmonela patří na infekční oddělení!Jeto silně nakažlivá infekce!Co by mělo Podolí ještě léčit?Je to nejlepší porodnice v Česku.
Milada.
27.3.2005 17:22:16
Katko,

hele, moje deti taky Apolinare prezily :-) a obe :-) Spokojena jsem tam nebyla s mnoha vecma, ale prezili jsme vsichni :-)). Mozna muj prvni porod byl na svoji dobu temer jako Ambuporod, bo nas po 4 dnech pustili domu, tehdy tvrdili, ze z teto porodnice poustej po 4 dnech domu. Ovsem prekvapive, o 5 letech pozdeji, kdyz jsem naivne myslela, ze nas pustej po 4 dnech, tak jsem dozvedela, ze z tehle porodnice poustej ODJAKZIVA po 5 dnech. Nechapu, nerozumim, cert aby se v tom vyznal. Ostatne logictejsi by mi to prislo presne naopak, prvni dite bylo lehce nedonosene (36plus3), druhe v terminu, obe deti zdrave a jednalo se o jednu a samou kliniku (tusim tu druhou).

Jo a kvuli JIPCe jsem tam vazne rodit nesla :-)
Vis, my do te porodnice spadame prekvapive bydlistem :-)) a u druheho porodu jsem navic chtela dat PK, coz tehdy jeste moc porodnic nedelalo.
Ale pravda, mozna to bude tou vahou, ze deti prezily :-)))- obrici jako u Tve sestrenice to nebyly..jedno melo jen 2590 a druhe 3250 :-)))

Milada
Katka
  • 
27.3.2005 15:58:42
U Apolináře a děti přežili ve zdraví? Já jen že moje sestřenice pracuje ve VFN a u Apolináře měla "tlačenkou" podmínky jaký chtěla a jedno dítě se narodilo až v 10 když už před 4 hodinama nejdýl mělo být venku ani jí ho neukázali měla 4300g holčičku a dala si to tam po druhé dítě opět přes 4 kila vzhledem k předchozímu porodu nějak neindikovali sekci a Adámek se narodil doslova "za 5 minut 12" Abgara měl 7-8-10 oni ho přidusili a to tam byla jako známá.
jinak každej má nějde dobrý a někde špatný dojmy ale narváno v těchle dvou porodnicích je asi pro to že mají NEJLEPŠÍ dětdké JIPky takže asi pro to otázka kterou špatnou informaci odkaď slyšíme a necháme se jí ovlivnit ale já sem byla v podolí na brigádě měsíc na porodním sále než sem nastoupila do 4. ročníku zdravotní školy a viděla sem tolik porodů a tu péči a pochopení i u komplikovaných porodů a vím že jinam bych nešla.
Luisa
  • 
8.2.2005 16:59:39
I ja jsem rodila v Podoli - tentokrate 20.8.2004 a ani ja nesdilim nadseni puvodni prispevovatelky z tamnich "sluzeb", ale nemohu si ani stezovat. Opomenu-li fakt, ze tato vyhlasena porodnice pochazi zrejme z obdobi prvni republiky (to je fajn) a prvorepublikove vypada i po x desitkach letech (a to uz jse horsi), (ostatne na tuto skutecnost jsem mela moznost si zvyknout jiz 6 tydnu pred samotnym porodem, po ktere jsem do porodnice, jako vetsina ambulantne dochazela), ale to je dojem az sekundarni. Prvotni jsou bezpchyby pocity, ktere jsem nabyla ze sluzeb jednotlivych "slozek" zamestnancu UPMD a ty se ruznily...Samotny porod byl naprosto v poradku, ale troufam si tvrdit, ze tomu tak asi bylo castecne i proto, ze u me zadne komplikace nenastaly....Od zacatku jsem si rekla, ze budu k porodu pristupovat pozitivne az spartansky a tak jak bylo zvykem u zen za byvaleho rezimu, nebudu si zbytecne stezovat a zbytecne pretezovat tamni personal, ktery v te dobe byl diky prilivu rodicek primo na roztrhani. Co jsem si predsevzala - jsem i splnila, takze jsem rodila bez pomoci jakychkoliv utesovacich prostredku a protoze sel porod skutecne hladce - i temer bez pomoci personalu. Teprve v momente, kdy jsem pocitila, ze se porod blizi do finale, pozadala jsem pritele, zda by mohl "nekoho" zavolat.... a i pres skutecnost, ze muj maly chlapecek mel 2x omotanou pupecni snuru kolem krku, vse probehlo hladce a bez nasledku.
Protoze ten den se deti rodily jako na bezicim pasu, nestihla jsem na sale ani vydechnout a uz jsem byla (i s pohostenim pro mne a meho mileho) transportovana na pokoj.
I tady byl inventar, (vyjma jedne maminky, ktera rodila den prede mnou) prvorepublikovy, ale v tu chvili uz byla moje euforie a pocity stesti natolik dominantni, ze i kdybych byla umistena na WC z doby kamenne, byla bych nebetycne stastna :)))
Porod jsem mela tedy zdarne za sebou a jeste jsem netusila, ze mym novym stredobodem na dalsich x tydnu se stane - kojeni!
Videt sebe i svoji kolegynku na pokoji, jak kazdych 5 minut opatrne odhalujeme bolave prsy ve snaze utisit nase detatka a povzbudit se vedomim, ze uz neco snad tece, pohledem nezasveceneho - nevim, jestli bych se spise smala, anebo brecela, kazdopadne nas cekaly nelehke chvile a vzdy jsme jiz cekaly, kdy bude mit sluzbu "ta nase" sestricka, (myslim, ze mela madarske jmeno), nebot ta byla az dojemne soucitna a neuveritelne vsem pomahala ve dne v noci a ona se pro nas stala svetlym bodem celeho pobytu (samozrejme vyjma nasich ratolesti).
Kdyz o celem ustavu a porodu dnes zpetne premyslim, v podstate mohu vytnknout pouze jedinou vec a sice sikany ze strany tamni svacinarky, ktera si zrejme kompenzovala svuj pocit menecennosti tim, ze nas pokazde nutila "vcas" odnaset ruzne hrnky, talire a pribory na misto, nebot - jak se nechala slyset - ona pracuje, zatimco my se tam jenom valime (asi nikdy nerodila nebo byla Indianka....)))
Pokud se ale jeste nekdy budu znovu rozhodovat, kde privedu na svet svoje detatko, asi to znovu vyhraje Podoli!
Porodum a porodnicim zdar!
Luisa
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 152 [Dalších 132 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.