| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ten barák je váš, jo?!

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 54 [Dalších 34 >>]
  • 
1.2.2005 13:31:54
kopal jsem taky,kouřil trávu, čtvrtou třídu jsem opakoval, a z partou pár popelnic povalil ač později jsem litoval,ale to k mládí patří dnes mám hotelovou školu s maturitou, ročního syna, takže až tohle provede tak mu vysvětlím proč to co dělá neschvaluji,ale že ho chápu.
Helena + Eliška 01/2004 + těhotná
  • 
27.1.2005 14:53:24
1. Takoví puberťáci jsou hodně nepříjemní. A pravda je, že ta drzost a ty jejich nápady jsou (a vždycky byly) úplně normální.

2. I dobří rodiče mohou mít doma takové hrozné puberťáky.
Já mám doma zatím jednu čtyřletou hodnou ale svéhlavou holčičku, a proto nemůžu říct, co mě čeká až bude v pubertě.

3. Co je ale nejhorší, že mezi lidmi nějak vymizela obecná slušnost.

Odpadky se hází jedině na zem

Jedna paní na druhou volá: "Paní, spadl vám na zem papír."
Druhá odpoví: "Tak ho seberte!".

Tříleté dítě: "Mami, kam mám hodit tu krabičku od pití?"
Mladá maminka: "Hoď ji na zem."

Lidé hází na sídlišti odpadky z okna na dětské hřiště (úplně pravidelně a to i po zdvořilém upozornění).

Kuřáci kouří všem kolem sebe (včetně miminek) pod nos a je jim to jedno.

Sedíme v cíli dlouhé procházky kvůli zmrzlině s tříměsíčním miminkem v restauraci na zahrádce u jediného stolu úplně stranou, přijdou lidé s miminem a cigaretou a zeptají se, zda si můžou přisednout. Na moji dopověd "Samozřejmě, ale prosím nekouřit." se do nás pustí, že se to rozptýlí, schválně to prý na nás foukat nebudou, že děláme, jako by nám ta restaurace patřila. Tak jsme se (bez zmrzliny) sebrali a odešli jsme daleko daleko do jiné restaurace. Tam se situace opakovala, až na to, že nám nadávali do inteligentů a že jsme tu zmrzlinu už měli přinesenou.

Poprosíte-li jako těhotná žena s malým dítětem kuřáka na autobusové zastávce, aby trochu poodešel od vašeho sedadla, poodstoupí neochotně tak o metr. A pak při nastupování v tom chumlu lidí kouří, pak dá ruku s cigaretou hořící směrem dozadu dolů 10 centimetrů od obličeje vaší holčičky - to opravdu ztratíte ze šoku řeč.

Mám mluvit o lidech, kteří nechávají psí hovínka po svých miláčcích na dětském hřišti, a dokonce v pískovišti. A také vám vynadají, když odcházejí jako by nic a vy je na to hovínko upozorníte.

Nebo mám popisovat, jak se lidé všech věkových skupin derou do autobusu sednout, aniž by se rozhlédli, jestli někdo nepotřebuje sedět víc než oni?

Není problém jen v puberťácích. Ti ten dnešní obecný lidský přístup jen předvádějí poněkud zesílený.
Pro Cajdu
  • 
12.1.2005 10:28:27
Cajdo, ja se ti divim, ze to tady probiras.Vyprdni se uz na to, pac to , jak vidis nikam nevede.Probiraji se tu motorky a zas je diskuze k clanku od veci........
Plne s tebou souhlasim, ale diskutovat o tom nebudu.Pubertaky beru a uznavam jejich ,,pubertalni" napady, ale kazda rodina by sve pubertaky mela nejak vest, vstepovat jim, kam az muze jejich blbnuti zajit, aby tim neotravovali zivot druhym.Vse pochazi z rodiny....tot muj nazor.
Denisa
  • 
11.1.2005 22:56:04
No já bych tam klidně i šla, ale vzhledem k tomu že jsem jen o pár let starší než tito výtečníci /23 let/ bych určitě měla u jejich rodičů velký respekt. Navíc vzhledem k místu mého současného bydliště navštěvuji rodiče cca 2x za rok. Myslím si, že řešit tyhle záležitosti by měl např. starosta obce. Když se zeptáte proč to neřeší starosta, lidi odpoví: protože je to blbec. A když se zeptáte proč ho volili, tak řeknou že není kde brát, že nikdo jiný to dělat nechce. Nepřipomíná vám ten bordel v malé vesničce s neschopným starostou bordel v celé naší zemi s neschopnou vládou?
Čajda
  • 
11.1.2005 20:09:22
Elize: Nemusíš být tak útočná, máš jen dvě kila navíc, jinak, zdá se, žádný problém, a to je přece pozitivní zjištění. To myslím v dobrém.
Je jasné, že jsem ten "incident" už vyřešila přímo s rodiči, po internetu bych toho asi moc nezvládla :-))) Není to tak, že nemám ráda lidi všeobecně, nemám ráda jen ty, co se mi montují do života bez mého souhlasu. Vždycky přece platilo, že jiní lidé ovlivňují náš život natolik, nakolik si je do toho života pustíme. A nikdo si přece nepustí "do obýváku" kohokoliv...
eliza
  • 
11.1.2005 10:59:07
čajda : z článku jsem opravdu nepochopila, že chlapci jsou "místní" - je tam psáno o tom, že jste se ptala, jak se jmenují. Promluvila jste s rodiči, nebo tento problém řešíte po internetu? Pokud jsou rodiče informováni o nevhodném chování které přerůstá rámec pubertálních legrácek a ohrožuje cizí majetek a zdraví, mají zakročit. Jestliže tak neučiní, není to problém těch chlapců - ti budou logicky zneužívat tuto benevolenci...

Lizi : mé sebevědomí je naprosto v pořádku, odmyslím-li si že bych po svátcích potřebovala shodit 2 kila :-))

Michaela : ne každý řeší výchovné přestupky pubertáků liskáním. Má máti tyto výstupy řešila jinak. Okno zaplatila, ovšem na poměrně dlouhou dobu jsem si svou milovanou hudebku musela financovat sama. Pokud by hudebka nebyla milovaná, poradila by si jinak, byla ve vymýšlení docela účinných trestů velmi vynalézavá. Každý rodič svého pubertáka zná a měl by odhadnout, jaký trest bude účinný. Pokud neúčinkuje nic, tak opakuju, že to není problém pubertáka, ale rodiče - tam hledejme chybu. Toto se samosebou netýká jen pubertáků, ale každého dítka. I má 1 a 1/2 letá dcerka potřebuje přístup šitý na míru, protože tělesný trest u ní vyvolá tak maximálně dojem, že si dělám srandu, pokud plácnu bolestivě, tak záchvat pláče s nulovým efektem - po několika minutách mě třeba kousne znova..
Vulgarismy : vážně mi nepřipadá divné, když pubertáci sprostě nadávají, notabene když je jich víc pohromadě.To, že tyvole a typičo nikomu na atraktivitě nepřidá, pozná průměrně inteligentní jedinec poměrně záhy.
Že se mládež baví na účet dospělých je také běžné a neměla jsem z článku dojem, že by úmyslem těch kluků bylo zničit novou fasádu - spíš mám dojem, že se chtěli pobavit ve stylu "vytočíme zase tu ženskou", na případné škody na majetku asi nemysleli.

Tři 14 letí za volantem : to čeká celá vesnice, až někoho zabijou? Pokud se nechci dostat do pozice veřejného práskače, stačí přece i anonymně upozornit policii. Taková šikovně načasovaná "dopravní akce" by nebyla na škodu. pokud to bude rodičům jedno a ježdění se bude opakovat, bude jim jistě fuk, když jim přijde složenka s pokutou....

eliza
10.1.2005 20:59:04
Aha,takže jestly jsem tě dobře pochopila-když nám nějaký nevychovaný puberták(je jich tu kolem spousta) rozmlátí auto které potřebujem,budeme muset nějakým záhadným spusobem muset sehnat peníze na opravu-zadlužit se a splácet!!! a čekat těch xx let až on začne vydělávat,protože by jeho rodina třeba nemohla jezdit v zimě na hory,v létě k moři,....a vysvětlit NASIM dětem,že holt mají smulu,protože peníze,které bychom dali na jejich kroužky a zábavu,pujdou na splátky opravy auta a v den odjezdu pubertákovy rodiny na dovolenou se pujdem hromadně podívat na jejich odjezd a v duchu si tu dovolenou prožívat s něma,ovšem v paneláku a v centru města,místo někde na chatě,......Zajímavá představa.
Když rodiče nedokážou vysvětlit dětem co se smí a nesmí,tak by měli zaplatit VŠECHNY skody v plnné výši a v co nejkratším čase(klidně i ta exekuce) bez ohledu na to,jestly se sníží jejich životní uroven,nebo ne.Třeba si potom dají práci vymezit ratolestem mantinely.
ro
10.1.2005 17:36:13
Aha, tos mě nepochopila. Jde o to, že se stalo novou módou na úhradu škod kašlat a různými kličkami se tomu vyhýbat. Tato možnost by část z toho odstranila. Navíc i o tom mluvili v případu již zmiňované holčičky, přestože k motorce neexistuje povinné ručení, existuje jakési hromadné pojištění provozu, přesný název jsem nestihla, z kterého ta holčička pravděpodobně své peníze dostane mnohem dříve, vyplácející organizace však ty peníze bude určo později vymáhat na chlapcově matce. Podobně by mohla vzniknout právě agentura, která bude vyplácet i jiné škody, než způsobené vozidly, ze státního poškozeným okamžitě a počká si na dospělost nezletilce, který by stejně měl být správně pod dohledem kurátora podobně jako osoby s podmíněnými tresty. I nadále mluvím o situaci, kdy zákonný zástupce škoditele není schopen škodu uhradit, vyhýbá se zodpovědnosti nebo úmyslně protahuje soudní řízení o platbě.
Pak znám ještě jednodušší cestu, že by se v Čechách soudy zbláznily a začly soudit hned, rychle a podle práva a zákonů, například okopanou omítku by samosoudce pro nezletilé spláchl do druhého dne a nařídil nezletilci veřejné práce coby trest a zákonným zástupcům zajistit opravu - na tu by totiž možná někdo půjčil, na exekuční výměr ti nikdo nepůjčí.
Romana
10.1.2005 14:50:02
Romano,
to s tím odkladem splácení škod myslíš fakt vážně? tak si představ situaci, že ti nějaký desetiletý kluk, kterému rodiče zapomněli vysvětlit, že jeho práva končí tam, kde začínají práva někoho jiného, zničí fasádu baráku tak, že ji budeš muset dát za nějakých bratru 50 tis. opravit, protože jinak ti do baráku poteče .... A protože by v rodině toho škůdce museli bratříčkovi vysvětlit, že nemají na lyžařské vybavení, protože musí hradit způsobenou škodu, tak ty zaplatíš těch 50 tis. za opravu a budeš trpělivě čekat než to destileté pachole začne vydělávat (což může být 15 let) a v mezidobí vysvětlíš svým dětem, že ony nepojedou na lyžařský výcvik, protože ty jsi musela zaplatit novou fasádu, kterou vám zničil XY (a aby neutrpěl on ani jeho rodina nějakou psychickou újmu z nedostatku komfortu, tak si holt na náhradu škody musíte počkat nějakých 10 - 15 let). Hm - fakt tahle inovace mne fakt nechává dost chladnou a doufám, že nenapadne nikoho, kdo by měl možnost hodit ji na papír a ev. ji prosadit
10.1.2005 14:29:18
Na me z toho clanku dychlo spis rozcarovani z nedostatku obecneho respektu vuci "eraru", vecem, ktere nepatri jedine konkretni osobe - a to neni problem jen tech pubertaku, ale nas vsech. Nemusime cutat balonem do zdi, staci viset v praci desitky minut na telefonu kamaradce, brat si z prace zasoby papiru do domaci tiskarny nebo si kopirovat knihy na kopirce v kancelari... nebo treba priroda a vubec vsechno, co nas obklopuje (a ted nemluvim o globalnim znecistovani a vypousteni kalu z tovaren), taky spis zahodime prazdnou plechovku do travy nez bychom sli cistit studanky. Skody se scitaji - nejen ty hospodarske (zamestnavatelovy a naprava prirody) a ekologicke, ale i ty na dusi - okradame jen sebe, kdyz se neumime chovat poctive.
Pokud si nekdo mysli, ze jsem potrhla idealistka, moralistka a vubec naivni, klidne me muzete poslat do haje. Nicmene od te doby, co mam deti, jako by mi tyhle veci vadily cim dal vic - neni mi jedno, v cem budou zit, a citim, ze nemuzu svalit odpovednost za vecne otloukani veci, co nejsou moje, na ty ostatni. Achjo.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 54 [Dalších 34 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.