| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsme chtěli dát dítěti neobvyklé jméno

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 152 [Dalších 122 >>]
Pet,Sarah&David 06,Rachel 07
20.7.2006 2:00:18
Nemáš vůbec zač, Terko! :) Těší mě, že se moje oblíbená jména líbí i někomu dalšímu, aspoň si nepřipadám jako tak velký exot. ;-) Víš, že jsem si nějakou dobu hodně přála, kdybych měla jednou holčičku, abych jí mohla říkat Lili? Pořád se mi moc líbí jména jako Liliana, Lilly, nebo třeba zrovna ta Tvoje Lilith! :-) Moje nadšení bohužel nesdílí můj nastávající, ale odsouhlasil by mi třeba Julii Elisabeth nebo tak podobně a to bych ji potom mohla říkat i Lili – juLIe eLIsabeth. :-) Ćlověk si pomůže. ;-) Ellen se mi taky strašně moc líbí! Já mám vůbec dojem, že existuje tak hrozně moc krásných ženských jmen a naproti tomu na mě většina mužských velký dojem nedělá – nevím, čím to je. Máš to taky tak? Já teda zatím ještě taky těhotná nejsem, ale děti mít určitě chci a už se na to těším, i když ještě chvilku musíme počkat. Tak zatím taky teoretizuju a jsem ráda, že nejsem sama. :-)
Terka
  • 
19.7.2006 18:15:57
Dík za vstřícnou reakci, Kveti:) ráda bych u těchhle jmen zůstala a z těch tvých židovských bych si taky vybrala:) mít vhodnější příjmení, šla bych do toho, ale spokojím se i s Lilith a Ellen, stejně je mám nejradši:)
Terka
  • 
19.7.2006 18:12:27
Nene, těhotná ještě ani zdaleka ne, vlastně ani nevím najisto jestli děcka někdy chci, já jen tak teoretizuju o jménech a zajímá mě názor druhých:) asi máme přece hodně podobný vkus, Daniel nebo Marek jsou už dlouho moje více oblíbené, myslím že Richard a Robert se nehodí k našemu přijmení, začíná na D takže by se to špatně vyslovovalo:) každopádně, mít manžela cizince, tak bych se na jménech dost vyřádila, Sarah Elizabeth je skvělá:) hlavně ta Elizabeth, připomíná mi to Elizabeth Bathory:)))
Pet,Sarah&David 06,Rachel 07
19.7.2006 2:02:59
Ahoj Terko! Máš naplánovaná krásná jména. Obě se mi taky velmi líbí! Nelam si hlavu z toho, že jsou méně tradiční, zas tak moc extravagantní nejsou! Já mám obzvlášť ráda židovská, případně arabská jména, hlavně ta dívčí a ve srovnání s Tvými favority by moji asi byly mnohem „silnější kafe“. ;-) Tak např. dívčí jména Shira, Shirli, Layla, Liora, Ariela, Maytal, Eliana, Aliza, Naomi nebo Talia. Pro kluka se mi líbí např. Liron, Elior, Lior, Doron, Natan, Tamir a mnoho dalších. Kdybych o jménu rozhodovala sama, tak bych si z těch holčičích určitě vybrala a váhala bych mezi jmény Eliana, Liora, Ariela a Maytal. Ale můj partner mi takové jméno nejspíš nepovolí - je sice taky cizinec, ale většina blízkovýchodních a biblických jmen ho zrovna nenadchává. On je spíš přes italská a nejradši by měl kluka Gianlucu. Upozorňuju, že ale sám není Ital! ;-) Nakonec to vypadá, že bychom mohli mít kluka se jménem Nikolas Tom, nebo holčičku Julii či Sáru nebo možná Franzisku. Uvidíme. Každopádně, jestli Tvůj partner nemá nic proti, klidně zůstaň u svého výběru! Svět se zmenšuje a hranice Česka budou čím dál více překonávat vlivy nejrůznějších kultur a národů.. :-) Pa paaa..
Pet,Sarah&David 06,Rachel 07
19.7.2006 1:04:53
Terko, dneska už se člověk potká s nejrůznějšími jmény, paleta je přece jen mnohem pestřejší, než v našem dětství a líbí se mi, když se rodiče trochu víc odvážou a nechají se inspirovat třeba i za hranicemi. Ta jména jsou sice méně obvyklá, ale především Ellen mi ani už nepřijde extra oxotika – znám v Čechách holčičku jménem Elly a jinou jménem Ella. Moje malá se jmenuje Sarah Elisabeth – manžel je sice cizine a žijeme v zahraničí, kdybychom byli oba Češi a nejmenovali se zrovna Vomáčkovi či podobně extrémně česky, tak bych takové jméno dala klidně i tak. Mám ráda především jména, se kterými se pak člověk bez obtíží může pohybovat v co největší části světa, aniž by ho neustále musel hláskovat apod. Šarlota by proto moje volba nebyla – háčky a čárky ve většině zemí totiž neznají. Justina je z tohoto hlediska mnohem lepší, ale to jméno se mně osobně bohužel tolik nelíbí.
Co se týče jmen pro kluka, mám asi zhruba podobný vkus jako Ty! :-) Všechna jména z Tvého výběru považuju za pěkná. Mým favoritem pro chlapečka dlouho byl Daniel, ale začalo se mi nelíbit, jak se vyslovuje v němčině – příliš měkce. Nevím, co z Tvého výběru bych upřednostnila – možná Marka Špatný není ani Richard nebo Damien – ten zní hodně moderně. Robert je sice hezké jméno, ale neumím si představit, že by se mému synovi říkalo Robertek. Jseš už těhotná, nebo teprve plánuješ?
Terka
  • 
18.7.2006 21:52:42
Ahoj Petro, jsem ráda že se ti líbí, nečekala bych to, přece jen jsou to na naše poměry jména dost nezvyklá:o) ještě by se mi dost líbila Šarlota a hlavně Justina, na tohle jméno jsem zatížená už dlouho... a pro chlapce bych měla vybraná jména z našeho kalendáře, nic zvláštního ale dá se tam něco najít, rozhodovala bych mezi Richardem, Robertem, Markem, Danielem nebo Damienem:)
Pet,Sarah&David 06,Rachel 07
17.7.2006 18:48:21
Ahoj Terko - máš nachystaná opravdu krásná jména, moc se mi obě líbí! Máme podobný vkus. :-) Škoda, že člověk musí dělat kompromisy s partnerem.. ;-) Lilith je nádherný jméno židovsko-arabského původu - já jsem zatížená na jména z téhle oblasti, ale bohužel netuším, kdy by měla svátek. Tohle já naštěstí nemusím řešit, protože u nás svátek neslavíme. :-) Ellen je rovněž krásné jméno, v této podobě se mi líbí stokrát víc než v ČR klasická Helena. Svátek bych Ti doporučila slavit jako Helenu, tzn. podle českého kalendáře 18. srpna. Blahopřeju k super výběru jmen! Mimochodem, jaká jména máš připravena pro chlapce - kdyby to náhodou byli kluci???
16.7.2006 16:06:13
moc zdravím...chci se zeptat nemá někdo
zkušenosti se jménem Matthias?
Děkuji a hezký den
16.7.2006 16:05:40
moc zdravím...chci se zeptat nemá někdo
zkušenosti se jménem Matthias?
Děkuji a hezký den
Jarka
  • 
10.7.2006 15:09:22
Já mám Matyáše a to jsme si to s manželem slíznuli od babiček, co jsme mu to dali za jméno, ani není v kalendáři.(vyčetla jsem, že jeména Matěj,Matouš a Matyáš jsou vlastně 3 podoby jednoho jména a tak klidně slavíme svátek na Matěje)A babičky si zvykly. Akorát maminka mi tuhle, když jsem prohlásila, že kdybych měla jěště jednoho kluka tak by se jmenoval Šimon anebo Jonáš, doporučila, abych raděj už žádný dítě neměla, že vždycky vymyslím nějakou bejkárnu:)
Starší dcera je Anna a když se mi v 1994 roce narodila, taky lidi divně koukali, v té době bylo Aniček jako šafránu a dneska je "přeaničkováno"
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 152 [Dalších 122 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.