| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Burani, balvani, hulváti!

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 60 [Dalších 40 >>]
Věra.
30.1.2004 18:58:43
Jejda, co to je Ronald Mc Donald?? Pouč mne..
Já byla v posl.měsíci těhu, přehlédnout to nešlo.
No a říkala jsem si většinou mladým holkám, které
taktně odvracely zrak - jen at vědí co je čeká...
Nebo jsem takhle spíše působila jako chodící reklama
na antikoncepci?? :-))
Aale, né, říkali mi v těhu že vypadám obstojně,tak snad ne..
Sosan
  • 
30.1.2004 18:48:51
Podívej, pro tebe ještě jednou. Ten můj příspěvek říká zhruba tolik, že nikdo si nezaslouží úctu jen na základě svého pohlaví. Určitá konkrétní žena si úctu zaslouží, jiná ne - stejně jako některý muž si ji zaslouží a jiný ne. Nevidím žádný důvod, proč by měla být mladá zdravá a netěhotná žena být považována za nějak handicapovanou a měly být na ni brané nějaké speciální ohledy. Ty ten důvod vidíš? To máš stejné, jako proč se slaví Svátek matek a ne MDŽ. Protože být matkou je důvod k oslavě a úctě, ale mít ženské pohlavní orgány, to je dost malý důvod, nemyslíš?
Sosan
  • 
30.1.2004 18:40:58
To jsem rád, že tady také někdo není tak prudérní :-)

Já si nemyslím, že by tě někdo nechtěl pustit, spíš si nevšimnul, že jsi těhotná - a spíš si toho všímají ti, kdož s tím měli už co dočinění. Je třeba se vyhýbat dopravní špičce (už kvůli virózám), ale pokud není zbytí a je nutno cestovat narvanou MHD, tak si nějakou sympatickou "oběť" vyhlédnout a prostě si o to místo k sezení říct. Tak jako je tobě trapné si o místo říct, jiným je zase trapné ho nabídnout (nepříjemné odmítnutí této nabídky je velmi časté). A mohu tě ubezpečit, že těhotné bříško rozhodně ošklivé není, právě naopak, ovšem za předpokladu, že dotyčná není celkově zanedbaná sociálka a její těhotenské oblečení není ve stylu "Ronald Mc Donald".
JaninaH
30.1.2004 18:33:05
Věro,
to by mě doopravdy zajímalo, co bylo na Sosanově příspěvku vtipného. Myslela jsem si, že celkem mám smysl pro humor, ale teď nevím.
J.
Věra.
30.1.2004 18:23:05
Ha. Sosane, díky za vtipný závěr článku, chechtám se...
Ale zaroven - jedna záhada..nyní mne s kočárkem vřele každý pouští sednout, přitom se nakonec můžu držet i toho kočáru, pohoda...
A s bubnem v posl. měsíci jsem si musela většinou říkat, každý se koukal jinam, pouštěli jen starší dámy,které si tím také prošly - záhada.. ??
Teda - jezdím jen metrem, autobusy ani tramvaje nevím...nemám zkušenost..

To je ten buben tak odpudivý ?? nebo co??
No to je jen řečnická otázka...raději :-))
JaninaH
30.1.2004 17:39:41
Sosane,
to jsi teda přehnal. Tohle fakt myslíš vážně? Nebo chceš být jen za každou cenu zajímavý?

...nechápu, proč by měl muž pouštět ženu sednout - tedy ženu v tom smyslu, co je vidět běžně v MHD v to čítajíc široký repertoár počínaje pojmem nafrněná fiflena, přes rozječené adolescentky a pojmem nechutná protivná ježibaba konče. Mě chybí ten důvod, kvůli kterému si žena zaslouží tu úctu a projevy nějaké rytířskosti

A četla to tvoje žena? A řekl bys něco takového svojí mamince?
Promiň, ale jsi vážně neuvěřitelný.
J.
Sosan
  • 
30.1.2004 15:20:52
No, mě se zdá, že je to naopak úspěch, že jsme se k tomu dopracovali. Že je pryč doba, kdy zneužívaná, podhodnocená a společensky izolovaná žena se jako formálně zvýhodňovala tím, že jí třeba někdo pustil sednout a tak - což byla jistě jen chabá náplast. A to, že dnes většina žen takové galantní chování považuje za urážející je jen potvrzením tohoto, zajisté žádoucího, stavu.
Něco jiného je, že adolescentní balík nepustí sednout ani tu babičku či dědečka, ani těhotnou, či maminu ověšenou nákupy a dětmi (zkrátka toho, kdo to objektivně potřebuje) - protože je prostě nevychovanej hulvát. Ale o tom článek není. Článek kritizuje naprosto pozitivní důsledek emancipace - a proti tomu se ohrazuji.
A co se týká tvé námitky, že muži jsou tělesně lépe vybaveni pro stání - to myslíš vážně? To maj jako lepší nohy nebo co?
Já bývám docela často v té pozici onoho sedícího a mám k tomu zcela racionální důvod. Alespoň v Praze je totiž běžné, že v narvaném autobuse je několik volných míst k sezení nad kterými galantně vrávorají altruisti, kterým slušnost nedovolí si sednout. A kvůli nim se lidi příšerně mačkaj či se do autobusu ani nevejdou. Sednout si a uvolnit tak místo k stání je v takové situaci naopak ohleduplnost. A i pak jsem pak jako na trní, že na nejbližší zastávce se do MHD nahrnou starci, které včas nezaregistruji a schytám to :-) A tak průběžně testuju, zda se v nejbližším okolí neobjevil nějaký adept, kterého moje nabídka na sedadlo neurazí, ani nejdede jen jednu stanici či neupadne při pokusu o překonání vzdálenosti od tyče k sedačce. Jo, není to sranda, jezdit MHD - v autě se vám tohleto nestane.
Zuzava*
30.1.2004 14:30:36
A pokud bys na nic nepřišel, tak jen na okraj - muž je fyziologicky způsobilejší k stání než žena, a to stavbou těla, šířkou pánve, uzpůsobením kostry i svalové a nervové soustavy obecně.
Tohle vysvětlení sem píšu ale jen pro případ, že by pro tebe tento jednodušší důvod byl stravitelnější. Ne že by to byl jediný důvod.
Ovšem lépe něco, než nic, že jo.
Zuzava*
30.1.2004 14:25:59
Teda tohle je už opravdu síla. To jsme to všichni(a vy muži zvlášť !)dopracovali! Sosane, přečti si prosím tě ještě jednou co jsi napsal a vzpomeň si na to zejména ve chvíli, až ti manželka na stůl před tebe postaví uvařenou večeři, až si lehneš do převlečené postele a vůbec tak občas během dne. Možná časem na něco přijdeš.
Sosan
  • 
30.1.2004 14:04:35
Hele, Karbane, fakt divný článek. Osobně nechápu, proč by měl muž pouštět ženu sednout - tedy ženu v tom smyslu, co je vidět běžně v MHD v to čítajíc široký repertoár počánaje pojmem nafrněná fiflena, přes rozječené adolescentky a pojmem nechutná protivná ježibaba konče. Mě chybí ten důvod, kvůli kterému si žena zaslouží tu úctu a projevy nějaké rytířskosti - copak to, že nemá pindíka - je nějaká zásluha nebo ctnost nebo něco hodného úcty? Jo, chápu ohled vůči maminkám cestujícím s malými dětmi, s kočárkem k těhotným, ke starým lidem (obou pohlaví), ale k ženám obecně? Mají snad nohy stejně jako muži, ne?
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 60 [Dalších 40 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.