| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku ..když vám SARS dýchá na záda...

Příspěvky 110 z 32 [Dalších 22 >>]
Dana, take v Singapuru
  • 
6.4.2003 15:56:48
Mila Jano, ja take ziju v Singapuru (koukam, ze je tu Rodina velmi popularni ;-)) a sdilim Tvuj, bohuzel jiz byvaly, nazor, ze se tu zije bajecne. Take jsem jiz zila v ruznych zemich a na ruznych kontinentech a ponekud me mate duvod, pro ktery Singapur zatracujes. SARS je samozrejme velmi zavazna vec a nikdo se ji neodvazi zlehcovat, ale rozhodne to neni vina teto zeme, ze se sem tato nemoc zavlekla. Naopak, myslim si, ze to zdejsi vlada bere velmi vazne a dela vsechno proto, aby epidemie nevypukla. Ja osobne jsem velmi stastna, ze jsem v Singapuru a ne v Hong Kongu nebo Vietnamu. Take si davame pozor, nechodime do kina nebo plnych obchodu, ale jinak... 2-3 nove pripady denne ve mne zadnou velkou paniku nevyvolavaji.

Je prima, ze mate s manzelem moznost vyberu, ale obavam se, ze pokud hledas zemi, ktere by se vyhnuly veskere zle prihody (zivelne pohromy, teroristicke utoky i virove choroby), bude vam asi stara dobra maticka Zeme mala.... a mozna si na sve pristi staci jeste na Singapur zavzpominate, jak jste se tady meli dobre....

Preji Ti hodne stesti a stastnou ruku ve vyberu....
Elen....
  • 
5.4.2003 20:55:22
Ahoj,
kdyz jsem cetla Tvuj prispevek smala jsem se na cele kolo.Chodime jako jediny po meste v rousce.Jsem v Pekinu a stale se nic nedeje.Manzelova firma stale ubezpecuje prac. ,ze se nic nedeje.Cinske zpravy tomu onemocneni nevenuji ani zpravu.A pokud nejakou tak jen sekundovou nebo na konci novin.Nikdo nic nevi.Jen od ctvrtka zacli desinfikovat podlahu na chodbe.
Moje rodina me uz upozornila,ze na letisti me odchyti a zavrou na infekcni a at domu ani nejezdim.No,jeste ted ziram.....
Muj manzel ma take horecku,ale jen jednou za ctyri dny....?????Na SOS hosp. mu rekli,kdyz mel 38,5 C at tam radeji nechodi.Ze kdyby mel moc priznaku musi to nahlasit vlade a ta by ho odvezla do izolace neznamo kam.A z toho mame vetsi strach nez z nemoci takove.Zacila jsem zdejsi nemocnici....tedy v Cine...lecila jsem se rok a pul po jejich zakroku a to byly jen usi.Pouzivaji injekc. jehly i strikacky nekolikrat.Dokonce vyplulo na povrch,ze jedna firma se zivy zalepovanim pouzitych inj.strik. do noveho obalu.
Mej se.Drzim Vam pesti.Pekin
Bibi
  • 
4.4.2003 23:44:19
hezky napsano
Bibi
  • 
4.4.2003 23:32:27
ktera skutecne siri zbytecnou paniku. Ziju v Torontu, kde je to podobne a kde umrelo 7 lidi. Ovsem vsechny preventivni opatreni ktere provincni vlada dela, jsou dle soudu meho i mnoha jinych dostatecne. Zrovna ted bezi v TV tiskovka, ktera popisuje a rozlisuje moznosti nakazeni a ukazuje nakazeni touto nemoci jako velice nizke. Kdyz se podivame pravde do oci, tak uvidime, ze na "obycejnou" chripku umre rocne daleko vic lidi. V cem je, lepe byl problem, je to, ze SARS je choroba nova, lepe receno zmutovana. A opravdu se domnivam,ze hovorit o USA jako o nebezbecne zemi je ponekud prehnane. Vzdy totiz zavisi od mista, na kterem clovek zije - a tudiz nejake zapadle misto v Nevade je bezpecnejsi nez Praha a Bronx nebezpecnejsi nez Dolni Lhota. No a hovorit o nekom, kdo ma jiny nazor, ze je zly je ponekud "awkward" kdyz uz se zacalo s tou anglictinou.
4.4.2003 20:48:15
Když už se bavíme o číslech, Sosane, bez ohledu na to, jak se vystavuješ nebezpečí jezděni v autě, nákaze SARS, AIDS, BSE, adrenalinovým sportům - náhoda zůstane vždy blbcem a podle toho já beru všechna nebezpečí s pravděpodobností až 50%. Buď se mi to stane nebo ne :-).
Lucia
  • 
4.4.2003 15:34:38
jana, a vyzera to, ze "rouska" tam uz aj ostanu, akurat som si precitala, ze WHO vyhlasila epidemiu SARS v Singapoure za skoncenu.tesim sa s tebou.
Jana Gaislerova
  • 
4.4.2003 15:16:55
Abychom to uzavreli/y opravdu v dobrem, neda mi to, abych napsala i ja jeste jednu odpoved. Kdyz si tak ty prispevky procitam, opet se mi potvrzuje, ze psane slovo je jaksi ploche, chybi mu ten treti rozmer, kterym teprve ziskava na pravem vyznamu. A tak velmi casto dochazi k nedorozumeni. Nakonec, kdyz si nektere reakce ctu, je mi jasne, ze nekdo nepochopil moji nadsazku a spise ji vnimal jako histerii a ja treba zase nepochopila spravne myslenku nekoho jineho.
A ten prispevek, ktery mi pripadal velmi zly, to byl prispevek Emy a k tomu opravdu neni co dodat.
Jinak musim vsechny uklidnit - rousky stale jeste lezi ve skrini!

Ema
  • 
3.4.2003 23:07:05
Ja odpovidam ze zahranici. Jsem vdecna zemi, odkud pisi, ze mne dala moznost tu zit, pracovat a vychovavat deti. A za to se ji snazim svou praci ji dat support. Takze ten muj prispevek neni o zavisti, ale o tom ze bychom nemeli jen brat, ale i davat. Proto se mi zda autorka tohoto clanku trochu nevdecna. Jen jako vosa na sladke. Kdyz je tam klid a pohoda, tak to ano, ale kdyz se objevi problem, tak sbalit svych par svestek a jit dal, kde je lepe. Brat umi kazdy, ale davat, to je horsi.
Jana
  • 
3.4.2003 17:44:39
Reakce pani Jany G. me zaskocila a tak toto je posledni odpoved. Domnivam se, ze neni nutne, aby jste psala, zda je nekdo zly ci zakerny.... Sama musite vedet, ze to nebylo ve zlem. Pokud se vam tedy nechce reagovat, radeji to nedelejte. Vas clanek je o nemoci ktera je vazna a nikdo ji nechtel zlehcit. Pokud si mou rekaci precte poradne, zjistite, ze pisi, ze ani my nechodime do zalidnenych prostor a delame ruzna dalsi nutna opatreni. Napr pravidelne dlouhe prochazky v parcich, ktere jsou vetsinou poloprazdne, vam uklidni mysl a vecer budete tak unaveni, ze na mereni teploty zapomenete. SARS vsak ani ja, ani mi pratele ci rodina nepodcenujeme, ale rovnez nedramatizujeme. Tot vse k tomuto tematu. Vse dobre.
Pavla
  • 
3.4.2003 17:36:35
Mila Jano autorko clanku :-))
Sice nevim, ktere reakce na Tvuj clanek jsou tak ohavne, ze se Ti na ne ani nechce odpovidat, ale me si vyprovokovala odpovedet :-)))
Kdyz pises, ze na nektere reakce se Ti nechce odpovidat - me prijdou reakce pod Tvym clankem vcelku miromilovne. PRoto se chci zeptat jake reakce jsi cekala ? Ze Te vsichni polituji a nic jineho, ze nikdo nenapise jiny nazor nez je Tvuj ?
Ze druha Jana ma jine pratele nez Ty, kteri jsou s ni (stejne jako Tvoji pratele s Tebou) naladeni na jednu vlnu je normalni. Kazdy si proste rozumi s nekym jinym a neni ani horsi ani lepsi jen proto, ze se zrovna nekamaradi s nami. Stejne tak nejsou Ti co maji mensi strach ze SARS nezodpovedna individua. Mame take starost o svoji rodinu atd., jen chceme dal zit normalne, protoze nam ubira energii strach (Tobe ji mozna ubira klid a proto se strachujes. Kazdemu co jeho jest :-))). Oba pristupy jsou normalni, jsme prece ruzni lide. Tak prosim stejne jako my se snazime (nebo alespon ja se snazim) neodsuzovat Tebe za Tvuj postoj (vyjadreni jineho nazoru neni hned haneni puvodniho), prosim neodsuzuj ani Ty nas. Clanek jsi napsala hezky a vyvolal zajimavou diskuzi ve ktere si lide bez urazeni a nadavek sdelili svoje nazory. Me to prijde jako jednoznacny uspech pro Tebe :-))))
Preji si samozrejme aby byl co nejdrive nalezen lek na SARS a na vsechny jine nemoci sveta. Ale neda mi to nezkusit Te zlakat na klidnejsi stranu - uz jsi nekdy premyslela o tom, co budete delat bude-li mit SARS stejny osud jako AIDS ? Tedy ze se na nej lek nenajde ? Mozna by pak trocha vic klidu a radovani se z kazdeho okamziku prinesla vice radosti ze zivota i Tobe a Tvoji rodine :-)))
Preji vsem nadherne zdrave a stestim prozarene dny :-)))
 Příspěvky 110 z 32 [Dalších 22 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.