| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Slyšeli jste, jak se rodí ve Vrchlabí?

Příspěvky 110 z 194 [Dalších 184 >>]
  • 
26.2.2008 22:45:51
Přesně tak, je nezbytné, aby se Česká medicína transformovala a šla cestou nových postupů, stejně tak, jhako tomu je v případě nemocnice Vrchlabí. Měli ideu, vytrvalost a píli, a proto také dosáhli svého cíle. Podařilo se jim docílit výsledků, které jim moohou závidět leckteré porodnice, a je faktem, že konkurentů mnoho mít nebudou, neboť péči jež poskytují je na úrovni. Navíc, fandím lidem s pohledem, jakým zde hovoří Dr.Kavan. Ano, takovýto názor lékařů potřebuje naše medicína, lidský přístup.
  • 
19.10.2007 15:12:51
Jsem pro přirozené porody, sama jsem rodila dvakrát ve zlínské porodnici, pokaždé přirozenou cestou bez pomoci léků - o tu jsem nestála. Ale nedá mně, abych nevyslovila svůj názor na nástřih. Byl mně proveden při prvním porodu, Michal se narodil v r.1999 vážil 4,20kg a měřil 54cm. Vše v pořádku, po porodu jsem se cítila neuvěřitelně dobře, žádné potíže se sezením. Při druhém porodu mně nástřih proveden nebyl, popraskala jsem, přestože Vít byl oproti Michalovi drobeček (3,78kg, 52cm, nar. v r.2005) a já jsem ještě dva měsíce po porodu nemohla nejen usedět, ale ani ustát. Jakmile jsem chvíli stála, hrozně mě to bolelo, sednout jsem si mohla jenom opatrně nakloněná na bok. Jsem pevně rozhodnutá, že pokud se rozhodneme pro třetí dítě, požádám porodníka, aby mě v případě nutnosti "nastřihl". Místo abych si období po druhém porodu užívala, tak jak to bylo po prvním, trpěla jsem zbytečně bolestmi. Od té doby nevěřím, že přirozené praskliny se hojí lépe než nástřih, jak tvrdí některé porodní asistentky - já mám trochu jinou zkušenost.
Jinak je zlínská porodnice fajn, péče byla v pořádku, personál vstřícný. Můžu s klidným svědomím doporučit: jeďte rodit do zlínské porodnice!
Jana
  • 
11.2.2006 21:26:50
Ahoj,
taky jsme rodili ve Vrchlabí.Bylo to v září 2002,v době stavebních úprav.Tu noc jsme rodili 4.Když jsem si potom uvědomila jaký museli mít fofr,tak jim děkuji ještě dnes.Žádný shon,stres.Náš porod byl nejkrásnější zážitek, byla to skvělá dovolená.Nemám jedinou výhradu na celý 3denní pobyt,který nás na nadstandartu stál 900,-.Jestli ještě někdy budu rodit(doufám,že ano),tak pokud se tady v oklí nezměnily podmínky, pojedu klidně těch 250 km do Vrchlabí.Ten pocit,že když chci mít dítě hned po porodu u sebe tak ho dostanu a plno dalších věcí (nástřih,klistýr,holení,chování miminek apod.)mi za to stojí.stále děkuji prim.Kavanovi za to,že myslí na nás maminky a na naše nejmilejší a snaží se pro nás vytvořit prostředí ve kterém se cítíme skvěle.VELKÝ DÍK
  • 
29.9.2005 22:16:58
I můj porod byl přirozeně bolestivý a nádherný. Všichni kolem byli úžasní.
Negativní zkušenost přesto mám, těžko ale říci, zda vinou personálu či ne. Timonek nechtěl vůbec baštit (dlouho to nikoho neznepokojovalo a rady sestřiček byly značně rozdílné), do toho přišla žloutenka a dokonce podezření na infekci a tudíž nutnost podávání antibiotik miminku. Rodila jsem do vody (neměla jsem žádný konkrétní plán, ale přirozeně jsem po celou dobu porodu "potřebovala vodu"), přestože jsem před porodem měla výtěr na streptokoka pozitivní (jinde běžně používaná antibiotika před porodem mi podána nebyla, čemuž jsem byla i sama velmi ráda, ale možná porod do vody riziko infekce na miminko zvýšil, nevím...).
Také musím říct, že jedna sestra na odd. šestinedělí byla velice nepříjemná (což je samozřejmě zanedbatelné procento a její negativní vliv snadno vyvážily ostatní milé sestřičky).
Timonkovi se ale vše podařilo zvládnout, záhy objevil, jaké je mateřské mlíčko dobrota a je z něj velmi zdravý, silný chlapík. Už se těší na sestřičku či brášku, který bude, jak pevně věřím, dalším vrchlabčátkem.
13.9.2005 14:00:01
Ahoj vsem,

vsem zenam, ktere se tu sverily se svym pribehem, z celeho srdce dekuji! Jsou to cenne zkusenosti, ktere nikde jinde clovek neziska! S manzelem se postupne pripravujeme na prichod noveho zivota, zatim jen teoreticky (antikoncepci jsme jeste nevysadili). Chci si porod uzit a chci vedet, jake porodnice to umoznuji.

Prosim pekne, napiste, mate-li nekdo tak dobrou zkusenost jako zeny rodici ve Vrchlabi.

Bydlime blizko Prahy.

Stepanka
13.9.2005 13:59:54
Ahoj vsem,

vsem zenam, ktere se tu sverily se svym pribehem, z celeho srdce dekuji! Jsou to cenne zkusenosti, ktere nikde jinde clovek neziska! S manzelem se postupne pripravujeme na prichod noveho zivota, zatim jen teoreticky (antikoncepci jsme jeste nevysadili). Chci si porod uzit a chci vedet, jake porodnice to umoznuji.

Prosim pekne, napiste, mate-li nekdo tak dobrou zkusenost jako zeny rodici ve Vrchlabi.

Bydlime blizko Prahy.

Stepanka
13.9.2005 13:43:11
Ahoj vsem,

Bydlime blizko Prahy.

Stepanka
  • 
26.5.2005 10:06:42
Taky jsem rodila ve Vrchlabí a musela jsem se tam potkat s A.L.E.X. Můj první porod proběhl císařským řezem, tak jsme na druhý odjeli s manželem do Vrchlabí abychom si ho "užili" a "prožili". Dcera se měla narodit 19.12.2002 ale nějak se jí nechtělo (jako před tím synovi) a tak jsme nastoupili 4.1.2003 do porodnice ve Vrchlabí, kde po vyšetření zkusili lékaři vyprovokovat porod tabletou. Vůbec nic se nedělo. K našemu zklamání opět došlo na porod císařským řezem a 6.1.2003 osm ráno se narodila dcera.
Porod tedy nebyl podle našich představ, ale to co jsem zažila pak se vůbec nedalo srovnat s tím co jsem prožívala po prvním porodu. ( To jsem rodila ve středu v 19:30 hod. pak mě odvezli na pooperační pokoj kde jsem nemohla mít syna u sebe. Ráno mi ho sestřička přinesla ukázat a pak odpoledne ho přinesl manžel, když přišel na návštěvu. V pátek jsem už šla na normální pokoj mezi ostatní maminky a hlavně jsem mohla mít u sebe své miminko. Na pooperačním nikdo nebyl a z té samoty jsem myslela že mi hrábne.)
...ale ve Vrchlabí to bylo užasný...ze sálu mě odvezli na pokoj ( pooperační) a celou tu dobu co jsem tam musela být,(než jsem mohla na náš levnější nadstandart) dcera i manžel byli se mnou. Dvě hodiny po porodu jsem už kojila své miminko a né až za 2 dny jako poprvé.....Moc všem z Vrchlabské porodnice děkuji...a rádi na to vzpomínáme.

Slyšela jsem nějaké zvěsti, že se to ve Vrchlabí nějak pokazilo a už to tam takové není. Nevíte někdo o tom něco? Plánujeme třetí mimi, tak bych ráda jela zas do Vrchlabí....

s pozdravem Mirka
1.3.2005 0:27:39
Ahoj všem !
Jelikož se nějak nudím, začetla sjem se do této diskuse!A byť tu byl poslední příspěvek vložen v roce 2004, tak mi to nedá, abych nepřidala svůj názor!

Článek MUDr.Kavana je nádherný a přesně popisuje to, co vrchlabská porodnice je a co umí!
Já jsem již o našem porodu psala článek na stránky Sylvie, tak ať to nemusím smolit znovu, hrábnu do svých dokumentů v PC a překopíruji to sem....snad se Sylvie zlobit nebude :-)

Jak jsme rodili ve Vrchlabí....
Očekávaný příchod třetího potomka se blížil mílovými kroky... Měl přijít na svět 25.12.02, ale já byla přesvědčená, že na Štědrý den už budeme s prckem doma :-)
Ale ouha, jemu se nějak z toho teplíčka nechtělo, tak už se přehoupnul Nový rok a já byla pořád ještě těhule! Bylo to už nekonečný a úděsný, jelikož jsem přibrala 25 kilo, tak jsem byla éterická, jak kombajn! Na procházku jsem mohla jedině až přijel přítel, protože jsem se bála, že když upadnu, tak mě nikdo jiný nezvedne!
Ve čtvrtek, 2. ledna jsem měla jet opět na kontrolu do poradny do Vrchlabské porodnice. No, jela bych, i kdybych na kontrolu nemusela, neboť mi ráno, v 7h. odtekla plodová voda! Byla jsem z toho malinko mimo, to se mi stalo prvně!
Brácha mě dovezl do nemocnice, já už sbalený kufírek a rychlé smsky příteli, ať se chystá, že dnes to přijde!
Primář Kavan mě prohlédl, ale tvářil se, že mi moc s tou plodovkou nevěří, že by mi fakt odtekla...no, ale tak to snad musím vědět já, ne? :-)
Přijal mě na oddělení. Ve Vrchlabí jsou tři druhy pokojů…veliký nadstandard, který stojí 600,-kč na noc, kde je nádherné dřevěné letiště, vlastní sociálka, včetně vaničky pro mimko, dřevěná kolíbka, televize a může tam být s maminou celá famílie :-).
Pak malý nadstandard, ten je za 300,-kč na noc, ten je bez televize a sociálky, ale je hned vedle sprch a WC a pak klasické pokoje po třech postelích.
Vybrala jsem si ten menší nadstandardní pokoj. Netušila jsem, kolik dní tam budu, tak aby nás to nezruinovalo :-).
Uvelebila jsem se tam a čekala co se bude dít. Nedělo se nic, tak jsem jen ležela a čekala na přítele. Dorazil odpo, přivezl mi kupu dobrůtek, telku a vlezl si ke mně do pelíšku a povídali jsme si a dívali se na televizi!
Noc v klidu, nic se nedělo, tak mě ráno primář prohlídl a zavedl mi jakousi tabletku se slovy, že po tomhle by se to mělo pohnout. Sestřička mi ještě řekla, že se po tom dlouho neděje nic, ale pak to jde ráz na ráz..
Měla pravdu, nedělo se stále nic! Odpo za námi přijel můj brácha s mými staršími kluky, tak jsme se všichni ustrojili, že půjdeme na chvíli ven. Primáři jsme řekli, že si zajdeme na Zimní stadion s kluky na bruslení. Jen řekl, ať nechodím daleko.
Zimák byl zavřený, tak jsem jeli do města do cukrárny na kávičku a zákusek. Vrátili jsme se na pokoj kolem 17h., zalezli si s přítelem do pelíšku a dívali se na MASH. Nějak po půle mě začalo pobolívat v zádech a kolem 18h.se to rozjelo! A pak to šlo fofrem. Chvíli jsem byla ve sprše, ale to vše jen utlumilo, bolesti přestaly, a to bylo to poslední, co bych potřebovala! Já chtěla opak, aby to už bylo. Kolem 20h. jsme se přesunuli na ten alternativní pokoj…to je úžasná místnost! Je tam vana, pak velké letiště, polohovací balóny, stoličky, žebřiny, lano…a na tom všem se dá rodit!!!, křesílka se stolečkem, mají tam CD a MC přehrávač, aromalampičku, no vážně bomba!
Já chtěla rodit na stoličce, přijde mi to taková nejpřirozenější poloha. Nejdřív jsem byla opřená o vanu, přítel mi neustále masíroval záda, až z něho lilo a já se pomalu v těch bolestech sunula k zemi. Nakonec jsem skončila na zemi, klečet na všech čtyřech a už to vypadalo k porodu. Primář jen řekl, jestli chci, tak už můžu tlačit. Seděl vedle u stolku, ještě s jedním mladým doktorem. Tak jsem zatlačila a to byla konečně úleva! Musím podotknout, že jsem zastánce klystýru, neboť jsem vždy tvrdila, že bych nemohla „v klidu“ tlačit při představě, že nejsem vyprázdněná! Na předporodním kurzu a tělocviku jsme to rozebíraly a některé holky říkaly, že na to v tu chvíli ani nemyslíš! Já oponovala, že na to bych teda myslela především!!! A musím říct, že měly pravdu! Klystýr jsem neměla a v tu chvíli mi bylo úplně ukradený, jestli bych se tam potento… prostě jsem tlačila!
Primář mi dvakrát řekl, jestli si nechci jít na tu stoličku, ale já nereagovala. Nedokázala jsem jim v těch bolestech, schoulená na zemi říct, že bych i šla, jenže se jaksi nemůžu zvednout ze země! J Těch pětadvacet kilo navíc udělalo své!
Nakonec jsem „hekla“ na přítele : „Zvedni mě!“ On mě doslova odtáhl na tu stoličku, sednul si za mě na postel a držel mě, hladil, utěšoval…no nevím, jak bych to bez něj zvládla! Myslím, že ten chlap, je u porodu 50ti procentní pomoc pro maminu! Je ohromnou podporou! No, párkrát jsem zatlačila a hlavička byla venku a tím úleva…, pak ještě ramínka a prcek byl venku! Přesně ve 20:35h., tj. za dvě a půl h.od první kontrakce!
Hned mi ho položili na prsa, pan doktor nám udělal fotečky, a já byla tááák šťastná!
Pak sestřička mimko vzala a mě odvedli na porodní sál, zkontrolovat „rozsah škod“! Musím říci, že i přes to, že měl prcek 4225g, tak nebylo nutno šít! Mezitím tatínek odstřihl pupeční šňůru, pochoval si ho, sestřička je ještě vyblejskla a pak šli prcka vážit, osušit a zachumlíkovat do plínek a zavinovačky. Hned jsem si ho vzali na pokoj, všichni tři jsme si zalezli do postele a užívali si ten omamný pocit štěstí! Povídali jsme si, přítel natáčel, fotil, posílali jsme smsky…no, normálka, asi jako každý.. Nikdo nás neotravoval, jen občas nakoukla sestřička, ale jinak nádherná pohodička… Kolem půlnoci ještě přítel zajel na otočku k našim, aby jim ukázal vnoučka na videu...
Musím říct, že kdykoliv nám na kurzu sestřička říkala: „Holky, porod si musíte užít!“, tak jsem si ťukala na hlavu, neboť jsem už předtím rodila 2x a moc jsem si teda neužívala.. Ale teď, teď už vím, o čem mluvila! Ta hudba u porodu, přítmí, krásná atmosféra, přítel, primář Kavan, pozorující z povzdálí, jestli je vše ok. No nádhera! Naprosto mě neděsí představa, že bych měla jít rodit znova!
Tomuhle říkám krásný, přirozený porod, za který děkuji jednak primáři a sestřičkám z Vrchlabí a hlavně svému milovanému příteli, který mi tam byl vším! …a je jím doposud! :-)

Eliška + Tomík 1,5r
  • 
22.1.2005 22:03:58
Jistě - opice nerodí do vody, tedy o tom alespoň nic nevím. Jenže.......
Ikdyž my jako lidé pocházíme z opic, z čeho vzešly samotné opice. Všechno se původně zrodilo právě z oné vody, vždyť život jako takový začal právě na naší planetě ve vodě!!!!! Vzpoměňme na první rostliny a živočichy (např. trilobity apod.). Savci nerodí do vody!!!! Co je to za blbost? A co např. delfín (mnozí si jistě myslí, že delfín je ryba), delfín je přeci savec. A je po problému. Holky nenechme se odradit nějakými průpovídkami, roďme, jak si myslíme že je to pro nás a naše mimi nejlepší a vše bude určitě OK.
Já svého prvního synka porodila v Liberci v r. 2003, ačkoliv se holedbali tím, že u nich není nutný ani klistýr ani oholení - mě se na to neptali a prostě udělali. Nějaké alternativní vybavení jsem si příliš neužila, měli tam balon, pytel, žíněnky, vanu. Bohužel nebylo mi umožňeno. Napíchli mi pro nepřítomnost potřebně sylných stahů kapačku, donutili ležet v nepříjemné pozici střídavě na jednom z boků, a výsledek? Porod na kleště - nástřih jako při staré dobré operaci žlučníku, třičtvrtě hodiny šití v několika vrstvách, v té venkovní 8 stehů. Asi 14 dní jsem si nemohla vůbec sednout. Na klešťový porod to ale zase asi nebylo tak nejhorší. Synka mi neukázali, natož aby mi ho položili na bříško (asi kvůli těm kleštím, letěli s ním hned do ošetřovny), při porodu mi po břiše "skákali dvě skoro 70kilové asistentky", z nichž jedna byla dost nepříjemná a neurvalá. Naštěstí jsem alespoň chytila dobrou doktorku, co mě rodila a šila. V současné době začínám myslet na další mimi. Náhodou jsem si přečetla článek o tom, jak se rodí ve Vrchlabí (zejména do vody), a můžu vám říct, že jsem toho už přečetla dost. Např. pár "vysvědčení porodnic", kde rodičky tuto porodnici hodnotily známkami či slovy. Jsem nadšená a na 90% jsem si dala předsevzetí, že chci rodit tam a právě do vody. Věřím, že to půjde tentokrát bez potíží a bude to nádherný zážitek pro mě, pro mého manžela i pro mimčo. Díky bohu, že taková porodnice vůbec existuje. Já to tam mám 85km, ale určitě si troufnu se tam vydat. Přeji vám krásná zdravá miminka, příjemné a bezproblémové porody a hodně štěstí ve vaší volbě porodnice.
 Příspěvky 110 z 194 [Dalších 184 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.