| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Slyšeli jste, jak se rodí ve Vrchlabí?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 194 [Dalších 154 >>]
Peťa & Ivka
28.1.2003 13:05:05
Ahoj Jeanne, možná se tam potkáme. Po dlouhém hledání jsem se rozhodla také pro Bohunice. Jezdíme do Brnka docela často (nákupy, kino..) a tak pomalu nacvičujeme jízdu. Zatím máme čas 30-35 minut. Což si myslím že je v pohodě. I když jednou jsem to do Olympie stihli za 25 minut:-) Ale to bych asi v autě porodila - měla jsem pěkné nervíky.
Půjdeš i na nějaké předporodní kurzy? U nás funguje porodní asistentka, která takovou předporodní přípravu provádí. Tak to zkusím u ní.

A co prďolka už tě šimrá v bříšku?
j_r
28.1.2003 9:24:41
Kesinko na www.emimino.cz jsou vysvědčení pro nemocnice a je tam spousta hodnocení nemocnice v Brně - Bohunicích. Pro mě to bylo zajímavé, protože bych také chtěla koncem června rodit v Bohunicích.
27.1.2003 21:54:23
Ahoj, všechny příspěvky jsou na této adrese:
http://www.rodina.cz/scripts/porodnice/porodnice_detail.asp?id=84
Úplně dole na konci stránky jsou zkušenosti maminek s touto porodnicí.
27.1.2003 19:20:40
Ahoj mám další prosbu ohledne porodu. Rozhodla jsem se pro porod v Brně - Bohunicích. Zkoušela jsem na internetu najít nějaké podrobnosti o porodnici. Našla jsem jenom základní informace, ve kterých nejsou žádné podrobnosti. Jaké jsou možnosti porodu a pod. Pokud víte kde bych něco takového našla tak mi dejte prosím vědět. Díky.
24.1.2003 17:28:48
Ahojky Kesinko?
já jsem přesně před měsícem na Štědrý den úspěšně porodila našeho chlapečka Jonathana a odpovídám ti na tvůj dotaz ohledně cvičení. Chodila jsem k paní doktorce Kutálkové. Je to skvělá gynekoložka v Brně. Pokud budeš chtít kontakt napiš mi na e-mail. Cvičení bylo moc fajn a druhá část byla psychoprofylaxe. Porod se mi moc líbil, je to zatím nejkrásnější zážitek v mém životě, určitě také díky této skvělé přípravě.Rodila jsem v Bohunicích. Porod samozřejmě nebyl bezbolestný, ale pokud člověk použije alespoň z části to, co se naučil, tak mu to moc pomůže.
Jája
  • 
24.1.2003 15:05:25
Martino,
tvrdě vyžaduj svá práva - já bych jim to dala písemně (asi se tomu říká "na revers" - hlavně si to nechej podepsat),že nic preventivního se do mne píchat nebude a hotovo.
Argumenty,že tady se to tak dělá,rozhodně odmítni.Jestli to tak dělají někomu jinému,kdo si to nechá,tak to je jejich problém,ale ne tvůj a že ty jsi ty, individuální,jedinečná osobnost a do tvého osobního práva Martiny Novákové(?) nebudou,pokud k tomu nebudeš mít vážný důvod,zasahovat.
Doporučuji ti si vzít k porodu příbuzné,aby mohli sledovat práci porodníků.
No,po těch zkušenostech,co si tady občas přečtu,bych snad na tvém místě rodila doma.
Martina+17.tyzden brusko
  • 
24.1.2003 14:52:14
S tou infuziou je to fakt "skvele".
Som sice len v 17.tyzdni, ale ked som par lekarom nadhodila svoj porodny plan, tak som sa dozvedela, ze odmietnut kvapacku "asi nemozem", pretoze to je mne pre vlastne ulahcenie poslednych kontrakcii, aby som nemusela babatko vytlacit len vlastnou silou a aj aby som im nahodou nezacala po porode viac krvacat.
Na moj argument, ze to este nikto nevie, ci budem dieta vladat alebo nie vytlacit a takisto sa nevie, ci budem patrit k tym x% (x=5 ?)zien, ktore po porode vazne krvacaju a nezelam si, aby ma niekto preventivne zachranoval, alebo mi pomahal, ak to mozno nebudem vobec potrebovat ( a vzhladom na to, ze poznam svoje telo dost dobre, tak je to velmi malo pravdepodobne ) - som antiliekovy typ a zvlast na vpravovanie umelych hormonov do svojho tela som citliva ;-), tak by to mali respektovat...
Bolo mi povedane, ze to proste tak robia a nemala by som do toho hovorit (aj ked na to so zakona mam pravo)...
Tak teda fakt nechapem, naco vobec nechavaju zeny rodit "normalne", skratka by im mali slahnut davku pomahavo-zachranovacich hormonov a liekov, dieta z nich vyrvat a preventivne zachranovat a zachranovat...
Mikulášova babička
23.1.2003 21:02:57
Proc by to melo byt spatne? Porodnik pravil, ze u tehotne pred porodem se neda poznat posevni zanet. Ja mam dojem, ze posevni zanet, kdyz ho zena ma, tak ho pozna, byt byla i tehotna, protoze nejde tak snadno prehlidnout. Kultivaci, si myslim, to jde potvrdit a nez se rodi, prelecit. To je dobry mj. i proto, ze to chrani i dite atd... Treba to nekteri lekari nedelaji, protoze to i na tehotne poznaji okem, nebo kdyz si sama nestezuje v kombinaci s tim, ze nic nevidi....co ja vim.... sama to pamatuju takhle.
A co se tyka toho "pritlacujte si", tak to si pamatuju z drevnich dob ze Zemsky porodnice, coz je, myslim, dodnes basta tech nejmin "alternativnich" postupu. I s velkym cas. odstupem muzu rict, ze to ani na mne ani na diteti zdravotni nasledky nezanechalo (to pritlacovani).
Alice
  • 
23.1.2003 20:48:23
Me bylo "pritlacování" pred zacátkem tlacící fáze porodníkem doporuceno, tlaky jsem mela uz dávno. Nepamatuju se, ze by mi nejaky ster tesne pred termínem delali. Takze zase spatne?
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 194 [Dalších 154 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.