|
|
30.3.2004 12:52:53
Ono je to jednoduché anonymně strašit. Já ve Vrchlabí rodila před cca 2 lety a bylo to opravdu úžasné. Všechna slova chvály, která jsem zde od mamminek četla, platí.
Ale musím přidat jednu historku: moje známá, se kterou jsem si pár hodin před porodem telefonovala (aniž jsem věděla, že už to brzy bude), mě zapřísahala, ať proboha do Vrchlabí nejezdím a vyprávěla odstrašující historku své švagrové (byly to informace typu "nechali ji tam ve strašných bolestech" a podobné nic neříkající fráze). Přesto mě ani na chvilku nenapadlo své rozhodnutí změnit (i když jsem původně měla několik variant, kdyby něco ...) a za pár hodin do Vrchlabí z Prahy odjela. A určitě jsem nelitovala! |
Katka |
| • |
29.3.2004 10:58:35
Málokdy je všechno jenom růžové. Pracuji ve vesnici, která je od Vrchlabí 12km a zrovna minulý týden mi kolegyně vyprávěla, jak její neteř rodila ve věhlasném Vrchlabí. Myslím, že pokud se odhodlá ještě někdy rodit, Vrchlabí se pokusí určitě zdaleka vyhnout. Měla prostě smůlu, že to na ni přišlo zrovna o víkendu a ten správný personál zrovna nebyl k mání. Pokusím se získat podrobnější informace a dát je sem. Katka.
|
Jana |
| • |
15.7.2003 20:43:02
Vladimíro a myslíš si, že si někdo vyholí hlavu pred tím než si ji rozbije? To by teprv chirurgové koukali hihi
|
vladimíra |
| • |
15.7.2003 19:54:01
Intrinkty jsou sice hezká věc, ale já osobně mám takovouto zkušenost: pocit že musím tlačit už při otevření na 3 cm /kdybych využila instinktů a tlačila už tehdy , nevím jak by to asi dopadlo/ Jsem moc ráda že kolem mě byli lidé/lékař a porodní asistentka/, kteří mé snažení usměrnili správným směrem. Po celou dobu porodu jsem se pohybyvala jak jsem chtela a ty poslední 3 kontrakce které jsem absolvolala v klasické poloze na porodním stole už pak byly legrace. Rodila jsem po prvé v nemocnici v Ostrově. Klysma jsem chtela sama. Při představě, že se třeba natrhnu a v těch chlupech to budou muse šít jsem chtěla i oholit/myslím že by se asi chirurgové divili, kdyby měli šít kuži na hlavě bez vyholení postoženého místa/. Miminko mělo 3750g a střižená jsem nebyla a ani jsem se nepotrhala. Ono to totiž všechno bude o lidech a ne tolik o reklamě a o tom, co si přečtu že nemocnice nabízí. |
vladimíra |
| • |
15.7.2003 19:09:14
Vždy záleží na sestavě sloužícího porsonálu. I ta nejlepší reklama může klamat. Navíc seznam porodnic s otazkami a odpověďmi není vůbec aktuelní. A na mmoha místech nepravdivý.
|
Kačka |
| • |
11.7.2003 10:26:54
Nechápu co je na ubytování 200,-Kč na osobu a den drahého. Nemyslím si, že jsme zrovna bohatí, ale tohle jsme v pohodě zvádli. Navíc se před porodem o zastavíte v běhu života a uděláte si nádhernou dovolenou s partnerem. Bez spěchu, stresu, je kam jezdit na výlety, zdravé prostředí. Je to k nezaplacení!
|
Kačka |
| • |
11.7.2003 10:17:45
Jsem z Teplic a k odvaze porodit v Teplické nemocnici upřímě gratuluji! Myslím, že za porod v Teplické porodnici a jí podobných by mělo ministerstvo zdravotnictví udělovat řády za chrabrost.
|
Markéta |
| • |
11.7.2003 10:09:02
Sice jsem nerodila do vody, ale na stolicce. Ale jinak mam stejnou zkušenost. Jsem velice ráda, že jsem se svůj sen, porodit ve Vrchlabí, před svým okolím uchránila. Mám z něj nádherný pocit, i když při porodu to tak nevypadalo, křičela jsem jak na lesy - naštěstí ve Vrchlabí to tolerují a doporučila mi do i zdejší porodní asistentka. V každém případě můj syn se narodil naprosto sám bez jakékoli pomoci i mé. Přečetla jsem si totiž někde úryvek ze staré čínské knihy, který zněl zhruba takto: Hloupé báby někdy křičí: " Zatlač ze všech sil!" My ale víme, že dítě jde na svět svým vlastním tempem a pouze jeli příliš vysíleno má mu matka pomoci zatlačením. - A to se u mne splnilo na 100%. Byl to můj první porod a šlo to i bez nástřihu a bez šití. A úplně vážně - už se nemohu dočkat až budu znovu rodit, i když to mé okolí také nechápe. Porod je to nejhezčí co může ženu potkat.
A ještě něco, do Vrchlabí jsme to měli 200 km! Nenechte se odradit! |
| • |
7.2.2003 8:44:06
Ahoj nastávající maminky,
chtěla bych Vás pozvat na víkendové cvičení pro těhotné (i s tatínky) spojené právě s prohlídkou porodnice ve Vrchlabí. Více informací najdete na www.domecek.redir.cz Hezký den přeje Mája |
j_r |
|
|
29.1.2003 12:38:42
Petro malej začíná pomale lechtat. Jinde jsem se dočetla, že to tvoje mimčo je pěkný divoch, taky bych chtěla, aspoň bych věděla, že je v pořádku.
Já chodím k homeopatovi u kterého léčím různé neduhy a nemoci a budu chodit k jeho paní, která také dělá homeopatii, na těhotenské kurzy a pak bych chtěla, aby byla v Bohunicích u porodu (i přítel). |
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc
Advent na KarlštejněBeroun Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.