| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Slyšeli jste, jak se rodí ve Vrchlabí?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 194 [Dalších 174 >>]
20.1.2005 13:11:25
Poznámka - pokud se nemýlím, 2. doba porodní je vlastní tlačení a porod. 3. doba porodní je už vypuzování placenty.
Dáša + Tom 08/2003
  • 
20.1.2005 12:46:07
Ahoj holky,
máte některá zkušenost s porodem na kleště? Případně znáte někoho kdo takovou zkušenost měl? Můj prvorozený syn Tom se narodil za pomocí použití porodn. kleští, ráda bych věděla zda se to může opakovat i při dalším porodu, nebo zda udělají rovnou raději císařský řez, či je velká pravděpodobnost, že druhé dítě projde již samo. Zřejmě jsem měla trošku užší pánev, jsem drobnější postavy - 157cm, před otěhotněním 50kg, rozměry pánve nevím, nikdy mi to neměřili. Syn měl 3,30kg a 50cm, obvod hlavičky 35cm.
Co vy na to? Díky za vaše příspěvky.
Katka 25
  • 
20.1.2005 9:21:56
ja jsem pro to, stravit 2. dobu porodni ve vane, ale porod, to ne. Zda se mi vysoke riziko infekce. Je lepsi sprch nebo vana?
  • 
18.1.2005 19:22:00
ahoj,máš pravdu ted jsem tu serii 100 obr.-porod do vany shlédla taky a je to docela super!akorát mě zarazilo,kolik lidí do té vany vlastně během celého porodu vlezlo.Inu hygiena se bere všude jinak.

Já sama rodila klasicky bez epidurálu a i bez léků.První dítě v Lbc-to byl nářez(hlavně "neasistence sestřiček a lékaře",což u mě coby prvorodičky zanechalo děs.Nicméně 2.porod proběhl v Turnově,a to tentokrát za naprosto perfektních podmínek,kde se přístup personálu u obou porodů vůbec nedal srovnat!Takže na menší nemocnice nedám dopustit.Unás v Lbc-kraji drží primát v nejlepší porodnici,jednoznačně porodnice ve Frýdlantu.Kdybych se náhodou rozhodla rodit potřetí určitě ji vyzkouším.
zatím ahoj Lenka
22.9.2004 7:04:59
A máš k tomu nějaká konkrétní čísla? Kamarádky miminko převáželi kvůli komplikacím do Hradce i z velké Pardubické porodnice. Asi bychom všichni měli rodit rovnou v Hradci, že...
Peggy
  • 
22.9.2004 0:45:46
Hm, bravo Vrchlabí. Určitě při nekomplikovaném porodu. Ale co v případě komplikací, na které zde nejsou připraveni? Rodičku pak nahonem převážejí do Hradce Králové...Nevím, nevím..
  • 
14.7.2004 18:24:24
Ahoj! Jsem Mirka a je mi 20. O těhotenství a věci s ním související se zajímám už od svých 17. Možná, že to někomu bude připadat přehnané, ale mě oblast gynekologie konkr. porodnictví prostě zajímá. Jedna z věcí ve které mám jasno je, že rozhodně chci rodit ve Vrchlabí a to do vody. Po informacích jež znám, se domnívám, že není lepší způsob porodu pro matku a dítě. A proč Vrchlabí? Vzhledem k tomu, že nemám ráda nátlak a nepříjemné lidi, tak tato porodnice mi vychazí max. vstříc. PS: Smekám Vrchlabí!!!
Monika
  • 
2.4.2004 10:22:11
Já bych jenom chtěla podotknout, že epidurál nemusí sloužit jen ke zmírnění bolestí, ale i k tomu, aby porod začal postupovat, tak jako to bylo u mě. Měla jsem několik hodin kontrakce po dvou minutách a vůbec jsem se neotevírala, po zavedení epidurálu, to šlo už pak rychle. Kdybych tedy rodila ve Vrchlabí, kde jak píšete nejsou na epidurál zařízeni, skončila bych na císařském řezu. Přirozený porod je hezká věc, pokud porod sám postupuje, ale to dopředu nemůžete vědět. Já jsem chtěla přirozeně původně porodit taky.
Zuzana
31.3.2004 21:25:56
Chtěla jsem napsat totéž. Sama jsem sice ještě nerodila, přesto vím, že porod bolí, a často bolí opravdu dost, takže jedna klidně může použít příměru "strašné bolesti". A také vím, že přirozený porod je porod bez medikamentózních zásahů (pokud dostanete léky, už to není přirozený, ale medikamentózní porod). A že ve Vrchlabí třeba nejsou zařízení na epidurál.
Chci rodit ve Vrchlabí a počítám s tím, že epidurál mít nebudu, chci přirozený porod. A počítám i s tím, že to fakt hodně bolí.
MajdulkaF
30.3.2004 19:17:07
Ahoj Gábi, já rodila ve Vrchlabí před 14 dny a jak jsem už zde psala, byla jsem naprosto spokojena. A ono to "nechali ji tam ve strašných bolestech" mohlo být pro tu švagrovou pravdivé. Ne všechny budoucí maminky si asi uvědomí, že když ve Vrchlabí propagují přirozený porod, znamená to, že se zde také neaplikují různé léky či epidurál proti bolesti. Proto bojí-li se ona mamka, že to bez utišujících prostředků nezvládne, měla by rodit jinde. Toť můj názor.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 194 [Dalších 174 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.