| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Právo ženy na jméno

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 223 [Dalších 203 >>]
Johanka, manzelka cizince
  • 
8.12.2002 2:25:46
Ke skrtnuti -ova neni treba se zrici statni proslusnosti, jen ceske narodnosti. Udelala jsem to pro svou dceru, jejiz otec je cizinec a ma jmeno po nem a skrtli ji -ova. Ted se jmenuje jako tatinek (ja jsem si nechala sve jmeno). Nevim, jestli aleneni take podminkou cizinecke prijmeni.
Johanka
7.12.2002 13:27:33
Honzo
www stránky nefungují...
6.12.2002 23:56:31
Což o to, s bříškem to jde dobře :o), se stránkama špatně - už jsem tam minimálně měsíc nenapsala ani čárku a Jirka už se taky ptal po dalším deníčku... Když já jsem tááák unavená... Verunka znovuobjevila kouzlo zobcové flétny, takže několikrát za den mi ji přinese, ať něco zahraju, což při její náročnosti je minimálně na půlhodinku a celou tu dobu ve mně mimčo vyvádí psí kusy a spotřebovává mi nějak moc energie :o)

Jinak s tím jídlem s tebou souhlasím, zrovna se mi manžel chystá na plánovanou operaci, tak jsem mu večer místo večeře předčítala, co všechno smí jíst (prakticky téměř nic :o) ). No řekni, nemám štěstí? :o) JEnom škoda, že tu dietu nehodlá dodržovat :o(

S.
6.12.2002 21:20:07
Máme muže otroky a ti pro nás pracují, jsou zavření v klecích a téměř jim nedáváme žrát, jenom trochu, aby měli sílu otesat ty pazourky. Mimochodem jak to jde s bříškem? Sleduju Čekání na čápa a snažím se klukům taky vytvořit stránky, ale jde to strašlivě pomalu...
Andy
  • 
6.12.2002 20:49:13
To je pravda, hodně lidí to tak cítí, ale mezi námi jedna otázka. Vzal by sis jméno svojí ženy, abyste měli tedy stejné? Když se o tom bavím s většinou svých přátel, tak většinou muž nechce vzdát svého rodového jména - a žena může? Já patří do své rodiny, té původní a vytvářím novou - také bych brala nějaké třetí jméno, ale nakonec jsme se domluvili, že si necháme každý to své, protože se nám líbí.
  • 
6.12.2002 12:41:57
Mluvis mi uplne z duse. Problem je, ze moje okoli se na me diva jak na blazna (kdyz reknu,ze si chci po svatbe nechat sve prijm.) a muj dlouholety pritel se uz na toto tema se mnou odmita bavit...:-/ Takze asi zustanem naveky nesezdani :-) Ach ta muzska jesitnost !
6.12.2002 8:31:56
Ájo, není to spíš o tom, že kdo si ze sebe neumí dělat legraci, připadá si shazovaný? Vidím, že Klára to s tím pazourkem vzala dobře a jsem ráda, že to pochopila líp, než třeba ty. :-)
6.12.2002 8:07:13
Tak mě tak včera napadlo v souvislosti s debatou o přechylování příjmení jedno řešení:-)). Všechna příjmení by se změnila na přivlastňovací místo Novák by byl Nováků, místo Vomáčka Vomáčků a u přídavných jmen místo Nový by bylo Nových, Novotných, Krásných atd. ... no a ti co tohle příjmení už mají, mají po starostech:-)).
Ája, 20. týden
  • 
5.12.2002 21:45:28

Já osobně ironii ve vztahu k přátelům radši neužívám (a jsem radši, když ji neužívají ani oni vůči mně.) Od ironie se totiž snadno sklouzne ke shazování a to si myslím, že do přátelského vztahu nepatří. Ano, máš pravdu, je to diskuse a můžeme sem psát, co chceme. I já se tedy můžu vyjádřit k něčemu, co mi vadí, nebo snad ne?
5.12.2002 21:31:07
A šutr si do pazourku otesáte samy, nebo k tomu zneužíváte mužskou sílu? :o)))

S.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 223 [Dalších 203 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.