| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak (ne)přežít porod

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 60 [Dalších 40 >>]
Kristýna
  • 
3.9.2004 10:12:20
Milá Ivanko,já se rozhodla pro Milosrdné právě kvůli známému na ÁRU, který si mě pohlídá a ztratí za mě slovo, ale zjistila jsem, že to stejně nepomůže, že byť má člověk indikace ( veliké mimčo,nestabilní poloha, velké otoky,doporučení gynekologa, co nejdříve těhotenství ukončit) tak nad přirozený porod není.. Byla jsem na indikační komisi, kde seděli dva lékaři a primář. Během 5 min jsem byla venku a strategie hlavně ji nenechat mluvit se jim vyplatila. Nedostala jsem možnost říct čeho se obávám. Primář jen utrousil, že se na mě ptá moc lidí a že stojí na stejné straně barikády. Navíc jsem se dozvěděla jak se panu doktorovi...ne mamině...podařilo dnes v noci porodit 4,8kg velké miminko a jsou všichni..tedy i pan doktor zdraví:-)Už si z toho musím dělat legraci, jinak bych už byla někde na psychiatrii. Volají mi kamarádky z firmy, že se ptají na názory různých gynekologů a většina z nich nechápe, co se v tom Brně děje. Dokonce jsou názory, že by do vaginálního porodu a otáčení nešli u tak velkého plodu( mám měsíc do porodu a malá má 3,5kg:-( Tak toliko o známých:-) Přeji vám hodně štěstí i Natálce( my ji čekáme taky:-)
Kristýna
Kristýna
  • 
2.9.2004 21:37:17
Díky za názor. Hloupý je, že ultrazvuk prý může zkreslovat váhu oběma směry...dolů i nahoru a to až o 20%. Nechtěla bych malé zkracovat určitě příjemný pobyt. Byl to názor mého lékaře vzhledem ke komplikacím...velké toky,nestabilní poloha a v rodině obrovské plody...i z manželovy strany. Co jsou ovšem obrovské plody, když pro dnešní porodníky je plod 4,8kg normální? Myslím si, že ne však pro prvorodičku po třicítce, když není jasné jak se mimčo otočí:-( Problémy s únikem moči nebo zdraví miminka podle mě za přirozený porod za každou cenu nestojí. Kristýna
Líza
1.9.2004 19:09:02
Já bych s tou indikací byla taky opatrná. Jednak nechápu, proc je takový nestestí mít císare, pokud to proste prirozene nepujde. Taky to urcování hmotnosti podle UZ muze být zrádný - holce co se mnou lezela na pokoji v porodnici indukovali porod ze zrav. duvodu v 36. tydnu, cekali, dokud mimi nebude dost veliké - podle UZ melo 3 kila, v reálu 2,2kg! A moc bych si rozmyslela zkrátit miminu délku pobytu v deloze, která je proste prírodou daná a ne bezduvodne, jen aby nebyl císar.Pokud není nejaký jiný zásadní duvod.
Kristýna
  • 
1.9.2004 18:54:47
Holky,vy mi teda dáváte:-) Zítra mám jít k indikační komisi právě k Milosrdným a po přečtení vašich článků už nemám odvahu...ani ta co mi ještě zůstala. Jsem v 37.týdnu a malá má již 3,5kg. Můj pan doktor vzhledem k obrovským plodům v rodině( sestra v 37.týdnu porodila chlapečka 4,2kg:-( a měla pak problémy s únikem moči),k otokům, nestabilní poloze malé...většinou koncem pánevním nebo příčně...indikoval císaře. Jaké bylo moje překvapení, kdy mi paní doktorka u Milosrdných sdělila, že nevidí jedinou indikaci! Prý malou příští týden otočí a porod se povede přirozeně.Nad něho totiž není.(Proto všechny známé porodníků rodí císařem:-( Tomu věřím, pokud je dítko normálně veliké a v normální poloze. Mám takový strach, že to ani nepopíšu.Ten náš prcek totiž přibral za 14dní kilo a představa, že koncem tohoto týdne bude mít 4 a příští týden 4,5kg mě děsí:-( Neděsím se jen komplikací mých, ale aby i malá neuvízla a pak při nedostatku kyslíku byla zdravá a normální.
Máte někdo podobnou zkušennost? Děkuju i za duševní podporu. Kristýna
Jana
  • 
13.7.2004 11:47:02
Dobrý den všem,

právě jsem dočetla několik příspěvků a porodech u Milosrdných bratří a mám husí kůži na celém těle.
Chtěla jsem rodit přesně tam, ale teď už si tak jistá nejsem.
Ale jak vybrat dobrou porodnici, kde se budou dobře chovat k miminku i k mamince?
Vycházela jsem při výběru porodnice ze zkušeností kamarádek a u "Milošů " to vycházelo nejlépe.
Jedna kamarádka od nich odcházele s úsměvem na rtech a větou - porod, není nic pohodovějšího. Další kamarádka rodila na Obilném trhu a málem jim tam po 20 hodonách na sále umřela, o sestrách a jejich přístupu nemluvě, další vyhodily z Bohunic po dvou dnech po porodu a hrozně se divily, když třetí den dostala teploty a nebýt babiček, neměl se jí kdo starat o dítě.
tak podle čeho se rozhodnout ?

Ivana s Natalkou
  • 
13.3.2004 14:56:29
Evi, to jsem nechtela, neberte to jako straseni, spise {mozna trochu subjektivni} varovani... Mimochodem - vcera jsem mela termin porodu, cekame druhe ditko:-} a tentokrat se chystam na Obilnak. Budiz Vam to jako dukaz, ze se i presto vsechno nevzdavam a doufam ze to tentokrat bude lepsi. A Vy se niceho nebojte, tu smulu jsem uz vybrala.
Naděžda Martinková, dcera Karolínka, v únoru 5let
  • 
14.1.2004 21:59:53
Milá Ivko

Jen krátce. Rodila jsem taktéž u Milosrdných bratří a 21.2. tomu bude již 5let.
Z porodu jsem zas takové obavy neměla, jako spíš z chování a přístupu personálu. A bohužel, moje obavy se staly skutečností.
Jako prvorodička jsem si naivně myslela, že mi poradí a pomohou a dají rady do prvních dnů po propuštění z porodnice.
Chování a přístup byl jako z nějakého ošklivého snu, z kterého se bohužel nedalo probudit, ale musel se přetrpět a počítala jsem snad i minuty do propuštění.
Abych jen trochu přiblížila dění.
Na pokoji jsme byly tři maminky se svýma mrňouskama.
To moje malinké stvořeníčko, ale nejvvíce plakalo a když už jsem si první den nevěděla kolem půlnoci rady, zašla jsem s prosbou o pomoc za sestřičkou. Ta mě jen ledabyla řekla, že jsem chtěla dítě a to bohužel bude dost často plakat a musím ho chovat. Takže bylo na mě, jak dcerku uspím. Nakonec se to asi na dvě hodiny podařilo.
Ovšem druhý večer se opakovalo totéž. Byla jsem dost citlivá a když jsem opět zašla pro radu za sestrou, skoro jsem nemohla promluvit a tekly mi slzy. Chtěla jsem už být s malou doma, byla jsem unavená a bezradná. Jaké překvapení mě však čekalo. Sestra na mě houkla, že rozhodně nesmím dítě neustále nosit a basta. Konec, pomoc a rada veškerá žádná.
No, připadala jsem si jak za totality - dle vyprávění starších, kdy se ukazovaly děti oknem apod - včetně toho, že nikdo nesměl na pokoj, jak píšete, pokaždé jedna musela zůstat a hlídat mimča. Každý večer jiná rada, týkající se koupání - denně, otírat, obden...- natírání po koupání - pokaždé, olej, krém...- konče tím, že dítě, když jsem si vzala do postele a přišla vysloužilá sestra, seřvala mě jak malé děcko.
A rady na doma, týkající se první procházky venku, ošetření atd.veškeré žádné.
V pátek, když mě propouštěli, jsem byla štěstím bez sebe.
Vím, že někdo může mít názor a zkušenosti jiné, ale bohužel já osobně jsem se setkala s tímto a vím, že podruhé se tam již neukážu a doporučení kamarádkám rozhodně nedám.
Dokážu pochopit, že někdo má starosti, nemá zrovna náladu a prostě není ve své kůži. Ale v případě personálu u Milosrdných se opravdu chovají nemilosrdně.
Stačilo by, kdyby sjednotili rady maminkám a hlavně prvorodičkám, protože proto tam přece jsou.
Čekají, že v porodnici jim pomohou a vyzbrojí je radami a povzbudí vlídným slovem, přístupem. Ovšem, to byste musely milé ženy matky, zvolit zcela jinou porodnici.
Osobně na mě jdou opět mateřské pudy a vím, že výše zmíněnou nemocnici minu obloukem.
Všechny zdravím a přeji co nejpříjemněji strávené dny po porodu ve zdravotnických zařízeních.


Naďa
  • 
8.10.2003 12:41:36
Před třemi měsíci jsem dala na radu své známé, že je to u Milosrdných teď už jiné. Jelikož je známá "od fochu", neměla jsem důvod jí nedůvěřovat. Jak to dopadlo, popisuju ve "vysvědčeních pro nemocnice". Prostě horror na pokračování.
  • 
13.6.2003 11:35:16
Vážená paní Ivanko,
nevím zda jsem vůbec oprávněná psát zde svůj názor, protože ještě miminko nemám. Ale plánujeme ho a tak jsem ráda za každou radu. Musím říci, že na internetu se dají najít úžasné rady a příběhy maminek přímo ze života. Již teď se snažím zjistit vše o těhotenství a porodu.Většinou na mé otázky vždy najdu odpověď.
Váš článek mě doslova vyděsil. Porodu se tak trochu bojím, bojím se o zdraví miminka, protože manžel je poměrně těžký alergik.Bojím se nástřihu, protože i moje maminka s tím měla obrovské potíže.
Je naprosto strašné, že porodnice, ve které jste rodila bere rodičky stále jako kusy.Přijde mi nepochopitelné, že v dnešní době mají ještě takovéhle porodnice šanci se udržet.Udivuje mne, že si vůbec dovolí ohrozit životy a zdraví nejen maminek, ale i novorozeňátek.
Milá paní Ivanko, doufám, že Váš příšerný zážitek brzy přebolí, že se vše dobře a bez následků zhojí a že při příštím porodu budete mít štěstí na citlivý a obětavý personál, který rodičku bere jako bodoucí maminku, která potřebuje jemné a citllivé zacházení. Mnoho zdraví, štěstí a pohody Vám i Natálce přeje (trošku vystrašená) Eva
Radka, tři dcery
  • 
2.10.2002 16:26:01
Mé milé rodičky,
kdyby rodili muži, bylo by vše jiné:
1. Ženy by netrpěly bolestí "navíc", naopak, od bolesti by se jim všemožně pomáhalo.
2.Samy by mohly spolurozhodovat o svém porodě.
3.Nikdo by je neseřval, když pípnou.
4. Za každý porod by byly prohlášeny za hrdiny, bylo jim předáno čestné uznání nebo něco podobného, obrovsklé finanční ocenění, příspěvek na lázně(společně s miminkem) a enormně vysoká mateřská dovolená.
5.Porody by probíhaly v luxusních prostorách, které by ženy neděsily.
6. Neexistoval by nadstandart - vše by se hradilo státem. Ale rodí ženy a o porodech rozhodují muži, podle toho to vypadá a ještě hezky dlouho vypadat bude.Bohužel, třikrát bohužel. Radka

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 60 [Dalších 40 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.