| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak (ne)přežít porod

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 60 [Dalších 20 >>]
  • 
10.8.2002 22:11:34


Chtela bych se strucne pripojit k debate o teto porodnici. Domnivam se, ze moje dcera byla asi prvni miminko, ktere stafilokokoem u Milosrdnych onemocnelo. (19.12.2001). S naprosto zjevnymi priznaky nas propustili domu a nakaze mi za 5 dni rekla pediatricka. Anna nemusela do nemocnice, antibiotika jsem ji podava oralne, ale take to nebylo dobre.

Krome teto zkusenosti ovsem vlastni porod probehl velice dobre. Nastrih hraze jsem absolvovala take, ale sesiti bylo skvele, jeste ten den vecer jsem sedela, chodila. Zalezi zrejmne na konkretnim lekari.

Pristup personalu byl takovy, ze pres nakazu tam pujdeme po druhe (nekdy) rodit asi zase.

Petra
  • 
21.7.2002 20:29:20
Zdravím maminky,
a musím reagovat na příspěvek Ivi, protože není první ani poslední, která si na porodnici u Milosrdných bratří víceméně stěžuje. Znám nejméně 3 maminky, které po porodu v této porodnici "ztratily mléko", prostě nemohou kojit, protože jim nebylo miminko hned přiloženo k prsu a taky je sestřičky krmili z lahve a mimčo už se samozřejmě nenaučilo papat mlíčko z prsu. Jedna z těchto maminek měla i stejné potíže s nástřihem hráze (jiné o tom možná ani nechtěly mluvit).
Takže rozhodně bych se do této porodnice nešla ani podívat, natož zde rodit!
Ivana s Natálkou
  • 
20.7.2002 17:49:40
Jo, Kiki, žijem obě, jsme zdravé, díky Bohu. Nějaká ta návštěva gynekologických ambulancí navíc... Ale už nejde o život, tak jde... však to znáš. Mějte se krásně a zdravě.
Ivana s Natálkou
  • 
20.7.2002 17:44:56
Juj! To máte krásně napsáno!
17.7.2002 21:09:36
Jak jsem šťastná, že jsem rodila, jak jsem rodila. Je mi moc líto, že ještě existují takoví - nenapadá mě žádné slušné slovo - kterým přijde normální, se chovat takhle. Vím, jak těžce jsem snášela, každou Barborčinu injekci, a dovedu si představit čím jsi musela projít, jen opravdu vzdáleně. Obdivuju Tě, že jsi se nevzdala a nedala se oddělit od miminka. Snad si tento článek přečte více lidí, aby se jim nestalo, to co Tobě. Doufám, že to nakonec dobře dopadne a Ty nebudeš mít žádné následky. Měj se moc fajn.
Kikina
  • 
17.7.2002 18:17:20
Pohled na věc z jiného úhlu!
Příběh Ivanky je opravdu smutný a odstrašující.Dovolte mi,abych se tuto otázku podívala také z jiného úhlu ,jako maminka tří dětí (holky a kluků-dvojčat),které v této porodnici přivedla děti na svět.
Každá porodnice má svá specifika a preferuje „jiné“porodnické postupy.Pro neznalé nutno podotknout,že v našem případě se jedná o nemocnici „církevní“,která například neprovádí interrupce .Zdejší tým porodníků preferuje přirozený způsob porodu –to znamená bez indukce-tedy urychlení porodu-což má své opodstatnění a důvod(dop.knihu-Průvodce porodnicemi ČR).Tak Vás nechali rodit tak dlouho,jak popisujete.Zřejmě se opravdu sestřičky nechaly „uklimbat“ a při špatném záznamu KTG prostě spanikařily a jednaly tak,jak jednaly.Je jasné,že to se stát nesmí.Bohužel ,všichni jsme jenom lidé.
Musím podotknout že Rooming rozhodně není v porodnici nadstandart.Každá maminka si může vybrat,zda-li chce mít miminko u sebe ,či nikoli.Vy,ale píšete,že jste na pokoji byly nějak smíšeně,protože jste nechtěla rušit mamky bez mimin,které vozily podle „kojícího“ rozvrhu.Tento nemocniční zmatek, zřejmě zapříčinil výskyt onoho Zlatého Stafylokoka a řeknu vám,že to je to nejhorší,co může zdravotníka potkat.Troufám si to přirovnat k přírodním pohromám,proti nimž jsme bezmocní.Medicína jde kupředu ,máme spoustu antibiotik.Jenže příroda si vždycky najde cestičky a tak si bakterie vytvářejí proti ATB odolnost(rezistenci).Na některé kmeny opravdu nezabírá „nic“ a tak se sahá k lékům přísně nejméně používaných,aby v kritických situacích infekci vymýtily.Je strašně smutné,že tuto pohromu odnesli k infekcím ti nejnáchylnější –a to novorozenci.Věřte,že personál tato noční můra do smrti nepřestane budit.
Co se týká přístupu sester na novoroz . odd. ke kojení –ten je opravdu žalostný.O to více v dnešní době propagace kojení a uvědomění maminek.Každá máma chce kojit a tímto přístupem bývá doslova zhnusená- i já jsem byla.Ale doufejme,že vedení nemocnice pochopí,že s tímto MUSÍ něco udělat,protože jinak jim tam mamky přestanou rodit a tak dlouho budované,rekonstruované oddělení nebude prosperovat tak,jek by mělo.Sestry o kojení nemají ani páru a prosazují zde postupy ,které kojení doslova usmrcují.Tím trýzní mamku,děcko a nepřímo celou rodinu.
K vašemu hematomu:jste jedna- dejme tomu- z dvaceti .I já jsem po více jak týdnu musela podstoupit revizi.O mimčo se staral manžel a obdivuji Vás,že jste se s miminem z nemocnice nehnuli-nakonec vše šlo.Ale to by mělo jít vždy,protože případů,kdy se mamka musí vrátit do porodnice ,není dle mého zase tolik.
Mě v této porodnici mi vypiplali dvojčátka.Ležela jsem zde pět týdnů,protože hrozil předčasný porod.Nepřeháním,když píšu,že jsem se zde měla jako v hotelu A*****.Všichni zdravotníci nás –těhotné –jen hýčkali,po všech stránkách. Píšu ovšem o gynekologickém odd.nikoli o odd.šestinedělí-tedy mamky po porodu.
Zastávám názor,že ať rodím ,kde rodím,je důležité kápnout na ty správné lidi.Váš smutný příběh vyplynul také nešťastných shod okolností.Lékaři dle mého jednali ve stresu a v nervozitě. To ovšem nikoho neomlouvá !
Pavlína
Ivana
  • 
9.7.2002 19:20:03
Vidíte? To mě ani nenapadlo. Popřemýšlím o tom. Díky.
Zdeňka, 2 děti
  • 
9.7.2002 10:45:41
Nevím Jano, jak by se Vám to líbilo, když je člověk z porodu unavený,třeba i krvácíte a přijde několik lidí na pokoj na návštěvu za vaší sousedkou??
Zažila jsem to na gynekologii po kyretáži (samovolný potrat)a bylo dost nepříjemné se probrat z narkózy ,pokoj je plný cizích lidí a vy ležíte s vložkama od krve na posteli téměř nahá!! Žádné soukromí, kradmé pohledy a opovržení.
Ajja
7.7.2002 19:21:28
Tento článek o Milosrdných bratřích v Brně naprosto vystihuje to, co se tam asi děje. Mám zkušenosti jen zprostředkované, ale stačí to na to, abych se tomuto "ústavu" vyhla obloukem. Co se týče mých zkušeností:
a) rodila tam moje kamarádka. Návštevy mohly sedět na chodbě, miminka nesměla ven a maminky nemohly opouštět mimi, tak to tam vypadalo snad hůř než za komunismu, kdy se mávalo z balkonu. To mne přesvědčilo, že jsem tam nerodila (rodila jsem v Bohunicích, kde v ničem nebyl problém).
b) před měsícem byla v této "nemocnici" na operaci močového měchýře moje tchýně. Na moje upozornění, že se pouští do riskantního podniku (i když se jedná o celkem banální operaci) nebrala zřetel. Nyní již měsíc po operaci chodí na čištění, protože jí rána hnisá a byl jí tam zapomenut igelit z obalu nějaké chirurgické potřeby, který se má vstřebat....
c) na dovolené jsme byli se sestrou z porodního sálu z této nemocnice. To jak se chovala ke svému 1,5 letému synovi, to už snad předčil jen dr. Mengele.
7.7.2002 15:00:31
Ombudsman mě nenapadl, ale já napsala normální stížnost přimáři oddělení. Co a proč se nelíbilo a jak by se to dalo zlepšit. Nikdo mi neodpověděl :o(, ale jak tak z těhle diskuzí sleduji, některé z mých námětů byly realizovány. Asi se jim těch stížností sešlo už moc :o) . Takže i to by stálo za pokud, pokud ombudsman neexistuje.

s.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 60 [Dalších 20 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.