Emina |
| • |
27.11.2003 12:45:14
Sosánku, vůbec nemáš ponětí, o čem povídáš. Lidi mají různé pohnutky, i hlubší, než něco "deklarovat". To pochopíš časem. Neironizuj, co pouze nechápeš.
|
Sosan |
| • |
26.11.2003 17:55:33
Podle mě je soužití bez svatby pouze způsobem, jak si v nekvalitním vztahu nezkomplikovat pravděpodobný budoucí rozchod rozvodem. Znamená to, že si každý už od samého začátku drží svá zadní vrátka. Naopak svatba, jako slavnostní deklarace snoubenců, že se milují a chtějí spolu věrně žít celý život a vychovávat děti, je prostě krásný začátek, o který jsou "hromádkáři" ochuzeni. Už jen to, že alespoň v okamžiku svatby to váš partner takhle cítil (jinak by ho k oltáři asi nikdo nedostal), je i pro budoucí vztah, v kterém to časem bude skřípat, důležitý a je to určité citové zázemí do budoucích těžkostí. Ve vztahu na hromádce prostě existuje něco, co způsobilo, že tento záměr a společný prožitek nenastal ani na začátku. Ale svatba není povinná a každý si může vyřešit život po svém. Lidé, předpokládající žít ve stylu, s člověkem X bydlím a sdílím majetek, s člověkem Y spím a s člověkem Z mám případně dítě a kdykoliv se mohu sebrat a odejít, by se do svatby rozhodně neměli nutit :-)
|
Yukona, 2 deti |
| • |
26.11.2003 16:24:10
vis Agato, ja ziju v uplne jine situaci. Manzel tyhle veci zvlada bez problemu v pripade nutnosti sam protoze a sasama ja jsem nemocna a nejak si nedovedu predstavit, co bych si bez nej pocala sama, clovek potrebuje vedet, ze se na nekoho muze spolehnout....kdyz nema maminku a nikoho.....
|
Emina |
| • |
25.11.2003 16:17:17
To tedy je, já to cítím stejně a nikdy jsem na to nepřišla, jaké zázemí poskytuje sňatek ŽENÁM. Se jmény se mi to jeví jako dost nepodstatné, dítě může mít jméno i po matce.
|
Agata |
| • |
25.11.2003 13:05:06
Yukono,
já to cítím stejně, ale napsala bych, že je to pro muže zázemí ( kompletní domácí servis - vypráno uklizeno, jídlo zajištěno ) a že pro ženu je méně komplikací s vypakováním chlapa, když to přestane fungovat, nejsou-li sezdáni... Je to relativní, viď? |
| • |
24.11.2003 22:54:53
Take jsme se s manzeem nejak nechteli brat, ale kdyz prislo dite, tak jsme ani jeden neuvazovali jestli ano nebo ne. Myslim, ze jednak je to pro zenu urcite zazemi, kdyz spolu nejsou oddani tak se chlap muze kdykoliv sebrat a odejit, jednak ty komplikace se jmenem Jak se jmenuje maminka, jak tatinek a jak dite? Proste kdyz je v rodine dite, mel by byt uz i ten papir.....uz jenom kvuli tomu diteti.
|
máňa |
| • |
29.10.2003 14:23:04
Většinou se teď mladí s dítětem neberou aby vycucli prachy ze sociálky.
|
Alice |
| • |
12.10.2003 23:07:41
Resení pro sebevedomé a dospelé jedince? - ríkala by sis to treba i s 3 detmi?
Kdyz se zeptal "Proc" by si te mel vzít - Tak prece proto, ze za to stojís... |
|
|
10.10.2003 18:23:41
Danielo, to je ono :o) Proto jsem svoji reakci na Míšin příspěvěk napsala tak, jak jsem napsala. Jestli jsem sezdaná nebo nesezdaná nemá žádný vliv na to, jsem jsem už "opravdu dospělá" :o) A popravdě řečeno, nevěřím ani na větší či menší nezávislost. Pokud s někým žiju, tak už nejsem tak nezávislá, jako když jsem byla sama (musím brát ohled i na jiné). To je stejné, ať žiju s manželem, druhem nebo sama s dítětem. A zrovna tak i finanční neávislost. Pokud Míša dokáže být finančně nazávislá na svém příteli jako družka, proč by jako manželka na něm automaticky měla být závislá?
S. |
|
|
10.10.2003 18:17:17
Ahoj Tome,
líbí se mi Tvůj postoj k manželství a ještě víc postoj k manželce. Určitě je to krásný vztah a přeji Ti, ať vám vydrží co nejdéle. Přesto se domnívám, že stejnou váhu ke vztahu mohou mít i nesezdaní. Takže hodně štěstí VŠEM. Daniela |
Adventní víkendČeský Krumlov
Valašská výstava betlémůZlín
Vánoční koncert Chorea BohemicaPraha 3
Živý betlémVsetín
Štědrý den v Zoo OlomoucOlomouc Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.