| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Nemocnice České Budějovice

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 265 [Dalších 245 >>]
Scooby Doo
  • 
12.6.2010 0:41:42
http://aktualne.centrum.cz/domaci/soudy-a-pravo/clanek.phtml?id=670340

Sestře spadl novorozenec na zem, holčičce tak sestra způsobila zlomeninu temenní kosti. Co je ale důležité - další postup nemocnice - nejdříve mamince za diskrétnost nabídli odškodné 250.000, ale pak začali taktizovat a rozhodli se, že jí nedají nic. Takže maminka je samozřejmě zažalovala a domohla se alespoň 100.000. Podle právníka nemocnice ale měla stačit pouze omluva a tak se odvolali, ale nebylo jim to nic platné, i další soud odškodné potvrdil...

Co z tohoto plyne?
- že porodnice odděluje maminky od jejich dětí a nerespektuje základní potřebu dítěte - proč měla dítě sestra a ne maminka, mamince by dítě spadlo jen těžko... Maminky, nedávejte svoje děti sestrám, pokud je dítě v pořádku, není důvod, aby opouštělo Vaši náruč.
- tato porodnice je velmi neseriózní k maminkám, nejdřív jim slíbí odškodné a pak vypočítavě nabídku stáhne...
- že se jim to vůbec nevyplatilo, chtěli ušetřit za diskrétnost a teď mají z ostudy kabát a dostalo se to do médií včetně jejich "strategického" a vypočítavého postupu
zubrila
10.5.2010 19:38:53
Podruhé jsem rodila opět v ČB. První dítě (2007) bylo císařem a jako prvorodička jsem byla ze všeho vykulená a nějakou tu špatnou zkušenost z kontaktu se sestrami jsem si taky odnesla. Proto při druhém jsem byla nervozni ale suverénější. Nutno taky dodat, že v březnu a dubnu měli v porodnici neustále narváno. Zkoušela jsem rodit spodem, na porodních sálech byly sestry naprosto v pohodě. Manžel se pořád na něco ptal a pořád ochotně odpovídaly. Nakonec jsem pro nepokračující porod stejně rodila císařem. Na Jipce setry ochotné, i když jsem je možná iritovala (a že to na některých bylo vidět) že potřebuju podat to a ono tak mi vždy vyhověly. Na šestinedělí taky v pohodě. Ochotné jak žákyňky tak sestry. Sestry z neonatologie taky ochotné, když jsem měla problém tak jsem se prostě ptala tak dlouho dokud mi neodpověděly. Pokud mě jedna ze sester odbyla tak jsem šla za druhou. Vždy tam jsou minimálně dvě. Prostě se člověk nesmí bát. Jsme lidi tak se prostě domluvíme.Taky mi doktorka při porodu na porodním sále moc nevyhovovala, nedokážu říct proč - prostě jako člověk.Pořád jsem si ale říkala, je tu proto aby mi pomohla a nebyla tam jediná a je to tak i v běžným životě. Takže se ničeho nebojte. Určitě je to o štěstí, kdo má zrovna službu,ale když řeknete co se vám nelíbí tak se to dá řešit a vyřešit, teda podle mé zkušenosti. Takže všem sestrám i lékařům děkuji.
1.5.2010 7:46:48
rodila jsem v této porodnici 30.1.2010 a jsem spokojená jak s přístupem personálu na porodním sále tak i se sestřičkami na šestinedělí i novorozenců.~x~~x~
29.1.2010 21:36:46
Rodila jsem v této porodinci v prosinci své 1. dítě a musím říct,že lituji,že jsem četla příspěvky od jiných maminek - spíše mě děsily a měla jsem z pobytu v nemocnici docela hrůzu. Nic méně z vlastní zkušenost musím říct,že pro další porod bych si nemocnici ČB opět vybrala,neboť přístup celého porodnického týmu i sestřiček na "šestinedělí" byl výborný,všichni byli moc ochotní a díky lékaři i PA při porodu se mi narodila zdravá dcera.Všem moooooc děkuji !!
22.1.2010 13:08:08
Ahoj, den před plánovaným císařským řezem jsem upadla a zlámala si ruku v rameni. Přes tyto komplikace byli všichni úžasní a báječně se s nimi nejen komunikovalo, ale i pomáhali jak mohli. Je pravda, že tak exotického pacienta, který si mimi po porodu ani nemůže pochovat tam ještě neměli. Takže chválím všechny lékaře i sestry, žákyňky...dokonce i paní uklízečku, i ta byla milá...
Na to jak jsem se bála, připadala jsem si jako v lázních. Takže já jim děkuji všem. Martina
Bára A., 2 děti
  • 
16.9.2009 20:59:44
Před měsícem jsem i já rodila v této porodnici a musim říct, že jsem byla strašně moc spokojená. Rodila nás Mudr. Kožnarová, která byla strašně milá, příjemná a totéž můžu říct i o sestřičkách, na příjmu i u porodu. Vůbec jsem si nepřipadala, že to jde "jako na běžícím pásu", prostě se mi věnovali jak to jen šlo. Kdybych si pro svůj třetí porod měla vybrat porodnici, neváhala bych a šla bych rodit zase tam!!!
ShelleyEll
31.8.2009 23:54:19
rodila jsem v čb koncem roku 2007 a bohužel se připojuji k těm maminkám, které nemají příliš dobou zkušenost. Na příjmu byla velice milá sestřička (asi žákyně) super, při přechodu na porodní box se mě ujala jiná PA, dokud jsem byla v pohodě já, byla v pohodě i ona, když ale začalo jít do tuhého a potřebovala jsem pomoci (s dýcháním, polohy, tišení bolesti)jedinou radu, kterou jsem dostala bylo "Co by jiný za takovejhle porod daly? Já jsem rodila dvakrát..." což Vám fakt pomůže, když se kroutíte bolestí.. Doktoři se u mě vystřídali dva, oba studení psí čumáci, nikdo mě neinformoval, co budou dělat atd. prostě přišel, propíchl vodu a hotovo. Šití aniž by působila injekce byla opravdová lahůdka. Po celou dobu si mě nikdo téměř nevšímal, což mi ze začátku přišlo fajn (máte soukromí), ale když šlo do tuhého, rozhodně jsem neměla pocit bezpečí, že je o mě a miminko postaráno. Kdyby se něco dělo, ani by to nezjistili-rozhodně ne včas. Sebehli se, až když jsem začala tlačit (ani jsem o tom nevěděla) a najednou to lítalo tak, že jsem nestíhala... Podotýkám, že rozhodně nepatřím mezi maminy, které si myslí, že před nimi padnou na zadek a budou je tam nosit na rukách. A ještě jedna věc:v době, kdy jsem rodila, byl na odddělení klid jako v hrobě, při přechodu na sál jsem potkala jednu maminku!Podle toho, co říkal manžel (já už jsem to nevnímala) sestry byly zalezlé v mezisálí a vesele krafaly u kafíčka, takový měly hoňky.Oddělení šestinedělí-na ženské sestry si nemůžu stěžovat, milé, ochotné..zato dětské sestřičky-to je mazec, neporadí, nepomůžou, když už z některé něco vypáčíte, druhá vám vynadá, že to je úplně blbě..naštěstí dcerka jedla a přibývala dobře, ale i tak jsem počítala dny, až nás pustí domů.Mrzí mě, že až budu čekat svoje druhé miminko, musím zase projíždět webowky a znovu vybírat porodnici. Jak to tady pročítám, žádná změna k lepšímu se tam nekoná:o(Jak ubíhají měsíce a roky, člověk na tu bolest a všechno nepříjemné zapomene, ale na to, jak s vámi jednali a jak jste se cítily, to zůstává.
kytka
  • 
1.6.2009 20:58:18
Rodila jsem v ČB, co mi nejvíce vadilo byl ten přístup - no tak jste všechny ženské a všechny rodíme nebo skoro rodíme nebo jsme odrozené, tak proč bychom se nepromenádovaly v andělích okolo s nahým zadkem, nebyly spolu ve sprchách, na monitorech, ve vyšetřovně. Prostě pohoda. Myslím, že v dnešní době by se daly ty prostory určo přebudovat tak, aby to vyhovovalo nejen technicky, ale také z té lidské stránky. Sice fajn, že mají krásné dva sály, ale další tři porodní postele jsou v místnosti, kde jsou oddělené jen plentou a polozdí.
Pokaždé když přijdete, tak vypisujete papíry i když jste tam byli včera a vypisovali jste ty samé. Doktoři se absolutně neobtěžují představit, říct co budou dělat, co dělali. Věnují se jen pacientkám, co podepisují revers - to kvůli žalobám. Jinak na vás pečou - nezeptáte-li se, máte smůlu.

Jediná dobrá zpráva byla, že byl volný nadstandard. Jinak jsem se cítila malilinkatá v tom jejich světě porodů. I když se člověk ptá, snaží se být připraven, tak na takovou mašinérii v době, kdy by se chtěl choulit do klubíčka a být v klidu, se prostě připravit ani nemůže. Semlelo mě to a to jsem si myslela, jak se nedám!
10.4.2009 23:29:19
CO SKÁČE PO VYSÍLENEJCH MAMINKÁCH ABY VYŠLA PLACENTA

Já taky ne!!! Bylo to horší než samotný porod, myslela jsem, že jí zabiju ~q~ Při druhém porodu jsem výslovně uvedla do porodního plánu i jsem to několikrát opakovala PA během porodu, že mi nikdo nic takovýho dělat nebude a břicho chci zmáčknout od ní (PA) a ne nějaká zřízenkyně nebo co to je vlastně zač!

2.2.2009 17:52:05
I já jsem rodila v červnu v ČB a určitě se to tam dalo přežít. Hned, jak mi skončila 1. doba porodní a odvedli mě na sál, jsem si mohla zavolat manžela. Měli jsme tam soukromí a k dispozici nám byla celou dobu por. asistentka. Během porodu se všichni chovali profesionálně. Sestry na šestinedělí, ale i dětské byly v klidu. Porodnice byla nacpaná k prasknutí, takže je jasné, že občas neměla některá náladu. Vy máte, ale vedle sebe to malé stvořeníčko a to vám vše vynahradí. Člověk to musí brát tak, že tam prostě není jediný a vše se netočí jen kolem něj. Negativně hodnotím to, že během mého porodu se rodilo i na ostatních sálech, personál byl vytížen a mimi mi bylo přiloženo asi na 1 min., manžel nemohl přestříhnout pupeční šňůru a miminko si ani pochovat. A ještě jedna věc, 1 sprcha a 1 WC mi přijde pro šest ženských po porodu poměrně málo. Toť moje zkušenost v ČB. Vše nebylo úplně dokonalé, ale příště tam budu rodit určitě zase...
Katka
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 265 [Dalších 245 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.