| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nestačí pouze dorovnat učitelské platy na průměrnou mzdu v ČR

 Příspěvky 110 z 28 [Dalších 18 >>]
atisa
5.10.2019 9:01:30
Bez prominutí-Váš názor. Jsem jenom ráda, že víte na co myslím...protože jinak jste evidentně nepochopila, že jsem v podstatě řekla to samé, jenom trochu oklikou a jinými slovy. Já přeci nikoho neodsuzuji, že nemá VŠ? Právě naopak, já jsem jenom poukázala, že nám a dětem to bylo tak nějak podsunuto systémem a jinými okolnostmi, že kdo nemá maturitu, jakoby nebyl a snahu řešit to pak jednotnou maturitou.Ne, že to vypovídá něco o hodnotě člověka...Možná,že Vás věk, na který jste podotýkám sama poukázala, připravil o schopnost číst mezi řádky. A to žádná škola nenaučí,zrovna jako nepředělá, co komu bylo dáno do vínku. Každý jsme šikovný pro něco jiného a jinak můžeme využít své schopnosti. Jen by to chtělo celkově tomu naslouchat a spíše podpořit co mohu posílit, ne lámat přes koleno...Ono to poručíme větru dešti tu už jednou bylo...
  • 
1.10.2019 21:34:53
Příběh.
Měl jsem známou co dělala ve škole sekretářku, na školu přišli odměny. A začalo rozdělování.
5000,- pan ředitel.
4000,- paní zástupkyně.
2500,- sekretářka
500,- bezproblémový učitel
300,- oblíbený učitel
100,- učitel.
Celkem jsme se tímto způsobem dělení bavili, člověk bude zase jen člověk a může se titulovat jak chce.
A pokud se mám něco dozvědět o školství, musím do učitele dloubnout.😝
  • 
1.10.2019 21:16:17
Vezmu jen jednu věc.
"Když vysokoškolák napíše Větnamec a vymlouvá se, že je dyslektik"
Tohle napíše člověk omezený a asi nemá cenu ani reagovat.

Ta tvoje pravidla pro pravidla, věřím že ti vyhovují ale mě ne.

Vzhledem ke stavu naší ekonomiky, stavu kdy se uvažuje no důchodu od 69let.
Zeptám se na jedno, na co seš tak hrdá, české školství vychovalo zloděje co to tady po 89 rozkradli a blbce co jim to dovolili a ještě jim k tomu cinkalo klíči.

Aha, to byli dyskektici že. Ne nepřispůsobivmus.
Rozállie
1.10.2019 14:20:10
Dovolim si podotknout, ze na SS chodi deti se ctyrkama, to jste dost zaspali dobu, kdyz si myslite, ze berou max. trojkare.
Nic proti, pokud by se ovsem s temi detmi pracovalo - nemas na to, prejdi na nizsi obor. Nic takoveho se ale nekona, ctyrkar proleza az k mature, a ehle - ta matura je nejaka tezka, ne?! No tak co, tak snizime latku, to bude prece super, kdyz bude jednickar skladat stejnou zkousku jako ctyrkar. Ono se to vyselektuje na VS.
Jo, vyselektuje - pajdak to jisti, ne. A kruh se uzavira . -)
Rozállie
1.10.2019 14:12:46
No jo, Ka, ty jsi takovy revolucionar ~t~
Chapu, co chces sdelit, me taky soucasny system vzdelavani s.. stve. Jak by se z nej asi tak dalo vyhrabat?
Ze vsech moznych debilnich reseni, je pridani ucitelum jeste docela dobrej napad.
Myslenka chvalyhodna - prilakat fakt dobry lidi. Jenze to by je nesmeli zmrsit jeste na pajdacich. Vi verejnost, co je obsahem vzdelavani budoucich ucitelu? Jsou to jen prazdne, z reality vytrzene, teoreticke definice, jeste k tomu uz roky rokouci stejne. Studijni lteratura se pouziva 30, 60 i vice let stara, a pozadavky na budouci ucitele tomu odpovidaji. Neexistuje, aby se studenti dozvedeli nejake konkretni rady, konkretni myslenky, jak s detmi pracovat. Nauci se latinske nazvy kosti, ale co napr. delat s ADHDakem, aby si ty kosti nezlamal - na to uz musi prijit sami, AZ V PROCESU, primo ve tride. Jak komunikovat s rodicem, kteremu je sumak, ze je jeho dite od rana do 17h o hladu, to se student taky nedozvi.
A tak si ucitele roky a desetileti predavaji svoje "osvedcene" rady, JAK MAJI VLASTNE UCIT - to jsou ty okraje v sesitech a puntiky za zapomenky.
A ti osviceni, kteri maji praci s detmi v krvi, si fakt zaslouzi dostavat vic penez, nez prodavacka v Lidlu (nic proti prodavackam).
Analfabeta
1.10.2019 9:19:54
Tedy to jsou žvásty, s prominutím
maturitu musí a může mít každý
-A co jako, to je zakázané?
No, zakázané to není, ale stojí to peníze a produkuje polovzdělance. Pokud by se dítě, které nemá na nároky střední školy, vyučilo řemeslu, umělo by aspoň to řemeslo. Pokud ze školy vyletí před maturitou, má jen základní vzdělání. Řemeslo neumí, středoškolské vzdělání nemá. Podle tvojí logiky bychom mu měli dát studium k úhradě. Nehledě na to, že v té škole nemuselo být, škola by mohla mít méně tříd, učitelé by se mohli věnovat někomu, kdo studovat chce a má na to potenciál.
Šanci ke vzdělání dostalo na základní škole.
Nicméně někdo dostane rozum poněkud později a při zaměstnání se vzdělání hůř získává. Lidi, co studují při zaměstnání bych podpořila, třeba odpuštěním daně z příjmu. Ale až v okamžiku, kdy to vzdělání získají, aby to někdo nezneužíval.

Bežně se tam hlásí i trojkaři,
-A co, je to proti zákonu.
Není, ale viz výše.

což je dle mého názoru jakési síto, ale boužel v závěru vzdělávacího procesu, místo na začátku.
Do školy se chodí vzdělávat ne prosívat.
Osobně budu radši, když mi Doma zapojí elektriku ten, kdo tomu rozumí a má na to příslušné zkoušky. To, že chodil do školy, mi jaxi nezaručuje, že se to NAUČIL. Stejně tak budu ráda, když mi slepé střevo vyoperuje přezkoušený chirurg a ne nepřizpůsobivý, který odchodil pět tříd základní školy.

Vidím to dnes a denně, potíže s vyjmenovanými slovy,násobilkou, ale hlásí se na gymnázium...
No co si to dovolují, hlásit se mezi nás vzdělance.
Když vysokoškolák napíše Větnamec a vymlouvá se, že je dyslektik, tak nemá psát do novin ani nemůže být učitelem češtiny. Nic mu ale nebrání v tom, aby byl jaderným inženýrem, tam potřebuje jiné znalosti. U elektrikáře s výučním listem mi chybný pravopis nevadí, pokud je to dobrý řemeslník, je to podle mne vzdělanec. Pitomec může být i absolvent vysoké školy.

A závěrem:
Tetička říkala středoškolákům polovzdelanci,dej jí panbu dobré nebe. Měla pravdu, většinou se tito lidé zasekli někde napůl cesty.
Tetička asi nikdy elektrikáře nepotřebovala, zdravotní sestru taky ne. Uklízečkou určitě hluboce opovrhovala. Přece se nebude bavit s nějakými polovzdělanci, zaseklými v půli cesty. Dej jí panbu dobré nebe.

Bohu díky je mi tolik co mi je a podobné žvásty se mě už netýkají.
To mi ale nebrání v tom produkovat ještě horší žvásty.
Konzerva
30.9.2019 9:58:33
Ka,

já taky počítám s kalkulačkou nebo přes excel, ale vždycky si ještě dělám hrubý kontrolní výpočet z hlavy. Když mám sečíst 68 + 56 + 42, tak vidím bajvoko, že to bude víc než 150. Takže když mi vyjde hodně jinej výsledek, vím, že jsem se někde přepsala. A to neuděláš, když se nenaučíš pořádně počítat z hlavy.
  • 
29.9.2019 20:45:31
Na tomto příkladě je krásně vidět podstata "problému". Nikoli "platy", ale armáda příživníků ze ziskovek - to jsou pravé problémy, které nás ve skutečnosti pálí.
  • 
29.9.2019 12:17:52

Zuzi, ono těm středním školám nic jiného nezbylo.Po americkém vzoru jsme jim pomalu vnutili, že maturitu musí a může mít každý
-A co jako, to je zakázané?

Bežně se tam hlásí i trojkaři,
-A co, je to proti zákonu.

normálně nedostali - aha použití normy, jo chlapče nejseš podle mé normy a ven.


což je dle mého názoru jakési síto, ale boužel v závěru vzdělávacího procesu, místo na začátku.
Do školy se chodí vzdělávat ne prosívat.

přispívá i podpora k přehnané sebedůvěře a žádné sebekritice,-autorka myslí i na sebe

od dospělých počínaje a děti to přebírají...Vidím to dnes a denně, potíže s vyjmenovanými slovy,násobilkou, ale hlásí se na gymnázium...

-No co si to dovolují, hlásit se mezi nás vzdělance.

_---------------------------------------------------------_

Bohu díky je mi tolik co mi je a podobné žvásty se mě už netýkají.
Lidé se kterými se v práci potkám hodnotím podle toho co umí, to jaký mají glejt mě nezajímá.
Je pravda že raději komunikuji s vysokoškoláky, tedy pokud nejsou přinuceni hrát společenské divadlo dá se s nimi vyjít lépe než středo.

Tetička říkala středoškolákům polovzdelanci,dej jí panbu dobré nebe. Měla pravdu, většinou se tito lidé zasekli někde napůl cesty.
Takže to jestli někdo má nebo nemá maturitu a nejdeli se něčemu opravdu věnovat je pro pracovní uplatnění zcela jedno.
Lepšího člověka z něj maturita neudělá.
Já bych dal maturitu všem, jen by mne pak zajímalo čím se budou mlátit po hlavách poté.
Asi už vím, asi pen....




 Příspěvky 110 z 28 [Dalších 18 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.