| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku S problémovými dětmi pomáhá ve školách už 17 725 asistentů

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 35 [Dalších 15 >>]
Bobo
  • 
30.10.2018 17:41:49
Modrásek se snaží být vtipný, i když Vás označuji za humoristu, skutečný humor je Vám vzdálený. Takových jedinců je hodně, takže Filipe, hlavu vzhůru. Asi je Vaše maximum přispívat na Rodinu.
Bobo
  • 
30.10.2018 17:37:49
Nejde o žádný výkřik novinářů. dala jsem jen odkaz pod článkem od "velké odbornice" na inkluzi. Vy ovšem melete z cesty, tak si melte.
30.10.2018 10:24:36
nechápu proč sem vkládáte staré diskuze - já umím číst:)

a s tím VUMLem byste asi pochodila spíše Vy. nerozumím proč na rodinném webu tak nenávistně opovrhujete všemi, co mají jiný názor.

a že s inkluzí nesouhlasí stále víc lidí, Vás asi zklamu, ale většině národa je to už dávno šumák a hledají k diskuzi zajímavější emotivní výkřiky našich novinářů.

Omlouvám se, ale na další odpovědi již nemám čas reagovat - musím jít učit:)
Filip Tesař
30.10.2018 8:09:06
Spíš co o tom ví skoropřísluěnice nejlepší armády světa? ~t~
Bobo
  • 
29.10.2018 17:03:17
Učitelky měly... původně jsem chtěla napsat učitelé.
Bobo
  • 
29.10.2018 17:02:20
Nikdo Vám Váš zápal nebere. V dřívější době by z Vás byla dobrá metodička VUML. Celá inkluze je omyl a naštěstí to chápe více a více občanů. Učitelé to odmítají vesměs plošně. Jen ze strachu (učitelky měli vždy strach) se tomu nuceně podvolují. Do 10 let na inkluzi budete jen vzpomínat. Vkládám střípek z diskuze o inkluzi, která se rozvinula pod článkem "Už neplatí, že na inkluzi nejsou peníze. Chybí ale asistenti a podpora pro učitele, říká Klára Laurenčíková".

Lenka
Paní Laurenčíková, vy o inkluzi asi jen přednášíte na vysoké škole, že? Běžte si to na týden zkusit a pak realisticky napište, co si o tom myslíte. Určitě byste tak více pomohla českému školství. Jsem učitelka, která vzdělává v běžné třídě dva mentálně retardované žáky, věřte mi, je to beznaděj.. jak házení hrachu na zeď. Ať mentálně retardované děti navštěvují běžné základní školy, ale prosím, ať je učí odborníci ve speciálních třídách, kteří to vystudovali a kteří to chtěli dělat, a ne my chudáci, kteří to musíme dělat, protože tak někdo rozhodl..

Odpovědět6 měsíců před
Host
Paní Lenko, mluvíte mi z duše, nikdo z těch, co rozhodli o inkluzi mentálně retardovaných vůbec nebrali v úvahu právě tento fakt, že jsem šla studovat učitelství pro běžné děti, měla jsem k tomu svoje důvody. Ale v průběhu pracovní kariéry mi někdo nařídí, že vlastně musím změnit zaměření svého oboru a když si to dobře zorganizuji a budu se hlavně snažit, tak to přeci půjde a ještě se mám tvářit nadšeně, jak je báječné, že jste na pokraji sil a valí se na vás téměř nesplnitelné úkoly, protože jste na vše sám a vše slibované vůbec nefunguje. To je… Číst vice »


Lenka
Dobrý den, děkuji Vám za odpověď. Pevně věřím, že současná vláda rozhodne o zrušení inkluze, je to moje vnitřní naděje.. jinak bych musela ze školství odejít. Jsem nadšenec, svoji práci dělám poctivě, věnuji tomu spoustu času, ale dlouhodobě se to opravdu vydržet nedá. Nejde jen o nás učitele, ale především o mentálně postižené děti, které nezažívají opravdový úspěch, nemůžou zdravým dětem konkurovat. Navíc ztrácí čas, spíš by se měly věnovat praktickým věcem – přípravě pokrmů atd. – věcem, které budou opravdu potřebovat pro běžný život.


host
Dobrý večer, nezruší, věřte tomu, že nezruší. Nikdy nepřiznají, že ten splašený kůň jménem inkluze se nepovedl. Když je takový dostatek financí, a o ty jde přece vždy v první řadě-proč prošla novela a už nyní je z poraden říkáno, že asistenti budou mít maximálně poloviční úvazky, kde jsou pouze 2 hodiny týdně pro nepřímou pedagogickou činnost. Jak se vyřeší, když dítě má nyní asistenta s maturitou a vzděláním a najednou v poradně zjistí, že tak vzdělaného, čili po novu vyšší úrovně nepotřebuje? Bude se hledat nový asistent, nebo je jednodušší stávajícího hodit do páté platové třídy ještě s polovičním…
Bobo
  • 
29.10.2018 16:48:55
Byl jste někde na misi? Že se vžíváte do role odborníka? Na nic z toho nechcete odpověď, nemusíte. Jen Vám nevěřím, že vůbec něčemu rozumíte. Vždy prezentuje jen své domněnky. Asi budete absolvent některé ze zázračných VŠ. Například UJAK, Karla Engliše, CEVRO, Inistitutu mezioborových studií v Brně, později ve Zlíně... či některé z podivuhodných škol na jižním a středním Slovensku. Jste opravdu humorista a toho se držte.
29.10.2018 14:20:52
Zcela souhlasím s Tvým názorem.

A myslím si, že Bobo ani nečetla/nečetl celý článek.

Celé šílenství kolem inkluze je dáno jen nepochopením celého pojmu, anebo extrémním zaujetím pro výkon rodičů (jen aby se náhodou mé děti nenaučili o půl slovíčka méně než ve vedlejší třídě, kde nemají "pepíčka", který škaredě píše a proto má asistenta).

Další odpor k inkluzi pak šíří učitelé (moji kolegové, teď mířím do svých řad~:-D), kteří nejsou ochotni udělat něco navíc. Přijmout nové výzvy, učit se novým věcem. Je to totiž dost lehké naučit se něco ve škole a pak to 40 let opakovat a nakonec s výčitky, co všechno mi školství udělalo, odejít do důchodu.

A vykřikovat, že socialistické školství bylo stejně dobré jako to dnešní, je jen nostalgické vzpomínání na mladá léta. Mě už taky dáááávno není dvacet a socialistické školství jsem zažila, včetně 35 dětí ve třídě, a jelikož jsem byla hodné a tiché dítko, dost pochybuju, že si učitelka za 2 roky vůbec zapamatovala moje jméno. Znám situace, kdy dysgrafiky nutili opisovat celé sešity, kdy dostávali 5 za úpravu, bez ohledu na to jestli to učivo uměly nebo ne atd. atd.

Já teda volám hlasitě - tohle pro svoje děti nechci, to teda radši "marušku" s asistentem a ve třídě dětí 20 a učitele, který ví že svět se mění.
Verily
29.10.2018 9:53:04
Jenže mícháte dohromady několik věcí.
(1) Ti asistenti nejsou jen k dětem postiženým, ty se přidělují k dětem jakkoli znevýhodněným. S horší pozorností, s pomalejším pochopením, se snadnou rozptýlitelností ve 30tihlavé třídě. To nejsou děti do pomocné školy.
(2) Před rokem 89 to byla, alespoň u nás, dost hrůza. Bylo nás ve třídě přes 40 (asi 42), v poslední lavici jsem skoro neslyšela, co se říká (tam mě posadila vyučující, že jsem byla relativně velká). Hned v prvním pololetí se zbavili dětí, které jakkoli vybočovaly (i kdyby měly jen pomalejší start), prostě šup do pomocné školy a nazdar. To opravdu nevidím jako vzor.
(3) Děti jsou nyní jiné. Tehdy byla ve školách atmosféra strachu, nikdo si nedovolil víc vyrušovat, mohlo to mít různé následky. Děti měly respekt, tak jako se rodiče báli i doma říct víc nahlas svůj názor. Dnes už tuhle "průpravu" strachu z rodiny děti nemají - a to je dobře, ta doba nebyla v pořádku.
(4) Speciální školy nikdo neruší, spousta dětí tam chodí a chodit bude. Ale nelze tam strčit dítě jen proto, že má průměrný intelekt, ale ve škole se honem nechytá a potřebuje pomoc, dozor navíc. A to je ten asistent, který by měl pomáhat celé třídě.
O integraci vysloveně postižených se tu nebavíme, ti pokud jsou jen integrovaní, mají svého asistenta a jedou podle vlastního programu, tak by snad nemuseli okolí vadit, na ně se opravdu s učivem nečeká.
Filip Tesař
29.10.2018 8:17:48
Vy si válku představujete jako hraní na vojáčky, nebo možná jako střelnici, kde váš manžílek zalehne a postřílí pár teroristů.~;)
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 35 [Dalších 15 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.