| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Drsný trest? Maminka odebrala své dceři všechny věci.

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 36 [Dalších 6 >>]
Tante Bante
23.6.2018 11:22:44
Ne, to je Válka s Mnohozvířetem, myslím tak se to jmenuje, z Ústí nad Labem, to je jiná. Tohle, co myslím, je o budoucnosti. Je tam přesně tohle stejné, "vezmu ti všechno a tupou tvrdou dřinou pak postupně dostaneš něco zpátky", je to dobrý, zajímavý pro mě, jak na to přišel.
Dana
23.6.2018 7:51:38
Myslím si, že odebrání věci či věcí docela dobře funguje. U nás třeba nejlépe funguje odebrání mobilu a zákaz počítače.
Lei
22.6.2018 22:48:59
Hnědáci a bělouši? Jak se nahřívají u teplometů?
Lei
22.6.2018 22:47:33
Když on výchovný ústav už nic moc nevychová. Stejně tak jako se v kojeňáku nekojí.
Bobo
  • 
22.6.2018 19:21:03
Co jste studovala? Pravděpodobně některou z dnešních "pavěd", tedy sociální pedagogiku na 100 + 1 způsobů. Jaké máte životní zkušenosti? Co jste za svůj život vybudovala? Pokud se něco chcete dozvědět o výchově, nechte se minimálně na rok zaměstnat ve výchovném ústavu. Potom Vám možná dojde, že bez odměn a trestů se nepohnete dál. Nakonec zhruba 100 tisíc osob, které za život prošly našimi věznicemi, jistě má slova potvrdí. Na jedné straně je motivace odměn a pokud se nechováš v souladu s pravidly a nepomůže například napomenutí, přichází trest. Stejně tak i v silničním provozu je za provinění (přestupek) trest. Nebo tisíce lidí denně porušující pravidla silničního provozu budete vychovávat jen domluvami???
Tante Bante
22.6.2018 16:03:18
Jo, a ještě..odměny a tresty ve výchově nefungují. Nefunguje trest jako odplata a odměna jako úplatek. Ale někdy je potřeba změnit rámec a může to být i velká změna. V jiném rámci se pak složky jinak poskládají, pokud ještě nejsou tak srostlé a ztvrdlé, že se to jen na prach rozsype.
Tante Bante
22.6.2018 16:00:59
Příčina u šikanování je probádaná. Píše o tom Kolář, ale samozřejmě nejen on.
Osobně mi přijde celkem divné dávat takové věci na FB, připadá mi to zvrácené, jenže na FB se dává kde co. V podstatě si asi umím představit i motivaci té paní (motivaci ke zveřejňování).
Teď mě napadlo, že o tomhle je vlastně i jedna knížka od Párala (sic!), jenže si nemůžu vzpomenout, jak se jmenuje, je to něco, co má kabát sci-fi, odehrává se to v budoucnosti. Sýrovohovězí zmrzlina :-).
Lei
22.6.2018 13:09:22
Nadpis možná výstižný, ale provedení trestu? Dopatrat se příčiny, proč si dítě vyleva vztek na jiném, není důležité? Nemusí to přece být jen oprsklost, ale příklad v rodině, frustrace z něčeho, strach...být “zlý” na druhé, když je mi samotnému ouzko, přece není nic nového... Navíc vůbec není jasné, jak dítě lpí na věcech, no, jestli mělo v pokoji binec non plus ultra, tak se mu možná uleví a spraví se i situace ve škole ~k~.
Bobo
  • 
22.6.2018 10:25:49
Oprava, kam se dostaly. To jen pro rozlišení, kdo je blbý v ČJ a kdo je blbý v ČJ a maskuje to dysgrafií. A nepiště mně, že tomu nerozumím.
Bobo
  • 
22.6.2018 10:22:45
Nadpis je dostatečně výmluvný. Kam se dostali státy jako Francie, Kanada, ale i Spojené království a USA můžeme sledovat v reálu. Lidé, co vyrůstali bez limitů v dodržování pravidel často v dospělosti selhávají. Věřím asijským zemím. Zcela jiná výchova, výchova k cílevědomosti i poslušnosti a úcta k autoritě rodičů a prarodičů mají výsledky. Nejlepší školství najdete právě v Asii. Najdete zde lidi, co ovládají nejvíce jazyků čínština, (tou mluví běžně lidé od Číny, přes Vietnam, Malajsii, Singapur, Indonésii...), angličtina, mnohdy francouzština... Arabové kromě arabštiny mluví mnohdy stejně dobře francouzsky, dále opět anglicky, španělsky...Jen Češi se nedomluví většinou nikde. Ale každý zde má ADHD, či patří mezi nějakou odlišně orientovanou minoritu, která si uzurpuje další a další požadavky. Užijte si svět, který se rozpadá, drolí a eroduje. Rozpadá se na mnoho fragmentů, které se prakticky nedají řídit, usměrňovat. Začíná to početnými stranami v parlamentu a končí neschopností se bránit invazi nelegálních migrantů.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 36 [Dalších 6 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.