| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku "Vlčí děti" z Klatovska mají vědomosti i bez školy

 Příspěvky 110 z 79 [Dalších 69 >>]
susu.
3.8.2017 6:55:51
Jentak, myslím si, že není správné říkat, jak vychovávat děti, ale žy by nám mělo být jasné, jak je nevychovávat.

"Líbilo by se mi víc, kdyby táta Mlčoch postupoval jako tuším mormoni - v určitém věku musíte jít ven, mezi ostatní lidi, tam pobydete, rozkoukáte a rozhodnete se, jak chcete žít. A měl by jim v tom pomoci."

Souhlasím. Cílem výchovy je i to, že to dítě má obstát ve světě a má si vyzkoušet, jak chce žít ono samo. A rodič na to má dítě připravit a ne mu to co nejvíc zkomplikovat.
jentakj
2.8.2017 14:20:35
Susu

On si mohl vybrat, jak chce žít, ale svým dětem tu volbu svou výchovou naprosto znemožnil.


Ano, tohle jsem si taky říkala. On volbu měl a ví, co znamená žít většinově a jak se postarat, oni to neumějí.
Jenže na druhou stranu - můžeme někomu říkat, jak má vychovávat své děti? Co když to pak dopadne tak, že dítě musí mít ten a ten sestřih, toto oblečení, tímto se musí zabývat, protože společnost ví, co je pro něj nejlepší...............
Já fakt nevím - taky říkám dětem - v jeskyni u studánky žít nechci, jestli vy ano, tak fajn, až dospějete, ale do tý doby považuju za nutný vás připravit na žití v současné společnosti.
Jenže u těch Mlčochových - těžko říct, kam povede současná společnost a jestli my jsme adaptabilní a nebo spíš ti Mlčochovi.
A mezi námi - mluví se i dost veřejně o tom, že jak vypustí dítě z dětského domova, taky neví, kudy kam. Líbilo by se mi víc, kdyby táta Mlčoch postupoval jako tuším mormoni - v určitém věku musíte jít ven, mezi ostatní lidi, tam pobydete, rozkoukáte a rozhodnete se, jak chcete žít. A měl by jim v tom pomoci.
susu.
2.8.2017 13:55:29
jentak, co nepořídit 11 dětí, když žiju z dávek a nemám ani kde bydlet?~d~
susu.
2.8.2017 13:54:37
Z těch Mlčochových kluků jeden i utekl, ale vrátil se, protože se prostě neuměl zařadit mezi normální lidi. Vypadá divně, chová se divně, má divné názory, neměl kde bydlet, neumí skoro mluvit, neumí nic moc, co by ho živilo,... naprosto odepsaný. Otec všem těm dětem zničil život. On si mohl vybrat, jak chce žít, ale svým dětem tu volbu svou výchovou naprosto znemožnil.
jentakj
2.8.2017 9:59:15
Susu - ale myslím, že my nedokážeme rozhodnout, co je pro ty děti dobře. Ani ony to teď vědí. To až za čas, až dospějí a získají zkušenosti. U těch Mlčochů - tam říkali, že otec má právo veta a je velmi autoritativní. Takže ta holka, co měla svý vlastní dítě, prostě může žít v područí a nebude schopná a ochotná se z toho vymotat. Kdyby to chtěli jinak, tak asi větší šanci měli ti kluci - ale zas tam bylo zřejmý, že na nich vlastně leží živení celý rodiny v cizině - hráli na různé nástroje. Takže asi budou mít problém opustit rodinu, protože by je odsoudili k ještě větší chudobě. Já fakt nevím, co by pro ty jejich děti bylo nejlepší.
jentakj
2.8.2017 9:55:58
Susu - ale ta rodina s tím lepším domem - tam psali, že to stálo 800 tis. - ty peníze neleží na ulici, takže když nemáš, tak máš starou maringotku obestavěnou tak, jak je třeba a svépomocí. A asi i z materiálu, co se kde najde. Pokud žijí z dávek, tak to je dle mýho jen na základ.
susu.
31.7.2017 12:55:24
Nejsem, jen si právě myslím že ti rodiče ty děti vlastně trápí. Mluví o vzájemné lásce a dětem ani vlasy neumyjí.
  • 
31.7.2017 12:22:03
Nejvíc mi připadá, že nemáme žádné starosti, když se staráme o ostatní.
Ať si opravdu každý děla co chce, pokud neškodí ostatním a netrápí rodinu.
"susi" nejsi sociální pracovnice z Klatovska?
susu.
31.7.2017 10:03:20
Tipuj si, co chceš.~:-D
Andý
31.7.2017 9:50:57
Susu, to vzdělání vám slouží hlavně k tomu, aby jste mohla mít vždy poslední slovo a hlavně naprosto nerespektujete jiný názor, jen ten váš je ten nejsprávnější. Docela by mně zajímalo, jaký máte obyčejný lidský životní přehled z života v malé vesničce. Typoval bych vás na brouka Pytlíka.
 Příspěvky 110 z 79 [Dalších 69 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.