| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Poradna: Dítě samotné v autobusu

 Příspěvky 110 z 31 [Dalších 21 >>]
23.1.2016 13:34:42
Přesně.
23.1.2016 13:33:03
Podle mě to přeháníte a v dětech akorát zbytečně živíte strach.
22.12.2015 19:33:01
Tak právě ty dvě hodiny po dálnici jsou nejmenší problém. Pokud je to dálkovej autobus bez mezistanic, nemůže dítě vystoupit špatně. A pokud je to SA, můžeš poprosit stevardku, aby na dítě trošku dohlídla.
marama
  • 
22.12.2015 15:01:43
Analfabeto doporuciji, abys znovu precetla muj prispevek vyse a pak se teprv navazela. Psala jsem: "Neodsuzuji mamy, ktere sve deti samotne pousti, leckdy to asi ani nemohou zaridit jinak..." Kazdy mame pravo na svuj nazor. Muj nazor je ten, ze kdyz to pujde, tak vzdy radsi doprovodim. Samozrejme je naucim prechazet silnice kdyz pujdou samy na krouzek, ale samotne 8 lete dite bych do autobusu, ktery pojede dve hodiny po dalnici proste neposadila. Muzete dat duveru svemu malemu diteti, ktere beznou situaci pravdepodobne zvladne, ale date duveru take vsem ostatnim lidem a ridicum?
22.12.2015 11:43:08
Vzpomínáte na Honzíkovu cestu? Hlavní hrdina chodil do školky a v pohodě to dal. Anebo hlavní hrdina Martínkovy čítanky. Jsou mu čtyři, běžně chodí sám nakupovat, a když cestou potká šestiletou Helenku a má zrovna v zoubku díru, Helenka ho odvede k zubaři. Šestiletá Hanička z Alenčiny čítanky zase hlídá brášku - batole, zatímco maminka celé odpoledne lítá po nákupech. Jasně, dneska je jiná doba, a kdybyste poslali předškoláka samotného na nákup, pošlou na vás sociálku. Dcera také začala jezdit sama na trénink (cca 5 zastávek tramvají) až od devíti let. To, že to dřív bylo normální, je ale důkaz toho, že když jsou děti vedené k samostatnosti, zvládnou se o sebe postarat.
20.12.2015 17:42:33
No, že by bitvy přímo vedly, to snad ani ne. Bojovali v nich a dnešní patnáctiletí by bojovali taky, kdyby jim nic jiného nezbývalo :) Dneska ovšem mají šanci dožít se víc, že třiceti.
20.12.2015 17:42:16
@marama: "I v zahranici je tech 12 let vnimane jako vek, kdy teprve muze byt samotne doma nebo chodit samo do/ze skoly, do krouzku atd."
Hmm... kde jste to slyšela? Já sama jsem coby dítě dojížděla vlakem nebo autobusem do sousední obce do hudební školy v 7 letech a mé děti (žijeme v Německu, ve velkoměstě) se snažím vychovávat k samostatnosti stejně tak jako kdysi mí rodiče mně. Můj syn začal dojíždět sám na sborové zkoušky na konci první třídy, od poloviny 2. třídy se vrací i sám domů. Pokud člověk má víc než jedno dítě, jinak to přece ani nejde. A vlastně je mi líto kamarádů našeho staršího syna, kteří jsou ještě ve 3. třídě kočírován svými přestarostlivými rodiči do-ze školy, i kdybby mohli jet čtyři zastývky tramvají. A ty dobrodružné cesty ze školy domů (podle přítomných kamarádů )trvající za normálních okolností ca. 4 minuty se protáhnou někdy i na 25 minut podle dobrodružných nálad ostatních). A to všechno není důvod pro to, abych našeho 9-ti letého syna vybavila např. mobilním telefonem.
JanaKá
20.12.2015 9:46:12
Dobrý den, chápu vaši úzkost, každý jsme prostě jiný. Ale napadlo mě, jestli by vám nepomohlo děti nenápadně zpovzdálí pozorovat a zjistit tak, že to krásně zvládnou sami :-)
Helena, tři dospělé děti
  • 
19.12.2015 21:16:07
Já jsem jezdila od 9 let sama 150 km vlakem za babičkou s přestupem v Olomouci, moje děti jezdily od 10 let 200 km přímým autobusem za svými prarodiči. Moje první vnučka má 9 roků a jezdí městskou dopravou na kroužky přes celé město. Ono je totiž důležité děti pořádně poučit a důvěřovat jim. A kromě toho mají přece dneska mobil, ne? Dříve vedly děti v patnácti letech bitvy, dneska je mají maminky za zadkem do třiceti.
Líza
17.12.2015 15:47:15
Budou pro tebe vždy na prvním místě? To je chvályhodné, tak to má být. V tom případě doufám, že z představ o tom, jak jim budeš neustále za zadkem, ještě vyrosteš, protože to není v jejich zájmu, maximálně tak v zájmu matky, která neunese trochu nejistoty.
 Příspěvky 110 z 31 [Dalších 21 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.