| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Partnerský vztah: 5 věcí, na které nezapomínat, i když jsme rodiči

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2125 z 25 
  • 
31.7.2015 10:50:58
Napsala jste to presne tak, jak bych to napsala ja.U nas je problem, aby si babicka vzala obe deti na vikend jednou za mesic, natoz na tyden, abychom si mohli vyrazit na dovcu.....
jentakj
31.7.2015 10:23:12
Já jsem taky typ, co to musí pořešit /pohádat se/ hned. Jak to v sobě budu dusit, tak večer bouchnu jak sopka. A nemyslím, že by to děti nějak ovlivnilo - sice se pohádámem, ale nádobí nelítá, sprostý slova a invektivy taky ne. Tak co. Děti vědí, že už to bouchlo a je třeba pročistit vzduch, no a pak se jede dál a všechno dobrý. Co je na tom špatně? Lepší než když se rodiče teda nehádají, ale když usnou děti, nebo si myslí, že už spí, tak se hádají a pomalu každou noc mají tichou domácnost - a napětí by se dalo krájet.
To zažil doma manžel a já taky - rodiče si snad mysleli, že my děti jsme totální blbci - jen to bylo horší, protože jsme nevěděly, o co přesně jde.
Viola
31.7.2015 9:53:20
Pokud žena muže (čistě teoreticky) pořád dokola zdvořile žádá, aby sklenky nedával na okraj stolu, na okraj linky, protože batole tam dosáhne a shodí je... a hází tím hrách na zeď, muž sklenky staví kam ho napadne (a podobných maličkostí je v domácnosti milion), tak ve chvíli, kdy žena další špatně odloženou sklenku včas nedohlídá, batole ji shodí, střepy všude, na stole polité umazané papíry či dokumenty, které jsou pro ni důležité, batole se řízlo, teče mu krev a křičí, barevný sladce lepivý obsah sklenky (nebo smrdící pivo nebo mléko, které pak smrdět bude)zatéká do koberce/pod linku/kamkoli/ a ona se na to bezmocně dívá, protože nejdřív se stará o batole a muž je, jak jinak, v garáži, takže důsledky své nepozornosti neřeší... tak si dovedu docela dobře představit, že žena, unavená z potřeby být neustále ve střehu co kde vyvede batole a zároveň z péče o další děti (které si babičky nevzaly týden na pohlídání nikdy a na jeden den loni) vypění i kvůli skleničce a nebude si téma v sobě dusit dalších šest hodin do večera než usnou děti, aby v klidu a bez hádky opět marně žádala muže o trochu inteligentní odkládání skleniček.
A neumím si moc představit, jak to dělají manželé v rodinách, kde "se nehádá před dětma", takže svoje vyhrocené emoce v sobě suší několik hodin, než přijde vhodná příležitost se pohádat. Hádka je přeci vždycky z naštvání.
Nevede tohle tvrdé potlačování a ovládání emocí za pár let k infarktu? Chápu ovládání emocí v práci nebo k cizím lidem, k šéfovi člověk nemá citové vazby a nespí s ním, klidně se může odreagovat vnitřní větou, že šéf je debil, což u manžela nejde.
Hrozinka
  • 
31.7.2015 9:29:28
No, ono je to cele takove naivni :-) Takova roztomila teorie, ale s zivotem to nema moc spolecneho. Autorka si koleduje o nejakou hezkou zivotni lekci .-)
Vic deti, (k tomu treba lehce vybocujicich z prumeru, lhostejno v jake zalezitosti) min penez (ty aktivity v clanku jsou docela zavisle na financich, hlidani deti, vzdelavaci akce, pobytove vikendy), nejake starosti v praci, k tomu treba dlouhodobe nemocny senior ... autorka zkratka popsala tak trochu bezstarostny zivot na ruzovem oblacku. Ale iluze musi byt, bez nich by byl zivot jen hromada starosti :-)
Tizi
31.7.2015 8:37:36
Children off-week mě docela rozesmálo, protože my máme letos společnou dovolenou, pak dovolenou já + dítě, pak manžel + dítě (pak tedy i dítě u babiček) a tu rozdělenou dovolenou máme právě z důvodu, abychom pokryli prádzniny, to autoři článku vážně předpokládají, že má většina rodin ochotné prarodiče, které ty děti hlídají během nejrůznějších prázdnin a ještě týden navíc, aby mohli jet rodiče někam spolu?

Jinak samozřejmě některé věci zmíněné v článku běžně děláme, v rámci - když už používáme tu angličtinu - common sense, tedy je jasné, že se nehádáme před dítětem a že když mám nějaké výtky k manželovi (nebo on ke mně), tak to řeším, když dítě spí.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2125 z 25 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.