Renko, tak tohle by bylo téma na možná zajímavou samostatnou diskusi. Ono z mého příspěvku to možná vypadalo, že o v principu odsuzuji, ale spíš jde o ten kontext, kdy jsem to vnímala opravdu spíš negativně. A třeba moje kamarádka taky. Prostě paní organizovala pomoc opuštěným stařečkům v rámci komunity, sama si z toho vybrala 3 stařenky s velkou vilou, kde byly jediné majitelky a bez přímých dědiců a zbytek, kde nebylo co získat, přerozdělila ostatním. Ona sama měla velký RD, paní tam měly oddělené pokoje. Ona nakonec tedy organizovala pomoc i těm bez majetku, jen tam posílala jiné. A posílala je tam, protože v komunitě měla velké slovo a málokdo si troufl jí odporovat. Moje kamarádka se do té komunity začlenila jako konvertitka, chtěla v dospělosti pokřtít a tak nemohla odporovat. O tom, kdy bude pokřtěná, rozhodoval kněz, ale na toho měla velký vliv právě tahle paní a tak kamarádku dirigovala, že jí zajistí dřívější křest. Kamarádka v tom viděla spíš určitou faleš, jak sama říkala. Já nejsem komunitní člověk, vyprdla bych se křest i komunitu
Ale zas je jasné, že paní byla aktivní a pracovitá a celé to zorganizovat ji jistě stálo hodně úsilí a nakonec to přineslo majetek na dnešní ceny za mimimálně 15, spíš 20 melounů. Líný a pohodlný člověk se na to vykašle a radši bude chudý a nebude holt "falešný". A kdyby baráky propadly státu, tak to je asi nejhorší hospodář. Ty její děti v tom bydlí a všechny mají několik dětí.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.