| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Otázka Odpověď

Kyretáž

15.12.2010 1:49:40   Ina
Prosím naléhavě o radu
Nález cytologie zjistil vysoce rizikový HPV, v hrdle děložním výrazné reaktivní buněčné změny-ASC-US,metaplasie

Nyní mi bylo doporučeno odstranění IUD,jsem již déle po menopauze,proto zákrok bude proveden po instrumentálním rozšíření hrdla děložního,které je již silně pro zákrok neprostupné,s následnou kyretáží.
(Tento zákrok mi byl indikován novým lékařem,ke kterému jsem přešla po změně bydliště, a neměl v té době k dispozici žádnou dosavadní dokumentaci,(kterou předchozí neodeslal)

Mám obavy, jestli vpodstatě násilné rozšíření hrdla a kyretáž za těchto okolností nepodpoří nádorový růst změněných buněk v hrdle děložním.
Podotýkám,že nemám, a ani jsem neměla žádné gyn. obtíže v souvislosti s ponechaným IUD, ten zákrok má být proveden jen vzhledem k postmenopauze,jiná indikace ke kyretáži není

Předchozí lékař mi řekl,že mě výhledově stejně čeká konizace čípku, nebylo by vhodnější vzhledem k nálezu cytologie teď do toho zbytečně násilně nezasahovat a ostranění IUD provést potom?

Prosím o radu, na zákrok mám jít asi za 3 týdny,a mám z toho obavy
Děkuji
Názory k dotazu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

(C) 1999-2020 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.