| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsme pekli chleba

 Celkem 8 názorů.
 Kočulka 
  • 

receptík 

(28.7.2004 15:20:05)
Taky jsem zkoušela péct chleba, docela voňel, vypadal dobře, ale měl takovou trochu "buchtovou" konzistenci. Byl moc nadýchaný, myslím, že chleba by měl být trošku pružný, takový žvýkací:) nebo jak to říct. Kde dělám chybu? Máte někdo dobrý recept na chleba se slunečnicí, sezamem atd? Nebo jakýkoliv dobrý chlebík?
 kobliha s koblížkem Kubíkem 


Re: receptík 

(28.7.2004 22:38:13)
Zkus www.recepty.cz
Zadala jsem ve vyhledavaci "chléb" a vyplivlo mi to: Bleskový chléb, Domácí chléb, Domácí chléb II., Chlebové bochánky podle Taru, Domácí chleba v zahraničí, Kukuřičný chléb, Grahamový chléb, Žitný chléb, Bylinkový chléb...
 Caty 
  • 

Re: receptík 

(9.9.2004 9:58:07)
Ahoj Kočulko,

jak tu už někdo píše, je třeba použít i žitnou mouku, protože jsem jí nemohla sehnat, použila jsem žitnou celozrnou.Pokud chceš, v pekařství se dá koupit i chlebový kvásek, v obchodě mají i hotové chlebové směsi. Chce to nějaký ten experiment :-) Hodně štěsí.

Caty
 Zdenda 
  • 

Povzdechnutí 

(29.7.2004 11:12:51)
Jé, škoda, že jsem z Prahy a ne z Tábora. Hned bych k vám chodil do školky. U vás musí být bezva legrace :o).
 Yukona 
  • 

chleba 

(1.8.2004 21:47:18)
Chleba i rohliky pecu kazdy tyden, nekdy i dvakrat. Neni to ze by mne to tak bavilo, ale nouze naucila Dalibora housti a mne peci housky jak rikavam. Nicmene, i lidi co prijedou z Ceska tak rikaji ze pecu lepsi chleba nez cesti pekari. Predevsim, do chlebase musi davat krome bile mouky i mouka zitna, jinak je to prakticky jenom veka....dal osobne vynechavam ten ocet. Davam na 2 salky zitne moukt 6 salku bile a nejvetsi trik je v tom poradne propracovat testo a hlavne odhadnout kolik vody tam dat aby testo bylo..jak rikam prijemne na ruce. Takze: 2 hrnicky zitne mouky
6 hrnicku bile
kvasek(ja nedelam kvasek, tady jsou rychlokyprici kvasnice, ktere jenom nasypy do suche mouky ale jak je to u vas to nevim
kmin
sul
voda

Musi se nechat kynout v mise aspon hodinu
Pecu v plynove troube na nizkych plechach 2 bochniky pri teplote 350 C, urcite v elektricke je to stejne.
Je to vynikajici chleba,pokud ho dobre udelate!
 Svetlana. 


Re: chleba 

(2.8.2004 8:54:42)
Pridavam sa, tiez peciem chlieb viackrat za tyzden (podla spotreby) a nedam dopustit na tento nas recept na zemiakovy chlieb pozri link POPRADSKY CHLEBIK.

muku davam viac-menej "hocijaku", fakt je najlepsie miesat tmavsiu psenicnu muku, raznu (zitnu ???), hocijaku celozrnnu, spaldovu (dinkel po nemecky) ... teda nedavam vzdy vsetky druhy naraz, ale ako pride :-) Vacsinou zmiesam dva druhy v pomere 1:1, prip. 1:2, ale fakt je to viac menej jedno.
A kvaskom nerobim ziaden "cirkus", iba roztopim vo vode drozdie a okamzite miesim s mukou.

Manzel teraz robil nejake experimenty s mnozstvom vody, chystam sa o tom cosi viac napisat .-)
 Šárka K 
  • 

Pečeme chleba 

(9.8.2004 8:23:59)
Milé maminky a tatínkové i já ráda peču chleba, je to něco jiného dokonce mám i na to pomocníka tzv.domácí pekárnu. Pokud chcete se dozvědět bezvavadné recepty podívejte se na tuto stránku:http://rezepte.marions-kochbuch.de/ snad vám nebude vadit, že jsou v němčině. Všechny vás srdečně zdraví Šárka K
 Robert, 1cipís  
  • 

Chlebík 

(24.8.2004 21:58:09)
No super nápad, úplně vidím před očima, jak byli cipískové nadšený - víc takových hezkých nápadů :o))

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.