Martina, 2 kluci |
|
(1.4.2023 12:06:58) V plánu bylo nasázet jahody, vyzehlit/poskládat horu prádla (slečna se učí na maturitu a já nějak dlouho doufala v zázrak 🙂), dosbírat klacíčky po stříhání stromů (větve uklidili muži). Zatím mám zaděláno na chleba, umleto a namícháno na holandské řízky, peču jablečnou bábovku pro kluky, totéž s semínky, rozinkami a čoko kousky v srnčím hřbetu pro manžela, budu nakládat maso na tikka masalu. Ať žije produktivní prokrastinace
|
Stáňa * |
|
(1.4.2023 12:34:55) Já budu sundala chvoji z jahod. Jinak na zahradě nic, je úplně podmacena.
|
|
TaJ |
|
(1.4.2023 12:59:03) Martino, dala bys prosím recept na jablečnou bábovku? U nás se teď toho sladkého pečeného sní hodně, včera jsem upekla mazanec a už je ho jen půlka, štrůdl musím uchránit na zítřejší návštěvu. Šlehačková bábovka byla posledně v podstatě za dva dny pryč...tak hledám nějakou inspiraci
|
Senedra |
|
(1.4.2023 13:37:53) TaJ, u nás je velmi oblíbená kefírka. Tu bych mohla péct co týden
|
TaJ |
|
(1.4.2023 13:47:47) Senedro, no, já už snad od ledna peču co týden mazanec, plus občas ještě něco k tomu...dáš recept na kefírku? U nás minule měla úspěch ta šlehačková a ještě je s ní tak málo práce - jen do mísy nalít šlehačku, přidat celá vajíčka, cukr, mouku, prášek do pečiva...a do půlky kakao, byla nádherně vláčná.
|
Beat |
|
(1.4.2023 13:52:19) Vranice..” Bezlepkářům dělám korpus pod cheesecake z mixovaných bezlep. ovesných vloček a mandlí nebo ořechů. Sice to není dia, ale určitě bez cukru. Trochu se to někdy drobí, ale vždycky chutnalo a snědlo se to.”.. díky za tip. Víceméně jsem to tak udělala, jen jsem nekonec v Bille ulovila Sugar Free Fibre Bisqiut a ty jsem k tomu pridala. Už je v troubě, bude dobry. )
|
|
Senedra |
|
(1.4.2023 13:55:14) 3 vejce 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek moučkového cukru 1/2 Hery 2 lžíce kakaa 2 hrnky kefíru 2 lžičky jedlé sody Lze ještě : oříšky, mandle, rozinky....
V míse se promíchají suché suroviny - mouka, cukr, kakao, jedlá soda a přidá se - vajíčka, rozpuštěná Hera a kefír ( já mám větší skleničku na 1/4 litru, tak rovnou dávám půl litru kefíru- jedno balení). Důkladně se vše rychle promíchá, mohou se přidat oříšky, mandle, rozinky... Těsto se vyleje na vymazaný a hrubou moukou vymazaný plech a peče se cca na 170 asi 20-25 minut. Po upečení lze ještě ozdobit polevu - buď citronovou ( tu dělám od oka - několik lžic cukru moučka, lžíce citr. šťávy a jedna lžíce horké vody) nebo čokoládovou ( čokoládu na vaření z Lidlu rozehřeju s Herou). Když dělám čokoládovou polevu, tak jí ještě posypu barevným sypáním.
|
*Kate* |
|
(2.4.2023 15:01:43) Tak jsem to upekla, s citronovou polevou ( kterou jsem udělala moc řídkou, ale neva). Moc dobré, díky za tip!
|
|
Stáňa * |
|
(2.4.2023 15:06:02) Dnes ráno jsem pekla tu tvarohovou bábovku od TaJ. Přidala jsem do ní kousky hořké čokolády. Je moc dobrá 🙂 Dala jsem ji i studené trouby a vyběhla pěkně. Myslela jsem, ze vezmu zítra kousek do práce, ale asi nebude co vzít 😃
|
|
Rodinová |
|
(2.4.2023 15:19:23) Taky mame kefirovou oblibenou, delam uplne stupidni recept:
250 g hl mouky, 1/2 l kefiru, 100 g mouckoveho cukru, 4 lzice kakaa, deci a pul oleje, 1 a pul lzicka sody, fertig. Zadny vejce.
V receptu je teda 200 g cukru, ale ja pulim vzdycky. Dovnitr obmenuju brusinky, svestky, orechy, cokoladu, kokos… tim ze je to min sladky, suseny ovoce davam vzdycky.
|
*Kate* |
|
(2.4.2023 15:38:25) Bez vejce? Zajímavé.
Tady ta od Senedry je hodně hutná. Většinou dávám míň cukru, než chce recept, rady jsem to dodržela a je to akorát. Přidala jsem rozinky a zbyteček hořké čokolády.
|
Rodinová |
|
(2.4.2023 15:49:12) Jojo, neverila jsem taky, nez jsem poprve upekla. Kefirovky byvaji hutne, tahle je lehci a vydrzi dlouho vlacna. Tak treba priste
|
|
|
|
|
|
|
Martina, 2 kluci |
|
(1.4.2023 15:07:21) TaJ, je to nouzová, protože v robotu kyne těsto na chleba a mě se fakt nechtěly šlehat bílky, tedy jsem hledala něco, kam se vejce jen vrhnou. Teď ji jím a je fajn. https://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/jablecna-babovka.html
Jinak dělám jablečnou tak, že vyšlehám 5 vajec s 300 g cukru do pěny, do toho olej (musí být bez laktózy, jinak klidně olej+smetana) a 250 g mouky s prdopeč. Na závěr 300 g strouhaných jablek. Je proměnlivá - s kakaem je hnědá, s rozinkami, skořicí a vlašáky je podzimní, se směsí semínek a brusinkami je fitness pro MM , na plech s čoko polevou je klasika univerzální "placek" přijatelný pro děti. Zůstane dlouho vláčná, příjemně voní, prudiči v ní nic nenajdou, je homogenní.
|
|
|
|