holkamodroočka |
|
(9.6.2022 16:52:10) Prosím o polopatický recept, včetně gramáže, jak udělat opraženou strouhanku na másle, aby se s tím daly posypat knedlíky. Sladí se to nebo se to smíchá s cukrem až po opražení? Díky moc
|
Okolík |
|
(9.6.2022 17:13:00) Kousek másla a strouhanky kolik potřebuješ na pánev. A pražit na střední teplotu, hodně míchat, aby se to nepřipálilo. Obojího přiměřeně. Mňam, kdysi jsme si to dělali na květák, tedy naslabo, takže bez cukru.
|
holkamodroočka |
|
(9.6.2022 18:01:52) A lze toho udělat víc a po vychladnutí uschovat? Mám strach, aby to nežluklo...
|
Monika |
|
(9.6.2022 18:14:19) No,to by asi zluklo,to bych neskladovala.Je to hotové rychle,tak raději pokaždé čerstvé.Leda snad zmrazit,ale nemám zkušenost ...
|
|
|
|
Monika |
|
(9.6.2022 18:12:36) Nedávno si dělal syn,sám podle " návodu",co si našel na netu (konzultaci s babičkou odmítl jako zbytečnou a já to nikdy nedělala),dál na pánev i cukr,trochu to zkarmelizovalo a vypadalo to a vonelo úžasně
|
|
LadyP |
|
(9.6.2022 18:24:15) Dělám na másle, na přiměřenou teplotu, míchám, aby se to nepřipálilo, jestli je hotová poznám podle vůně. Dávám na bramborové šišky, je to mňamka.
|
|
|