Rodinová |
|
(29.4.2022 9:25:15) Delali jste a mate osvedceny recept?
Budu delat, neco jsem si precetla, ale jestli vyrabite uz leta s uspechem a ohromujete okoli, tak prosim sem s receptem
Dekuju moc.
|
vlad. |
|
(29.4.2022 11:14:31) Recept nemam ale rebarboru miluju! Doma jsme delavali kompot, kolace. Ani nevim, kde bych rebarboru koupila, vyjimecne ji maji na trhu.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(29.4.2022 11:21:01) teď mají rebarboru v lidlu... nevím teda za kolik, na chutney to asi nebude, ale na koláč ji asi koupím
|
Koníček mořský |
|
(29.4.2022 11:34:36) Chutney taky nevím, my ty různé šmakulády moc nekonzumujeme. Ne, že by nám nechutnaly, ale nestíháme je jíst z důvodu jiných kvalitních surovin, které nepotřebujeme doplňovat. Navíc jsme tak nějak pokrmově jednoduchý - Itále, Francie, Čechy. Ty překombinované orientální a východní nemusíme. Ale připomněli jste mi, že se blíží čas rebarborového koláče. Kompot taky dělám, ale taky ho moc nestíháme sníst. Mám óóóbrovskou rebarboru, kterou si hýčkám hnojem. Původně z výprodeje v Baumaxu. Tak kdyby někdo chtěl, až půjde okolo...
|
Rodinová |
|
(29.4.2022 11:42:19) Smakulady, nekvalitni? CO je nekvalitniho na domaci rebarbore, cibuli, zazvoru a nejakym koreni oproti prumyslovy tatarce treba. Kolac, dzem, ano, chci zkusit i neco naslano, uz jsem to delala s aronii, ke grilovani a i syrum moc dobry. Zkus taky a neprud
|
Koníček mořský |
|
(29.4.2022 12:06:49) Však já se do šmakulád nenavážím. Jasně že ty domácí jsou kvalitní i chutné. Ale my je prostě nestíháme jíst, protože máme takové dobroty - králíky, jehněčí, zvěřina, kuřata z farmy, domácí slepice..., že mi je líto je "přetloukat" chutneym, když jsou tak chutný samy o sobě. Maso grilujeme na ohýnku ze dřeva a to z toho dřevního čmoudu tak dobrý, že k němu nic netřeba. Ale u kámošky jsem k masu měla vejmrdu, bylo to mňam. Cibulový chutney mi taky chutnalo. Ke zveřině mi stačí brusinky nebo kompot z aronie nebo jeřábu. Třeba se zde nechám inspirovat a taky nějaké to chutneyíčko zkusím. Sice nejsme v Indii, ale co už.
|
Rodinová |
|
(29.4.2022 12:15:31) Tak jo Zatim jsme si pekne pokecali o rebarbore a recept nikde
|
|
|
|
LadyP |
|
(30.4.2022 11:36:32) Taky se ohrazuju proti šmakuládě, chutney je mňamka :)
|
|
|
|
Rodinová |
|
(29.4.2022 11:40:08) Vlad, do cinzaku ji asi nepotrebujes, jinak bych ti odkopla, mam peknou ... Kolace delam, ale nestihame ji jist, takze zvazuju chutney nebo dzem, ktery se na kolace da taky pripadne pouzit...
|
|
neznámá |
|
(29.4.2022 11:58:07) Rebarboru maj teďasi všude, včera jsem koupila pár stonků v KAuflandu. Na zahradě mi teprve vyráží, tak jsem nucená kupovat.
|
|
|
Beat |
|
(29.4.2022 11:44:39) Rodinova, kdybys mi odkopla, budu nadsena!
|
Rodinová |
|
(29.4.2022 11:48:27) Odkopnu ti rada, Beat nevim teda presne kdy se to ma delat, minule jsem odkopla kamaradce nekdy v cervnu a dari se ji, rebarbore. Klidne se stav, napis, kontakt mas, dohodneme kdy.
|
Beat |
|
(29.4.2022 12:46:35) Rodinova bezva, ozvu se.
Recept na smakuladu nemám, ale v Pece cela země byl recept na pěknou bublaninu.
|
|
|
|
Vítr z hor |
|
(29.4.2022 14:03:33) Rebarborové chutney mě láká a rebarbora roste, tak až nějaké vymyslíte a dáte recept, vrhnu se na to
|
Vítr z hor |
|
(29.4.2022 14:08:16) Tohle vypadá dobře: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/rhubarb-date-chutney
Ale počkám na zkušenosti
|
Rodinová |
|
(29.4.2022 14:36:06) To je tohle, na to uz jsem koukala, ale moc nemusim kari:
https://www.apetitonline.cz/recept/rebarborove-catni
Takze mozna zkusim tohle: https://www.toprecepty.cz/recept/34170-rebarborove-chutney/
hrebicek a skorice mi sedi vic
|
|
|
|
|