holkamodroočka |
|
(22.9.2021 12:13:58) Koupila jsem tygří krevety - syrové, neoloupané, zmrazené -asi 15 ks. Poradťe, co s tím. Vždycky jsem připravovala krevety jen předvařené a vyloupané. Klidně i něco složitějšího. Ale nerada bych to kombinovala s rýží na jakýkoliv způsob - tedy ne italské rizoto, a pod. Jinak typ kuchzně je jedno. děkuji
|
libik |
|
(22.9.2021 19:53:40) Jíme je orestované na másle s česnekem a petrželkou, mírně osolené, zakápnuté limetou. K tomu bagetky s bylinkovým máslem.
|
|
boba007 |
|
(23.9.2021 7:43:49) Zlomit hlavu, oškubat nožičky, vyloupnout z krunýře, naříznout hřbet, vyndat to černý střevo, dole to samý s bílým, jde to docela dobře, a pak už jen, jak jsi zvyklá, já je nepředvařuju, jen jsou třeba malinko déle na pánvi než ty předvařené. Dělám je podobně jako libík, olivový olej, hodně česneku, krevetky, zalít bílým nebo růžovým vínem, míchat, dokud nejsou zbarvené tak, aby šly jíst, pak přimíchat něco zeleného a s bagetkou sníst.
|
|
|