Piggy |
|
(14.9.2021 10:46:29) Už se objevily v obchodě máslové dýně, ráda bych si nějakou zpracovala s mletým masem, mám recept z lonska s dobrým koncem. Ale, ráda bych se letos vyhnula pracnému dlabání vnitřku - potřebuju vydlabat více než je velikost semeníku, aby okraje byly tak 1,5 cm... a to bylo hrozně pracné, náročné na sílu. Asi něco dělám blbě, nemáte nějaké fígle na lehčí dlabání? Žádné specialní nástroje nemám. Pomohlo by zapéct dýni na 10 min a pak dlabat snad změklý vnitřek a naplnit mletým masem? Nerozpadne se dýně dřív, než se masová náplň propeče? Zkoušel to někdo? Díky
|
Půlka psa |
|
(14.9.2021 11:15:34) Peču ji nejdřív vždycky, protože pak jde dobře krájet. Ohledně plnění teda nevím, dělám z nich polívku, ale imho by to šlo.
|
Len |
|
(14.9.2021 11:34:12) Jj, predpect, pak to jde vydlabat pomerne lehce.
|
|
|
Lenka Pražanda |
|
(14.9.2021 11:37:03) Já jsem to vykrajovala menším nožem. Jestli zapékáš poloviny, tak to je raz dva. Ale musí být čerstvá. Jak jí máš doma týden, už je to dřina. Máslová jde krásně a chuťově je lepší než hokaido.
|
Piggy |
|
(14.9.2021 13:09:43) Díky, právě že celé poloviny zapékám i s náplní. Tak zkusím to předpečení. 10 min/150°C by mohlo stačit?
|
|
|
|