blka |
|
(15.7.2021 15:52:26) Dostal se ke mě z druhé ruky odšťavňovač od Tescomy, který se nasadí na hrnec. Mám rybíz, chci udělat marmeládu a ptám se zkušenějších jak přesně to mám udělat. Zatím jsem buď s mamkou mlela rybíz na takovém tom mlýnku, strká se tam i s větvičkami, nebo jsem to loni propasírovala přes plátno. Obojí pracné, tak jsem si říkala, že odšťavňovač bude fungovat téměř bezpracně. Jenže jsem zjistila, že v té šťávě je prý i voda vzniklá z páry. Tak mě zajímá, co a jak. Zda prvně přidat k ovoci cukr, nebo až pak. Co tam přidat, aby to zhoustlo, nebo zda stačí cukr. Nebo trochu kyseliny citronové?
|
Stáňa * |
|
(15.7.2021 16:07:17) Myslím, že to nepůjde právě kvůli tomu obsahu vody.
My máme jak mlýnek, tak ten odpařovací hrnec na šťávu, ale na marmeládu používáme pouze ten mlýnek, i když by nám hrnec ušetřil práci.
|
|
Fern |
|
(15.7.2021 16:45:23) Pasiruju s ručním el.pasirovacem přes sítko a jde to rychlé. Jde vlastně o ruční el.hnětač eta,který má pasirovaci nástavec. Byl to mimochodem svatební dar k naší svatbě před 35 lety.
|
|
luthienka |
|
(15.7.2021 18:05:58) Podle mě pokudpouzijes Gelfix, tak by to mělo jít. Zvazis stavu, přidáš odpovídající množství gelfixu s trochou cukru povaris a pak přidáš zbytek cukru. Poměr je na gefixu.
|
|
Košík_růží |
|
(15.7.2021 18:25:00) Já bych řekla, že to nepůjde, právě kvůli tomu obsahu vody. Ono to báječně vypadá, ale prakticky všechna voda, která se naleje do toho spodku, se odpaří, propaří ovoce a nahoře se zkondenzuje a steče do té šťávy. Což byl důvod, proč jsem ho nakonec dala pryč.
|
|
|