| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Špízy

 Celkem 20 názorů.
 Černá kronika 


Téma: Špízy 

(6.5.2021 20:40:52)
Jaké maso je nejlepší na špízy? Myslím z vepřového. A jaké vy děláte špízy. Dejte inspiraci.
My napichujeme maso, játra, klobásu, špek a papriku. Maso je někdy tvrdý. Kuřecí prso je zase suchý.
 Katka a 2 výrostci 


Re: Špízy 

(6.5.2021 20:45:28)
Veprová kotleta(pečeně) bude suchá...Dala bych kousky krkovice nebo plece.A lépe předem naložit,to nikdy neškodí..
 Fern 


Re: Špízy 

(6.5.2021 21:14:25)
Ja to nenapichuju,protoze zaroven nenavidim to leckdy ne vzdy snadne stahovani,kdyz me nekdo pohosti tim spizem.

Delam nejradsi toto jako smes na hluboke a velke panvi:kousky naloz.masa,spekacek ci klobaska na kolecka,slanina nebo spek a hooodne cibule na kolecka,ona se pri priprave dost srazi stejne.
 Kaliope X 


Re: Špízy 

(6.5.2021 21:26:50)
Taky dělám rozložený, vejde se mi do plechu víc zeleniny. Chutnají nám tam kořeněné špekáčky od našeho řezníka, další maso už nepřidávám.
 Okolík 


Re: Špízy 

(6.5.2021 21:31:36)
Špízy děláme když grilujeme. Ale preferujeme kuřecí + slanina, hodně cibule, játra, papriky, někdy klobáska. Často si to účastníci grilování napícháním na ty jehlu sami, co kdo má rád.
Na vepřovém nám vadilo, že bylo hotové v jinou dobu než ostatní ingredience.
 Katka. 


Re: Špízy 

(6.5.2021 21:37:09)
Kuřecí prsa, slanina, cibule, paprika, cuketa, někdy třeba papriková klobása.
V misce smíchám olej, sůl, grilovací koření od Grešíka, česnek a tymián, potřu tím špízy a šup s tím na gril.
Ještě se mi nikdy nestalo, že by maso bylo suché.
 Martina, 2 kluci 


Re: Špízy 

(6.5.2021 22:32:05)
Já dávám kuřecí stehenní maso, je šťavnatý.
Naše kombinace je kuře, rajče, cuketa, sušená šunka, cibule.
 ivaxx 


Re: Špízy 

(6.5.2021 22:35:50)
Maso na kousky nakrájené tak 2 dny předem naložím, pak už jen naklepeme a napícháme - hodně utáhneme na rožni a je jedno, zda je namíchané vepřové s kuřecím, vše se upeče naráz.
 Monika 


Re: Špízy 

(6.5.2021 22:37:03)
Používám nejčastěji vepřovou panenku, u nás nikdo nechce tučné maso (kromě mě). Když se to proloží slaninou, paprikou a cibulí a namačká trochu na sebe, tak to není suché (navíc nakládám předem s kořením do oleje) a rozhodně to není tvrdý.
 Senedra 


Re: Špízy 

(7.5.2021 6:23:56)
Ideálně krkovice.

Kuřecí nebo třeba vepřovou kotletu obalím kouskem anglické slaniny.

Na špíz dáváme maso s anglickou, klobásu, cibuli, papriku, někdy lilek... maso dopředu nakrájím na kostky, zakápnu trochou citr. šťávy, ochutím bylinkami a pepřema prokapu olejem.
 susu. 


Re: Špízy 

(7.5.2021 7:40:42)
Já dělávám kuřecí, suché maso nám vyhovuje, prokládám zcela jistě cibulí a dle možností lednice klobásou nebo anglickou slaninou. A teda potírám hořčicí nebo směsí koření.
Zeleninu do toho nemotám, nějak mi grilovaná/pečená zelenina úplně nesedí, to radši salát.
 RachelGreen 


Re: Špízy 

(7.5.2021 7:48:55)
Kromě již zmíněného dávám žampiony.

Maso buď krkovici nebo plecko, kuřecí stehenní, zůstane šťavnaté.

Na grilu dělám v alobalu, doma peču v troubě na hlubokém plechu. Když se mi nechce napichovat, dělám "rozlítané špízy". Kromě koření také potírám hořčicí.
 Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 


Re: Špízy 

(7.5.2021 8:23:57)
nejčastěji krkovici, naloženou předem do oleje a koření... jinak maso, špek, klobása, paprika, cibule, žampiony... a střídat maso a zeleninu, aby nebyla paprika vedle cibule ~:-D
když jsem líná, taky to sesypu do pekáče, ale není to pak ražniči, maso se pak víc dusí než opéká, má jinou chuť i konzistenci, prostě jiné jídlo (dobré, ale jiné)
pro snadné stahování platí, že pokud ho servíruju na talíř celý, pak obalím konec špízu (okčo), ten se vezme do ruky a vidličkou se stahuje maso - začíná se pár cm odspoda a pak se postupuje výš - nikdy není problém... když je jehla kroucená, je občas potřeba s ní otáčet (obvykle pokud je na špízu kuřecí maso, to má tendence se na tyhle kroucené chytat)
jo a pokud se dělá špíz na grilu (ohni) a balí se do alobalu, dáváme na konce a začátky kousek patky chleba - o ten je pak největší zájem ~:-D
 Saamajna 


Re: Špízy 

(7.5.2021 9:03:54)
Manzel to dela z ruznyho, pokazde uplna pohadka.
To nejdulezitejsi je dukladny potreni poradnou porci oleje pred grilovanim.
Tenhle jeho "grilovaci" stetec je u nas svatej gral.~:-D
 kysnutá knedla 


Re: Špízy 

(7.5.2021 9:11:56)
Priznám sa, že neznášam kombinácie typu maso+klobása/párek a pod. Maximálne pridať slaninku, ale ďalšie masové výrobky fakt nie.
Na špízy používam kuracie či morčacie stehno.
K tomu cuketu, papriku, cibuľu.
 Janinka a dvě princezny 


Re: Špízy 

(7.5.2021 9:51:50)
pokud není čas pak panenku, pokud se plánuje pak maso alespoň 24 hodin naložit

u nás podobně jako všude - maso kuřecí, krůtí případně ta panenka, cibule, slanina, paprika, cuketa příp. další zelenina "co lednice dá"
špízy děláme mále a o to jsou oblíbenější
 NovákováM 


Re: Špízy 

(8.5.2021 1:28:55)
drahá kvalita.. njn..Za mne tudyma taky, ale to bychom se nedoplatili.
 byvala radka 


Re: Špízy 

(7.5.2021 13:34:36)
když už dělám, tak z pečeně nebo z panenky, ale většinou kostky naložím do oleje s kořením+špek+klobáska+cibule
už jsme dlouho neměli, bo jsem líná to napichovat a rozlítané to není ono
 Gladya, bývalá dasa, 


Re: Špízy 

(7.5.2021 19:16:57)
Maso mám ráda kuřecí nebo vepřovou panenku případně kýtu. Já mám to suché maso ráda a většinou se povede šťavnaté, většinou maso naložím do oleje a koření. Někdy dám 2 druhy masa.
A dávám tam cibuli, klobásu nebo slaninu, papriku.
 NovákováM 


Re: Špízy 

(8.5.2021 1:25:59)
kuřecí stehenní na rychlé špízy nebo krůtí.
Doma do trouby - rozlítané špízy - cokoliv. Ale vepřové první a pak kuřecí a krůtí se slaninou a cibulí, pak až papriky - brambory jiný pekáč.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.