Agniezska |
|
(29.9.2020 6:11:41) Poradte, prosim, znacku listoveho testa, ktere je dobre a idealne nema ve slozeni 20 polozek Delam si domaci, ale ne vzdy je cas a sila, tak bych rada nejaky tip na osvedcene kupovane. Klidne drazsi, ale kvalitni. Ikdyz chapu, ze bez ecek se to neobejde
|
Vítr z hor |
|
(29.9.2020 6:44:19) Asi jedine Babicke testo maslove. Bacha na to slovo maslove, vyrabi totiz i normalni margarinak, ktery koupis v kazdem Albertu apod. To maslove se hodne spatne shani.
|
|
sasil |
|
(29.9.2020 8:06:53) Já jsem taky roky kupovala listové těsto. Pak jsem se naučila těsto, které máš hotové za pět minut. Fakt ho zkus a s kupovaným se chuťově nemůže srovnat. 3hrnky hl. mouky, 1/2hrnku oleje, 1/2hrnku vlažné vody, 2lžíce octa. Necháš chvíli odležet, mezi tím si připravíš náplň.
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(29.9.2020 8:20:13) " Pak jsem se naučila těsto, které máš hotové za pět minut"
a to ho pak překládáš a válíš a překládáš a válíš? nebo jak dosáhneš lístkování? nebo je to jen tažené?
|
sasil |
|
(29.9.2020 10:25:25) Ne, nepřekládám. Na vále suroviny smíchám a rozhňahňám rukou. Těsto je krásně vláčné, dobře se s ním pracuje a nelepí. Jde i pěkně vyválet, když ho necháš 10 min odpočinout. Jen doporučuji nedělat to těsto v míse, to se mi zdrclo a šlo velmi špatně rozválet. Ta vlažná, klidně teplá voda je důležitá.
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(29.9.2020 10:29:38) Krásné těsto to být může, ale není listové.
|
sasil |
|
(29.9.2020 10:41:27) Rozhodně chutná líp, než kupované na kterých je napsáno "listové". Fakt se tady nemíním hádat o těsto,bože
|
Vítr z hor |
|
(29.9.2020 11:18:03) Klidek, listove listkuje, cili ma vrstvy masla, ktere se vypecou. Kdyz to smichas rovnou nebo poskladas najednou, maslo se ti spoji s testem, takze to bude dobre, ale nebude to listkovat. Cili je dulezite se rozhodnout, jestli chces listkove nebo ne.
|
|
susu. |
|
(29.9.2020 11:44:04) sasil, listové těsto je jednoznačně určené (terminus technicus, či jak). je to dáno postupem výroby.
Je to těsto, které vypracuješ a rozválíš. Potom popřekládáš. Znovu rozválíš. Znovu popřekládáš,....To celé několikrát. Vzniknou vrstvy, které pak po upečení "lístkují". Žádné jiné (jinak zpracované) těsto není listové těsto.
|
|
|
|
|
|
Lenka Pražanda |
|
(29.9.2020 13:42:42) Toto není listové těsto. Znám ten recept a občas ho dělám. Ale s listovým těstem nemá vůbec nic společného. Vzhled ani chuť. A to mám v receptu máslo místo oleje.
|
|
|
Lenka Pražanda |
|
(29.9.2020 13:45:07) Kupuji Babické. Je super. Párkrát jsem koupila nějaké mražené, když Babické nebylo. Dalo se to. Bylo sice zašedlé, ale upeklo se to normálně.
|
|
wer |
|
(29.9.2020 16:20:08) Babické, je opravdu chutné. Složení nevím, kupuji v albertu.
|
|
|