Gajka + 2 |
|
(4.9.2020 14:00:22) Já bych to vaření jakžtakž i dala, ale nebaví mně to nakupovat a uklízet pak "PO", když zrovna nemám koho těmito úkoly pověřit. Zvláště věci, které sebou nesou větší "čurbes". Např. řízky...to je palička, prkýnko, tři talíře, které nejdou jen tak strčit do myčky, ale musí se zbavit zbytků mouky, strouhanky a vajíčka, pánev (akce slití oleje do láhve a jemné umytí), obracečka, talíř/miska na odkládání hotových řízků a to nemluvím o prskancích na varné desce či ještě i okolo, případně síto na pánev. To nemluvím o tom, že mně se podaří ještě "zadělat" i pracovní desku od strouhanky, mouky atp. a když vysypávám zbytky, co zbydou na talířích, tak i zadělám koš a jeho okolí.Možná někdo to umí uvařit bez "čurbesu", ale mně se to nedaří.
|
Kaliope X |
|
(4.9.2020 14:13:48) Já nenakupuji, nesnáším to, chlapa nákup potravin baví. Nesmažím, moje obvyklé vaření je nejnáročnější na dobu krájení zeleniny. Recepty se moc neřídím, do hrnce házím to, co mám zrovna doma a na co máme chuť. Základem našeho vaření je zelenina, čočka, kysaná smetana nebo rajská, sýr, mleté hovězí a spousta koření s rýží nebo těstovinami
|
|
TaJ |
|
(4.9.2020 15:29:03) Gajko, na obalování řízků máme takovou vychytávku - mouku a strouhanku si nasypeme na papírový ubrousek (dva na sobě, podle toho jak jsou silné)...talíř jen na vajíčko...v tom ubrousku se to i dobře obaluje, položíš maso, ohneš rohy a nasype se ti to na maso samo :-D, na konci ubrousky sbalíš a vyhodíš...
|
Půlka psa |
|
(4.9.2020 15:30:51) To se dá dělat i v igelitovém pytlíku. Nasypeš tam osolenou mouku a víc plátků masa, pytlík rukou uzavřeš, protřepeš a máš obaleno.
|
TaJ |
|
(4.9.2020 15:37:27) Půlko, asi jo, to jsme nikdy nezkoušeli...ale v pytlíku se zase dá dobře naklepat maso a neumažeš paličku
|
Inka ..|-.|-.-|.- |
|
(4.9.2020 15:42:14) Paličku ani prkýnko.
|
TaJ |
|
(4.9.2020 15:46:34) Inko, jo, ani prkýnko ....zvlášť, když člověk nemá myčku, tak se snaží, aby toho nadělal co nejmíň
|
|
|
|
|
|
|