Jyra |
|
(28.7.2020 19:01:07) Nechce se mi experimentovat tak prosim tady, zda máte někdo osvědčený krém na dort? MM má alergii na kasein, vloni jsem krém nahradila boruvkovou majdou vlastní výroby, ale nebylo to ono. Ten krém prostě chyběl. Ale jogurt by neměl vadit až tak moc. Moje představa:korpus-nevim jaký, asi piškot, krém, ovoce, želatina. Nesmi tam být kokos a oříšky-to zase kvůli dceři. Máte někdo nějakou bombu?
|
klikli |
|
(28.7.2020 21:40:18) Používám jogurt s marmeládou/ovocem a ztužovač zastudena, nebo zakysanou smetanu s jogurtem, tvaroh s jogurtem, prostě co doma je. Dort dělám bezlepkový a bezlaktózový, ale jsou v něm ořechy/mandle a všem vždycky chutná (vajíčka, čokoláda, ořechy/mandle, cukr, prdopeč, máslo/olej). A na to ten jogurtovo ovocný vršek.
|
Jyra |
|
(28.7.2020 22:17:47) Ten jogurt s ovocem jen rozmixovat a do toho ztužovač? Neni to kyselé? A prosím-na korpus tak dva kelimky? To zni dobře, děkuji
|
klikli |
|
(28.7.2020 22:28:15) Tak podle ovoce nebo marmelády přisladím. Dva na slabou vrstvu stačí, já mám ráda vyšší vrstvu, tak tam narvu 3 kelímky v různé rkombinaci. Při ochutnávání většinou hodně sním :). Nebo vyšlehám šlehačku a do toho vmíchám jogurt, ztužovač, ovoce a cukr. Neumím vůbec péct a dělat krémy a dorty, ale tohle prostě vyjde pokaždé .
|
|
|
|
Vranice |
|
(28.7.2020 22:29:35) Může mascarpone anebo ricottu? Podle toho, co zrovna mám doma, ale radši ricottu, je lehčí, má méně tuku, smíchám s 1 vanilkovým cukrem, namažu na piškotový nízký korpus, na to pokladu ovoce podle chuti či sezony a zaleju skoro tuhnoucím dortovým želé (2 pytliky na 1 dort).
Mascarpone je chuťově sladší a má pevnější konzistenci, do dortů se používá často.
|
|
troposfera36 |
|
(28.7.2020 22:30:33) A co tvaroh? Nebo puding uvareny z ovesneho mleka a smichat s ovocem?
|
Vranice |
|
(28.7.2020 22:34:49) Pokud vím, tak tvaroh obsahuje kaseinu hodně.
|
Jyra |
|
(28.7.2020 23:24:44) Tvaroh nesmi vūbec, ale ricottu jsem neznala a právě jsem si vyguglila, že neobsahuje skoro žádný kasein a navíc má málo tuku. Díky za tip!
|
|
|
|
daba+holčička |
|
(28.7.2020 23:51:19) rostlinnou šlehačku vyšlehat do tuha - je to tužší než normální šlehačka, nesrazí se, pak vmíchat jogurt. Při šlehání osladit dle chuti. http://dobrotydulinka.blogspot.com/2014/04/jovo-krem-ze-slehacky-jogurtu.html
|
daba+holčička |
|
(28.7.2020 23:53:25) a běžně dělám máslový krém vylehčený pudingem z rozmixovaného ovoce (puding se zavaří do ovocnékaše místo do mlíka), je to boží,zvlášťz jahod
|
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(29.7.2020 10:47:26) Někdy jsem dělala krém z másla (to může?) vyšlehaného s pudinkem. Pudink jsem dělala klasický, jen místo do mléka jsem ho rozmíchala do šťávy z kompotu nebo džusu (cca 1/4 litru šťávy na 1 pudink). Taky by asi šlo mléko v pudinku nahradit nějakým ovesným, rýžovým a pod.? (jestli je teda může)
|
|
|