Len |
|
(12.7.2020 18:14:37) Jenom varici a pecici. V kuchyni jsem velmi kreativni, ale jine rucni prace neprovadim. Pred par dny se mi povedlo paradni ucho na chlebu, dneska bude dalsi pokus
|
Cimbur |
|
(12.7.2020 18:16:27) Jaký ucho?
|
Len |
|
(12.7.2020 18:18:32) Cimbur
|
Len |
|
(12.7.2020 18:19:22) Se to nezda, ale je to tezky spravne chleb stocit a pak nariznout, aby to takhle vypadalo
|
|
Mediana |
|
(12.7.2020 18:23:14) Len, to je přímo tvoje ruka a ucho? Nebo ilustračka?
|
Len |
|
(12.7.2020 18:38:13) Mediano, ne, to je ilustracka, ja to nemam na zadnych verejne pristupnych strankach, takze primo muj odkaz nemuzu pouzit.
|
Mediana |
|
(12.7.2020 18:50:30) Určitě je ještě ušatější. :)
|
Len |
|
(12.7.2020 19:15:24) Mediano, to ne Ale ma (mel) lepsi oven spring, poprve jsem upekla vazne balon, asi tomu pomohly tri dny pobytu v lednici, ono se to pak lepe utahuje. Nepece mi trouba k nicemu, podle teplomeru ma po hodine a pul nahrivani asi 180 stupnu, to je fakt malo, ale povedlo se.
|
neznámá |
|
(12.7.2020 19:43:29) Len, peče se chleba i v remosce a ta umí jen 160 stupňů. Já v remosce pekla měsíc než jsem sehnala novou troubu, je to o zvyku, na remosku jsem se neskamarádila. Přijde mi to takové nepekařské, radši hezky vykynutý chleba do rozpálené trouby. Ucho mě nějak nechytilo, nesnažím se o něj.
ALe teď mě celkem chytlo kynutí s droždím rozmíchaným v soli, konečně je tousťák jak z obchodu.
Kromě chleba, který neberu ani jak kreativní koníček,spíš jak nutnost, kreslím a maluji. A vlastně ještě okrasná zahrada, zeleninu už zas beru jako nutnost.
|
Len |
|
(12.7.2020 20:00:56) Neznama, ano, slanek taky porad pouzivam.
Ucho delam na tartine chlebech, ceskou klasiku narezavam jinak.
Remosku mit nemuzu kvuli ptakum, je v ni teflon. Pecu ve Staub hrnci a nebo v minitroube na kameni. Z hrnce je hezci.
|
Okolík |
|
(12.7.2020 20:02:42) Existujou i mísy bez teflonu. Já mám prastaré z hliníku (tedy nějaké jeho slitiny).
|
Len |
|
(12.7.2020 20:05:27) Okoliku, vim, ale chtela bych novou, v UK se prodava, bohuzel s teflonem a jine se nevyrabi, snad u nejake firmy na zakazku. Hrnec je super, po par mesicich uz ani nemam spalene ruce
|
|
neznámá |
|
(12.7.2020 20:06:25) NOvá remoska má už jen teflonové mísy. I to je důvod proč ji nerada používám. Ale asi bych si nezvykla ani na hliníkovou, chleba z trouby rozpálené na 300 stupňů mi přijde chutnější a vzhlednější. Remoska mi na chleba přijde taková Babicovská.
|
Len |
|
(12.7.2020 20:12:13) Neznama, Chad Wilson i dalsi tartine specialiste doporucuji prave peceni v hrnci kvuli zaparovani. Troubu na 300 stupnu tu. ejspis nedostanu, ale nejakou, co vyhreje alespon na 250, bych chtela. Minitrouba udela 230, ale nejde mi tam Staub a Lodge mi moc nevyhovuje.
|
neznámá |
|
(12.7.2020 20:18:29) Já mám Bosch, ta je k sehnání po celém světě nebo ne? Já hrnci nějak na chuť nepřišla, zbytečné crcání a jsem nešikovná, popálila bych sebe i okolí. ALe moje trouba má funkci pečení kynutého pečiva, vlastně neupouští páru. Takže stejný princip jako hrnec.
|
Len |
|
(12.7.2020 20:24:35) Neznama, jo, ale ja nechci vestavnou, protoze nas vyhledove ceka stehovani, takze nic zbytecne draheho. To az jednou v CR. Ja se popalila hodnekrat, jsem nemehlo, ale uz to mam vychytane.
|
|
|
|
Okolík |
|
(12.7.2020 21:02:50) Do remosky dávám pečící papír, hliník mi nevadí. Používáme na chatě ...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Cimbur |
|
(12.7.2020 18:40:20) To je dobrý!
|
|
|
|
|