Latté |
|
(29.3.2020 22:37:15) Zjistila jsem, že se nám doma hromadí a stárnou a tvrdnou různé typy želatinových bonbonů (medvídci, žížaly a podobné, zejména ty mrňavé v mini pytlíčkách). Mládě to už nejí (ještě asi loni, předloni si občas dal, jako malý je zbožňoval, ale teď už mu nechutnají,...bohužel než to pochopila babička a další příbuní, tak se ty bonbony postupně nějak nastřádaly), já ani manžel to taky nejíme. Než to vyhodím, napadá mě zda by se to nedalo využít do nějaké buchty, koláče nebo jako nápň třeba do buchet? Zkoušela jsem do bábovky nadrobno rozsekat, ale vznikla z toho jakási lepivá hmota shlukující se na více místech, nikoliv, že by byly kousky hezky rozmístěné ala "biskupský chlebíček". Možná chyba v přípravě...nejsem v kuchyni příliš zručná a znalá. Takže se ptám šikovnějších, zda nemají nějaký tip (pokud možno technologicky i časově nenáročný) na využití těch želatinových potvor do nějakého moučníku. Předem díky moc za tipy
|
Monika |
|
(29.3.2020 22:56:33) Jestli to není nijak moc staré, tak to můžete darovat někomu, kdo to má rád, ne? A jestli to je staré, tak vyhodit.
|
|
Lída+2 |
|
(30.3.2020 8:30:51) Fuf, podobné věci jsme si nosili do práce.
Zmizelo to vše. I to trošku prošlé.
Pravidelně jsem nosila 3/4 velikonoční koledy kluků, protože jim to nechutnalo do práce.
tam se spáslo vše.
Pravidelně po jarním úklidu se jedli Mikuláši od kde koho co doma našel, před mikulášem se dojídali velikonoční zajíčci.
|
|
Vranice |
|
(30.3.2020 9:34:41) Asi bych je poslala někam dál, pokud tedy nejsou prošlé - příbuzným, sousedům...
Pak mě napadají 2 možnosti - použít v nepečeném moučníku typu ořechové, kokosové, rumové kuličky anebo před přidáním do bábovkového těsta prosypat škrobem či moukou, aby se kousky k sobě nelepily. A domluvila bych se v rodině, ať nám to návštěvy nevozí.
|
|
|