| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Smaženice z hub - trvanlivost

 Celkem 12 názorů.
 Octomilka 


Téma: Smaženice z hub - trvanlivost 

(21.10.2019 20:17:30)
Ahojky, tady se ví všechno :-) Vydrží teď udělaná smaženice z hub v lednici do druhého dne? Nebo se máme na noc přecpat k prasknutí (to mi přijde rizikovější, než to dojíst zítra)~;)~:-D A pokud vydrží do zítra, tak lze ji poté ohřát v mikrovlnce nebo raději zítra ji jíst jen studenou? Díky!~3~
 Katka a 2 výrostci 


Re: Smaženice z hub - trvanlivost 

(21.10.2019 20:26:00)
Ja s muzem druhy den ohrata jidla z hub tedy
bezne jíme.Ale casto ctu ze se to ohrivat nema.....tak si vyber..
 caira (Vojta1/03,Mates11/04) 


Re: Smaženice z hub - trvanlivost 

(21.10.2019 20:47:48)
Pokud zbyde,dělám to tak. Beru si ji na druhý den k obědu... ale u nás nezbývá...
 Katka a 2 výrostci 


Re: Smaženice z hub - trvanlivost 

(21.10.2019 21:02:02)
Delam to jako ta tvoje kamaradka - vecer houby pokrajim a podusim,z casti si udelame smážu a druhy den dam dalsi cast treba do gulase...
 Balbína 


Re: Smaženice z hub - trvanlivost 

(21.10.2019 21:27:33)
Tvrde kousky - pekne hribky, pancaky, lisky - ocistene, neumyte jsme nechavali v lednici do 2. dne. Dele asi ne.
Zase jsme nikdy nedavali syrove houby do mrazaku.
 Fern 


Re: Smaženice z hub - trvanlivost 

(21.10.2019 22:27:31)
Ja trebas syrove houby do mrazaku davam x let,jeto v poho po zdrav.strance ale spis je praktictejsi je davat do mrazaku uz podusene:
-zaberou mnohem min mista
-houby zpracujes pekne najednou a nemusis je dusit pokazde,kdyz je potrebujes
 Marika Letní 


Re: Smaženice z hub - trvanlivost 

(21.10.2019 22:17:05)
Celý týden bych asi syrové houby nenechala, ale 2 dny klidně, možná 3. Známá dokonce syrové houby mrazí, já měla za to, že mají být podušené.
 Koníček mořský 


Re: Smaženice z hub - trvanlivost 

(22.10.2019 8:33:31)
Syrové houby bych nechala max.do druhého dne. Dle mých zkušeností jde kvalita hub rapidně dolů. V houbách nastupují zrající procesy, stárnou a bují v nich další houby, které nejsou vidět. A to je vidět na těch houbách. Nevypadají hezky ani dobře. Houby poměrně rychle "odkvétají" a nedá se tomuto procesu zabránit.

Tepelně upravené houby je trochu jiná, řekla bych. Povařením se proces zrání zastavil, takže smaženici z lednice bych se druhého dne vůbec nebála. Ohřála bych a s chutí snědla. Jídlo, které chci požívat v dalších dnech, se musí rychle zchladit, aby se nerozběhly divné procesy. Ohřátá jídla z hub jsem jedla již mnohokrát.
 Stáňa * 


Re: Smaženice z hub - trvanlivost 

(21.10.2019 21:31:38)
Nedávno jsme to s kolegyní hledaly na netu. Je to pouze mýtus, že se houbová jídla nesmí ohřívat.

Jinak zrovna teď v pátek jsem našla docela dost hub. Z měkkých jsem udělala v pátek smaženici, v sobotu houbové řízky a nejtvrdší nechala na neděli do bramboračky. Všechna jídla byla výborná.
 Marika Letní 


Re: Smaženice z hub - trvanlivost 

(21.10.2019 22:11:47)
Jasně, že vydrží. Mikrovlnka na houby asi nic moc, to jsem nezkoušela. Jen klasicky.
 Raduza 


Re: Smaženice z hub - trvanlivost 

(22.10.2019 6:57:05)
Já bych teda nechala trochu podušených hub a druhý den na to hodila vejce. Je to jednodušší a lepší. Druhý den bych smaženici nejedla.
 Katka a 2 výrostci 


Re: Smaženice z hub - trvanlivost 

(22.10.2019 9:01:26)
Tak určitě by to bylo chutnější, nicméně pokud už je smaženice hotová, tak se nedá nic dělat a jíst bych se jí druhý den nebála.Liší se to jen tím tepelně upraveným vejcem, které se při ohřátí ještě víc vysuší, no..

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.